Mr. sci. Milan Jovičić: Tužno je i ogavno pisati o njima, ali je istina bolna!

Posted: 21. Avgusta 2021. in Intervjui

https://bedrudingusic.wordpress.com/2021/08/21/mr-sci-milan-jovicic-tuzno-je-i-ogavno-pisati-o-njima-ali-je-istina-bolna/(otvara se u novom tabu)

Klikom na gornji link otvorit će vam se autorski tekst gospodina Milana Jovičića.

ili…..

Zašto naši politički klovnovi, Dragan Čović, Milorad Dodik i Fahrudin Radončić uz troškove naše države, igraju tragi- komičnu predstavu, baš u gradu kojeg su godinama napadali i razarali ?
Kako li ih nije i građanska sramota da tako pompezno proslavljaju i rođendane, uz upotrebu i društvenih helikoptera i službenih vozila?
Pitajmo se, šta to ova velikosrpsko- hrvatska , nacionalistička, ustaško-četnička koalicija, treba da traži u ovome gradu mučeniku, sa njihovom agresijom, genocidom i urbicidom, koji su izvršili do Dejtona ?
Već punih 25 godina, u nekom nerazumnom mirnodopskom periodu, njihovi kadrovi i stranački izrodi, nacionalističkih stranaka, SNSD-a, HDZ-a i potpomognutih Bošnjačkih ulizica i podanika, kao koalicionih partnera, otvoreno nam urušavaju državu, potkradaju je i dovode građane na prosjački štap, kako bi oni eto i javno ispoljavali svoju bahatost i idiotluk, svojim rođendanskim proslavama, a opet sve sa grbača jadnog i napaćenog naroda ove urušene države.
Šta li to ovaj velikosrpski nacionalista, kriminalac i guslar iz Laktaša i švercer sa beogradskih ulica, Milorad Dodik, treba da traži u ovome gradu, ako ne sa svojim istomišljenikom i lukavim latinom, ne ponovno i tajnovito razrađuju nedovršeni scenarij njihovih agresorskih mentora i idola sa agresorskim i osvajačkim nakanama sa bojevom municijom u prethodnom periodu, a u postdejtonskom periodu, već punih 30 godina sada mirnim putem, poput štakora i krtica, totalno rovare, ruše i razaraju sve ovo za šta su svoje živote dali mnogi domoljubi i patriote, jedine nam domovine Bosne i Hercegovine ?
Mogu slaviti, jer su se dovoljno napljačkali i opremili svoje podrume, sa pršutama, rakijama, vinima i brojnom drugom mezom, tako da u njih mogu privoditi i neke ambasadore iz Rusije ili Kine, svoje “ vučiće “ iz Srbije i čimbenike iz Hrvatske, tzv. “ dobrotvorce “ naše države BiH ?
Nažalost, nemoćni smo i sa ovakvom međunarodnom zajednicom, pomalo obojenom i nedosljednom, koja uživa u njihovom piću i mezi, da stanemo u kraj ovoj političkoj bagri.
Da li će ponešto uspjeti i novi Visoki predstavnik OHR-a, gospodin Šmit, veoma je teško ocjeniti, ali nam ostaje da očekujemo i da se radujemo, pa i po cijenu opstanka ili totalnog raspada ovakve države, koja sa ovim sistemom vlasti nije ni nalik na državu?
Nekima je čudno da se među ovim kriminalnim slavljenicima nalazio i Fahrudin Radončić, ali i nije čudno kada mu je “ horoz “ na glavi već poodavno naviknuo da se vrti u svim pravcima, koji umije i na veoma perfidan i lukav način svojim partnerima u vlasti Bošnjacima da potura klinove u vučni trap i podmeće često kukavičija jaja.
Ovo se Fahrudin ispoljiavao i dokazivao u bezbroj slučajeva i prilika, tako da mu niti Bakir ili drugi Bošnjaci nisu mogli doskočiti, spoznati i naučiti sve njegove lukave gafove i igre.
Možda je bliži u svome ponašanju Draganu Čoviću ili Miloradu Dodiku te nije nikakvo niti čudno da sa njima zajedno nazdravlja zdravicu, za tobožnje “ bolje sutra- morgen “ i našim građanima, zagorčava i ne nudi bolju budućnost ?

Dragan Čović je jučer u Mostaru proslavio 65. rođendan, a hercegovačka javnost i mediji pišu o zanimljivoj torti u čast slavljeniku, kao i o lideru SNSD-a Miloradu Dodiku koji je na rođendan stigao Vladinim helikopterom.
Da je ojadio i opljačkao hrvatski rod u Bosni I Hercegovini, veoma je znana uloga njihovog slavljenika, nekada “ crvenoga “ Dragana Čovića, tako da u ovim prilikama može da lansira i svakakve nakardne grbove kako bi ojačao lažnu priču svoga porijekla i lopovski stečene silne imovine.
Može to činiti veoma lažno i perfidno jer je imao svoga mentora đenerala Franju, a sada svoga isto tako lopovskoga jarana guslara iz Laktaša koji je na sličan način stvarao svoje carstvo po Laktašima i beogradskom pašaluku.
Došao je, kao fol Milorad, svojim Srbima “ dodikovcima “ u Mostar, kako bi se veselio i pijančio sa ustaškim agresorima, sa kojima su harčili, rušili i ubijali, zatvarali ljude na ovim prostorima, te kako bi i konačno protjerali sve prave Srbe iz Aluminija, za sva vremena.
O slavljeniku Draganu, njegovim idolima, bojovnicima i istomišljenicima ne treba mnogo ni pisati, jer se za isto pobrinuo uvaženi professor sarajevskog Univerziteta, filozof i patriota Ivo Komšić, sa sadržajem svoje knjige; “ Tuđmanov haški profil- Udruženi zločinački poduhvat na BiH “, gdje je upravo istinski i autentično prezentirano sva njihova nedjela i nakane na prostorima Bosne I Hercegovine.
Uskoro se možemo radovati u Mostaru i promociji ove knjige kao istorijskom biseru i svjedoku svih gnusnih događanja od strane ovih HDZ-ovih bojovnika i agresora, te poslije njenoga čitanja za sve sadašnje i buduće generacije suvišna je svaka dalja priča na ovu temu.

Neka ova neljudska neman, kao sveci i kriminalci polete u onaj bolji svijet, kod svojih Bogova, zajedno sa svojim vjerodostojnicima koji su ih uvijek i danas blagoslovili za sva njihova razbojništva i nedjela, na očigled naše javnosti.
Sigurno im je zaslužno mjesto i u našim kazamatima, ali ko dočekati pravni sistem po mjerilima ljudskosti ili čovječnosti?

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s