Savršen tajming: Izetbegović u Dubrovniku, potom Dodik kod Vučića i rezultat – Zastupnički dom PS BiH spreman za proceduru izmjene Izbornog zakona po želji Čovića!

Posted: 15. Januara 2022. in Intervjui

Dakle, kockice su se posložile kao u najbolje režiranom filmu, sa fantastičnim tajmingom: najprije je Izetbegović bio sa Plenkovićem u Dubrovniku, koji susret je iz Mostara pozdravio Čović. Treba li biti sada hajvan ili idiot pa ne pretpostaviti o čemu su razgovarali premijer Hrvatske i predsjednik jedne bh. stranke?! Pa siguran sam da nisu pričali o turističkoj ponudi Dubrovnika, niti o otetoj bh. imovini u toj zemlji koja Bosni pripada po osnovu sukcesije, niti su pričali o krađi hidropotencijala iz Buškog jezera od strane Hrvatske.., ama pričali su, naravno, o izmjenama Izbornog zakona a gdje god taj Žuti pregovara, on ide sa svojom pogubnom i izdajničkom sintagmom “ako hoćeš da nešto dobiješ, moraš nešto i dati…” Naravno, on trguje Bosnom po regionu i drugdje kao svojom babovinom.

I samo dva dana nakon tog susreta Dodik je bio kod svog šefa Vučića u Beogradu nakon kojeg je obznanjeno da je pobunjeniku iz Laktaša naređeno da se on i ostali predstavnci Srba iz Rs-a vrate u institucije BiH. Naravno da Vučiću, kao jednim od glavnih kreatora kriza u regionu, pa samim tim i u Bosni, nije palo na pamet da zatraži od Dodika da ponište zaključke NSRS od 10. 12. 2021. koji vode u secesiju manjeg entiteta. Ali, vraćanje srpskih predstavnika u institucije BiH treba tumačiti jedino kao novu rundu bh. krize ali sada unutar samih njenih institucija gdje će Dodik i njegovi parlamentarci čniti sve na opstruiranju i daljnjim blokadama. No, nije sada to glavni point, već prozirna namjera kreatora da se reuspostavi rad Parlamentarne skupštine BiH kroz koji treba progurati dogovor Plenković-Izetbegović u Dubrovniku kojeg je Čović unaprijed pozdravio a sada već najavljuje izmjene Izbornog zakona “pod hitno”. To je suština ove priče čiji su idejni tvorci režimi u Beogradu i Zagrebu i na što jepristao Izetbegović a koji, valjda je to i posljednjoj budali jasno, slijede dogovor Milošević-Tuđman iz Karađorđeva.

Da bi prošla izmjena Izbornog zakona treba se izvršiti prethodbna izmjena Ustava, a da bi to prošlo potrebno je da za to glasa dvotrećinska većina u Zastupničkom domu PS BiH, onosno slovom i brojem 27 ruku. Toliko ruku nemaju skupa SDA, HDZ i SNSD i sada će biti zanimljivo pratiti ko su ti ostali koji će dići ruku za izmjenu Ustava i Izbornog zakona koji u konačnici znači Treći entitet a potom i kraj Bosne i Hercegovine kao jedinstvene države. Ali, ovoga puta za tako nešto nećemo imati razloga upirati prstom u Beograd, Zagreb, Brisel, Moskvu, Washington.., već u domaće izdajnike.

Bedrudin GUŠIĆ

komentara
  1. Muhamed Borogovac kaže:

    Na zalost SDA + Srbi iz RS + HDZ i sateliti imaju dovoljan broj ruku. Nemojmo se nadati da ce ikoji Srbin iz RS, neki Stanivukovicev, ili Ivanicev stranacki kolega glasati protiv Ustavne reforme koju ce dogovoriti Bakir, Ddoik i Covic, jer mozemo biti sigurni 100% da je u tu raformu ubacena i mogucnost legalnog raspada BiH, sa nekim sarenim lazama za Bosnjake, kojim ce varati narod dok se “razlaz” ne dogodi. A razlaz ce se dogoditi vec u slijedecam sazivu Parlamenta, po novom Ustavu, ako neki poslanici iz redova SDA ne otkazu poslusnost Bakiru Izetbegovicu i ne glasaju sa opozicijom.

    Jedino sto ima koristi raditi u BIH je pokusati uticati na poslnike iz redova SDA da ne poslusaju Bakira i ne glasaju za “Ustavnu reformu” koja znaci raspad BiH. Nece tada biti nikakve muslimanije, bice samo neke razbacane muslimanske enklave izmedju velike Srbije i Velike Hrvatske, koji niko nece priznati kao drzavu, niti lice na drzavu. Dozivjecemo sudbinu Palestineaca, naroda bez drzave, a mozda i Rohinga, jer susjedi ce nastaviti da otimaju te teritoirje.

    Izetbegovici su samao posrbice koji ukidaju drzavu BiH. Njima nije stalo ni do kakve muslimanije. Njihov navodni islamizam je samo dimna zavjesa kojom skrivaju njihovo srpstvo.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s