Kao nekad Karadžić i Boban, Dodik i Čović su danas najžešće nasrnuli na Bosnu i Hercegovinu: ZAPRAVO, TO JE KLASIČNI DRŽAVNI UDAR!

Posted: 13. Februara 2020. in Intervjui


Današnji susret dvojice glavnih razbijača Bosne i Hercegovine, Dodika i Čovića, sa njihovim pripadajućim lešinarima u Istočnom Sarajevu, neodoljivo me je podsjetio na susret njihovih prethodnika i političkih uzora Karadžića i Bobana u Grazu 5. maja 1992. na kojem su načinili sporazum o podjeli naše zemlje. Poslije toga znamo šta se dešavalo sa Bosnom i Hercegovinom te kako su završila ta dvojica kvislinga kao i njihovi krvavi projekti. Da podsjetim šta se desilo danas: pa lideri SNSD-a i HDZ-a sa svojim trabantima su odlučili da blokiraju rad institucija države Bosne i Hercegovine dok se ne ispune njihovi ucjenjivački zahtjevi. A oni su da se donese Zakon o izmjenama i dopunama zakona o radu Ustavnog suda BiH (čitaj: da se odstrane strane sudije iz istog) te da se izmijeni Izborni zakon (čitaj: po rasističkom modelu tog istog Čovićevog HDZ-a). Dakle, od danas pa do daljnjeg ne rade institucije zakonodavne i izvršne vlasti Države, odnosno, ne radi – Država. Klasični državni udar a samim tim i teško krivično djelo!

Ko je na potezu? Mnogi, a prije svih Tužilaštvo Bosne i Hercegovine koje po službenoj dužnosti treba da podigne optužnice protiv Milorada Dodika i Dragana Čovića kao glavnih planera i izvršitelja ovog teškog krivičnog djela, kao i svih drugih koji su im pomagali u tome.

Da li je realno očekivati da će se Tužilaštvo BiH konačno umiješati u svoj posao? Naravno da nije!

A zašto nije? Zato što je pod političkom kontrolom i ove dvojice kvislinga i što je na vrhu piramide bh. pravosudnog sistema jedan Milan Tegeltija, koji, osim što mu je dokazana najmanje jedna korupcijska afera („Potkivanje“), danas otvoreno izjavio da će se „povinovati svakoj političkoj odluci…“ Crna zemljo, otvori se! Pa ima li igdje na svijetu da jedan najviše pozicionirani djelatnik pravosuđa javno prizna da nije neovisan?! Znali smo i od ranije čiji je Tegeltija igrač, a danas je i lično potvrdio da nije neovisan što po prirodi posla te ustavnim i zakonskim regulama bi MORAO biti.

Ko je još na potezu? Pa vjerovatno neko izvana ali s obzirom kakva iskustva imamo sa tzv. međunarodnom zajednicom, posebno sa OHR-om i posebno sa Inzkom koji je redovno zabrinut, „daj Bože šćeri da te aga uzme…“

Ovakav udar na temelje BiH nije viđen od rata na ovamo. Udarat će oni i jače i razornije ako ih se sada ne presječe! Taj trenutno najomraženiji politički lik u BiH Dragan Čović, kao dosljedni rusofil, tek se vratio iz Rusije gdje je išao po domaći zadatak i zato mislim da će on, skupa sa Bajom, udarati jače na Državu! Ne da bi štitio prava bh. Hrvata, kakvim se pokušava predstaviti, nego da bi realizirao plan Mate Bobana spomenut u uvodu ovog teksta. A u taj plan nije uključen biskup Franjo Komarica i ono malo Hrvata u Banja Luci i Rs-u, niti Hrvati u Tuzli i Sarajevu, nego oni koji žive na prostorima BiH s kojima bi se podebljala „kifla“. Da je tome tako potvrđuje i današnja izjava baštinika UZP-a, rusofila i nekadašnjeg Jugoslovena Dragana Čovića kojom je odbio da komentira tvrdnju biskupa banjalučkog da se „u Rs-u otima zemlja od tamošnjih katolika….“

Također, vidjet ćemo kako će Mile i njegova kalakotra proći u subotu u Beogradu gdje kao đaci-prvačići idu po svoje mišljenje kod Vučića, a po pitanju aktuelne krize u BiH kojoj su izvođači radova.

U svakom slučaju, agonija traje i ne zna se hoće li i kada prestati.

Bedrudin GUŠIĆ

komentara
  1. JOSIP SAHDAN kaže:

    IZGLEDA IM JE VRIJEME ZA GOLI OTOK KAO I NJIHOVIM SLUGAMA KOJI SU NAPRAVILI ZLOCIN U BiH.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s