Danas u Banja Luci održana Druga skupština Platforme za progres, uz ignoranciju od strane većine bh. medija: ZA NJIH JE VIJEST KADA SE DODIK NAKAŠLJE, A NAPREDOVANJE OVOG POKRETA NA NAŠOJ POLITIČKOJ SCENI – OČITO NIJE

Posted: 24. Novembra 2019. in Intervjui

 

Danas je u Banja Luci, tačno u podne po lokalnom vremenu, započelo održavanje Druge skupštine Platforme za progres koje je pri vrhunskoj organizaciji, zadovoljenju visokih demokratskih standarda i uz prisustvo preko 300 delegata iz BiH i tzv. dijaspore, naročito mladih, te predstavnika drugih političkih stranaka i vjerskih zajednica, završeno. Da podsjetim, Prva, osnivačka skupština ovog političkog pokreta je održana u Sarajevu prije tačno godinu dana.

Najeksluzivnija vijest sa ove Skupštine jeste svakako da je za predsjednika Platforme, između četiri kandidata, ponovo izabran njen dosadašnji predsjednik prof. dr. Mirsad Hadžikadić, kojemu sada i javno upućujem čestitke. Za potpredsjednika je izabran Aleksandar Eskić, iz Banja Luke. I njemu čestitke.

Dok sam pratio glasanje između četiri kandidata za predsjednika Platforme, sjetio sam se posljednjeg Kongresa SDA i glasanja za njihovog predsjednika, gdje se između jednog ponuđenog kandidata birao JEDAN!

Čitav tok Skupštine prenosila je Face TV u zakupljenom terminu.

Imam potrebu da kažem da ovaj osvrt nije motiviran nikakvim nepotističkim ili subjektivnim razlozima, već isključivo je uslijedio kao reakcija na sramni odnos većine bh. medija prema ovom, ne samo za Platformu, nego, usuđujem se reći i za cijelu Bosnu i Hercegovinu, značajnom političkom događaju. Dakle, odgledao sam Dnevnike u 19:00 h (po lokalnom vremenu) TV N-1 i TV-1 i nijedna od ove dvije privatne televizije nije ni spomenula ovaj događaj. Potom sam ispratio Dnevnik u 19:30 h Federalne televizije, dakle, jednog od tri Javna servisa, opet ništa. Ni slova o ovoj Skupštini. Naravno, sve tri televizije su punile sadržaje svojih Dnevnika otrcanim frazama zadriglog Mile Dodika, čija glava ne može više stati ni u ekran,  o Programu reformi i kako ih on kao tumači, što jeste za njih vijest, a nije vijest politički događaj u prepunoj sali Banjalučkog velesajma. Ma nije problem može li Dodikova glava stati u ekran ili ne, nego ima li on, kao i ostala dvojica-trojica bez kojih Bosna ne može ni osvanuti ni omrknuti (bar mediji su ih napravili takvim) šta novo reći. Za sve njih je vijest čak i ako se Mile nakašlje, a napredovanje jednog građanskog političkog projekta u BiH i njihova Skupština, očito nije. Uostalom, i sam imam loša iskustva sa N-1 televizijom i o tome sam već pisao.

Davno su rekli da “nije vijest ako pas ujede čovjeka, nego obrnuto – ako čovjek ujede psa…” Danas je u Banja Luci čovjek ujeo psa, odnosno iskre Platforme za progres su snažno zasjale u bh. mraku, ma šta o tome mislili gore spomenute televizije i drugi bh. mediji koji su opstruirali ovaj događaj kao i činjenice koje je on proizveo.

Bedrudin GUŠIĆ

 

 

 

 

 

Evo još nekoliko slika sa tog događaja:
komentara
  1. Mustafa sisic kaže:

    Nada u bolje sutra.Nisam clan,ali jesam simpatizer,a mozda vec prvom prilikom I clean ove stranke.Pa vidite ko su clanovi druhih nacionalnih stranaka..Imamo ovo.Pozdrav I podrska is dijaspore.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s