Nakon sramne i opasne Macronove antimuslimanske i antibosanske izjave, oglasio se dežurni poklopac, balkanski islamofob i grobar BiH iz Laktaša: SVAKOM NORMALNOM ON TREBA DA SE GADI

Posted: 8. Novembra 2019. in Intervjui

Ma nije ovo u domenu dnevne politike, jer da jeste ne bih trznuo. Trznuo jesam jer izjava francuskog predsjednika Macrona da je „Bosna tempirana bomba…“ je opasna, tendeciozna i sa dalekosežnim štetnim posljedicama po našu zemlju. Šta je nagnalo tog „malog Napoleona“ (koji, valjda, s viškom vlastitih kompleksa, sanja tako nešto) da bez ikakvih argumenata nasrne na Bosnu, posebno na Bošnjake u njoj, zna samo on. Ali, poručili su mu mnogi, prije mene, da se pozabavi problemima u svojoj zemlji, pa čak i povratnicima sa sirijskog ratišta kojih je u Francuskoj u hiljadama, kao i terorizmom u istoj i da ne izigrava velikog bossa u EU, jer on to, jednostavno, nije i ne može biti.

Međutim, naš je problem u ovoj priči onaj bilmez iz Laktaša koji je, kao član Predsjedništva BiH i umišljeni „najveći Srbin s obje strane Drine…“ i čije „svjetlo na kraju tunela“ više ne svijetli ni nametnuto vizuelno, zahvaljujući jednom hrabrom momku Ivanu Begiću, podržao takvu Macronovu morbidnu antimuslimansku i antibošnjačku tezu da svakom normalnom čovjeku, jednostavno, izaziva naprosto gađenje. Da, meni se gadi Mile Dodik jer godinama ne samo što nasrće na BiH, već po ne znam koji put vrijeđa narod kojem ja pripadam i svjetonazor kojeg slijedim. On, onakva seljačina kakav jeste, nema ne samo empatija prema bilo kome, nego ni minimum kreativnosti u formuliranju izjava koje daje na račun drugih i drugačijih, posebno na račun Države koju svakodnevno ruši a od koje prima plaću. Treba li podsjećati da taj tip podržava likove poput Handkea, Berlusconija, Trumpa, Obrana, Kolinde…, pa kako ne bi i Macrona. A znamo šta je osnovna komponenta njihove političke i ideološke matrice.
Ono što bi ublažilo trovanje atmosfere od strane „Mile od 152 kile“ moglo bi biti medijska ignorancija istog, barem kada je riječ o sarajevskim medijima. Ali ne, oni polomiše noge za njim da ga, doslovno na dnevnoj bazi, predstavljaju bh. javnosti.

Bedrudin GUŠIĆ

komentara
  1. Vernesa Bajrić Filipovic kaže:

    Bas sam to komentirala sinoc. Previse prostora Dodigu na svim BH k!nalima. Svaku njegovu cak i neizgovorenu znamo napamet. Čemu mu zumirati facu i maltretirali nas iz sata u sat kao da smo zeljni njegove njuške i kao da imamo šta novo čuti. Drugo, naše novinare treba poslati na obuku vani. Puste političare da blebecu šta žele i ispiraju nam mozak, bez ikakvih potpitanja i zahtjeva za pojasnjenjem. Ovdje u Švedskoj novinar je super pripremljen za svaki zadatak i nema “šuplje priče”.
    Iskoristiti priliku da vas poselamim od Mehmeda Bajrića. Bas sam mu čitala tekstove s vašeg blogga. Maksuz Selam

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s