Zlatni Haris pozlatio Bosnu i Hercegovinu!

Posted: 20. Oktobra 2019. in Intervjui


Svako vrijeme ima svoje male i velike junake. Stoni tenis je bio i ostao sport u kome su Bosanci i Hercegovci postizali zavidne rezultate posebno 60-ih i 70-ih godina prošlog vijeka. Da je to tako potvrđuje i uspjeh mladog Banjalučanina Harisa Eminovića, njegovog trenera Jovice Šormaza i članova STKI “VRBAS” iz Banja Luke.
Naši parastonoteniseri su na Svjetskom kupu u Pajulahtiju od 09-14.10.20019. godine u Finskoj ostvarilili veliki uspjeh i donijeli Bosni i Hercegovini najsjajnija odličja, osvajajući prvo mjesto i zlatnu medalju, prvu u historiji za Bosnu i Hercegovinu.
Na ”Para Finland Open 2019” svoje predstavnike po prvi puta je imala i Bosna i Hercegovina gdje su našu državu više nego uspješno prezentovao Haris Eminović. Konkurencija je bila izuzetno jaka jer je na turniru je učestvovalo 170 takmičara iz 33 države . Kako sam Haris reče primarni cilj je bio da odradi klasifikaciju i dobije kategoriju K-6 u kojoj je i nastupao. Prva dva dana održano je takmičenje u pojedinačnoj kategoriji, gdje je Haris zauzeo odlično 9. mjestu, dok je u ekipnom dijelu ostvario svoje i naše snove osvajanjem svjetske zlatne medalje.
Čini se da je ovaj mladi stonoteniser predodređen na velike uspjehe kada se zna da je rođen na Dan pobjede 9 maja 2001 godine u Banjaluci. Pored velike ljubavi prem stonom tenisu Haris je vrlodobar učenik IV razreda Medicinske škole u Banjaluci. Stoni tenis je počeo da igra sa 11 godina u lokalnom klubu OSTK SPIN da bi nakon poziva današnjeg trenera Jovice Šormaza zaigrao u STKI ”Vrbas” iz Banjaluke..
Da je to bio ispravan potez ukazuju brojni Harisovi uspijesi koji su se nizali poput filmske trake. Samo nekoliko dana prije učešća u Finskoj, tačnjje 5 oktobra 2019, na turniru u Crnoj Gori ”Podgorica Open” osvojio je dvije zlatne medalje, kako pojedinačnoj tako i ekipnoj konkurenciji, te uspiješno odbranio titulu u kategoriji K-6, ranije osvojenu 2018 godine takođe u Podgorici. U Srbiji na turniru ”Kanjiža Open 2018” osvaja srebrnu medalju u finalu pojedinačno dok u ekipnom dijelu bronzanu. Na međunarodnom prvenstvu Srbije ”Niš 2018 godine učeše je uzelo 8 zemlja a Haris nas je još jednom obradovao osvajajući odlično treće mjesto i bronzanu medalju i pehar. Takođe na prvom Kupu BiH održanom u Banjaluci osvojio je zlatnu medalju i pehar.
Haris će nakom zasluženog odmora nastaviti vrijedno da trenira i da sesprema za naredne paraolimpijske igre u Tokiju 2020 godine. Vjerujem da će ovaj primjerni mladić raskošnog talenta ponovo nas obradovati nakon povratka iz zemlje izlazećeg sunca sa nekom od medalja.
Navijajmo i podržimo Harisa i sve druge parastonotenisere na tom putu!

Mr. sci. Edin Osmančević

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s