Mr. sci. Milan Jovičić: Građani se moraju zapitati ko je predstavnik njihovog roda?!

Posted: 14. Oktobra 2021. in Intervjui

Piše: Mr Milan Jovičić, mostarski Sarajlija !

Istina je, kako to i naši stari govore ; “ Kruška ne pada dalje ispod kruške “.

Pitamo se da li je i “babin sin”  sličan svome babi ili je otišao još dalje u međusobnim odnosima i koalicionim partnerstvom sa ustaško- četničkim i nacionalističkim doglavnicima i voždama, orguljašem iz mostarskih Bara Draganom Čovićem i guslarom iz Laktaša Miloradom Dodikom?

Kao što nam je znano njegov babo rah. Alija vezao je zastave sa HDZ-om i ne sluteći šta će se desiti njegovom narodu, posebno Bošnjacima, a docnije je primio i odlikovanje od Franje Tuđmana za sva ta njihova nedjela.

Nažalost,  “babin sin”  Bakir zaboravlja sva ta nedjela i rezultate agresivnih nakana i ovih sa istoka i drugih sa zapada i čini nerazdvojnu političku i međustranačku koaliciju i sa HDZ-om i i sa SNSD-om u svim  prilikama.

Ništa nije naučio niti shvatio s kime to on ima posla, kako se tajnovito sastaje i dogovora o našoj državnoj sudbini i njihovim nacionalističkim zahtjevima i prohtjevima.

Mi Mostarci to ponajbolje razumijemo jer smo neposredno iosjetili svu njihovu bahatost i mržnju prama nama drugima i drže Mostar kao “ grad slučaja “ već godinama u postdejtonskom periodu.

Građani Mostara su postali taoci HDZ-ove politike i njihovih zajedničkih odnosa i tajnih dogovora sa strankom SDA i Bakirom, “ babinim sinom “?

Posebno, mi građani Mostara, koji smo ponajviše i osjetili svu torturu i stravične agresorske udare po nama i gradu Mostaru, sa brojnim logorima i progonima, ubistvima, kao genocid nad građanima i urbicid  nad gradom.

Dakle, sve se vraća i sve se plaća u postdejtonskom periodu,  već 25 godina, svjedoci smo bahatog i neprijateljskog odnosa i ponašanja, svih ovih ideoloških krakova hobotnica već viđene i doživljenje njihove ideološke matrice, uništavanja i države i svega drugoga i različitoga od veliko srpsko- hrvatskog primitivnog nacionalizma.

Zato se i pitamo, ako je još ostalo normalnih građana svoje domovine Bosne i Hercegovine, da li je ovaj  “ babin sin”  zaista i predstavnik svih Bošnjaka, koji tako blagonaklono posmatraju i doživljavaju njegove odnose, sastajanja i tajnovite dogovore sa ovim velikim nacionalističkim izrodima i izdajnicima svoga roda i sopstvene domovine ?

Znajući da se guslar Milorad, kao psihopata i luđak, već poodavno odmetnuo od civilizovanog svijeta i naših zajedničkih potreba i nastojanja da zajednički živimo i činimo dobre stvari za jedinu nam domovinu i sve njene građane.

On jasno i glasno anatemiše i državu i njene vrijednosti, negira genocide koji su počinili njegovi sunarodnjaci, ne voli je kako ističe, nije on bosanski Srbin i okreće svoj ćurak poput horoza ka Srbiji i Rusiji, nebi li i tako napravio utočište gdje mu se i nalazi opljačkana vila od srpskoga roda, na Dedinju.

Da se prisjeti kako je po beogradskim ulicama švercovao i cigarete i šta ne sve, dok su njegovi  sunjarodnaci uz blagoslov Crkve i njenih vjerodostojnika sa blagoslovom upućivali ratnike i ubice na terene  naše Bosne i Hercegovine.

Ništa od toga svega nije u pameti “ babinom sinu “ kako nam pričaju naši borici Armije, da se prikrivao oko trezora Narodne banke ili u drugim destinacijama države Turske I gdje ne više, neka to istorija ispiše.

Sada bi on u “ četiri oka “ sa Miloradom ili Draganom ispijao neke kafice,  dogovarao sudbinu jedine nam domovine i sačinjavao tajne sporazume, dalje od očiju javnosti, od Poljina, Dedinja i mostarskih Bara i njihovih hacijendi od opljačkanog i bijednog naroda ove nam iste države.

Da li znaju građani zajedničke nam domovine, bar približno,  koliko je bogatstvo tri najmoćnija lidera u Bosni i Hercegovini – Dragana Čovića, Milorada Dodika i Bakira Izetbegovića?

Vile na Poljinama, Dedinju i mostarskim Barama slika su i prilikama “ znoja i borbe”  za svoj narod ove nakaradne i ubitačne vladajuće trojke ?

” Mislim da je lakše izračunati ono što nije u njihovom vlasništvu. Količina njihovog bogatstva je proporcionalna količini njihove političke moći u Bosni i Hercegovini. Naravno, matematički je teško ustanoviti koliko je njihovo bogatstvo. Pretpostavljam da veliku dio tog kapitala nije uopšte u Bosni i Hercegovini, nego je na nekim destinacijama i lokacijama van zemlje, tako da bi se tek nekom međunarodnom istragom moglo utvrditi koliko je bogatstvo te trojice vodećih političara u BiH. Ali mislim da bi ta sredstva bila dovoljna da se u Bosni i Hercegovini sasvim lagodno izgradi cestovna infrastruktura koja joj nedostaje” / citat Edina Karića, direktor antikorupcijske mreže / .

Pitajmo se da li im je hapšenje na pomolu ili napuštanje njihovih političkih funkcija !

Nisu oni nikakvi pretstavnici građana ove nam zajedničke domovine Bosne I Hercegovine, a da li su zvanični pretsavnici naroda , Srba, Bošnjaka ili Hrvata, neka to odluče i svi građani već na sljedećim izborima ?

Svi smo mi građani kreatori svoje sudbine, imajmo to uvijek na umu i našoj memoriji, mijenjajmo te naše memorijske čipove i dajmo glas našim poštenim dobro umnim i građanima patriotima i domovine Bosne i Hercegovine i njenim građanima.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s