Protestna nota EU Parlamentu povodom najave da Željana Zovko postane nova ‘posebna izvjestiteljica EU za Bosnu i Hercegovinu’: BAŠTINITI PRESUĐENI UZP I PREDSTAVLJATI EU SA NJENIM VRIJEDNOSTIMA NIJE KOMPATIBILNO

Posted: 3. Oktobra 2019. in Intervjui


Mi, dole potpisani upućujemo oštru protestnu notu EU Parlamentu povodom najave da Željana Zovko postane nova ‘posebna izvjestiteljica EU za Bosnu i Hercegovinu’. Zapravo, pozivamo se na antifašističke vrijednosti koje su ugrađene u temelje zapadne civilizacije, a ogledaju se u svim aspektima javnog života – kulture, civilizacije i pravnih postulata međunarodnog prava kao i evropskih Povelja, te Povelja UN-a. One vrijednosti koje su branjene u Drugom svjetskom ratu i koje su pomogle da se pobijedi fašizam te da se u Evropi i u svijetu uspješno izgrade građanska društva u kojima nisu važni nacionalna ili religijska pripadnost, etničko porijeklo, niti spol pojedinca, jer njima svima jednaka prava garantuju zakoni koji u tim društvima vladaju.
U Drugom svjetskom ratu i srpski i hrvatski fašisti (‘četnici’ i ‘ustaše’) su bili sljedbenici i kolaboracionisti nacista i fašista protiv kojih su se združeno borile sve antifašističke snage. Tokom agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu (1992-1995), duh tog fašizma i njegovih sljedbenika ponovo je oživio kroz najgore ratne zločine na tlu Evrope od Drugog svjetskog rata što je rezultiralo presuđenim genocidom u Srebrenici i pravno dokazanim i također presuđenim “Udruženim zločinačkim pothvatom” (UZP) na našu državu. Politika susjedne Republike Hrvatske je bila i ostala ideološka osnova tih agresija koje u kontinuitetu traju i danas i koje se vode drugim sredstvima, posebno opstrukcijama susjednih zemalja koje se ogledaju u tome da BiH ne postane funkcionalna država i ometanju njenog puta ka euroatlanskim integracijama.

U Hrvatskoj je HDZ stranka utemeljila, a i danas slijedi tu agresorsku, u mnogim dijelovima profašističku politiku, koja nakon obustave oružane agresije godinama pokušava podijeliti našu državu, koristeći politička i lobistička sredstva gotovo svakodnevno i kojima vrše sve moguće opstrukcije u odnosu na našu državu. Jedan od vjernih sljedbenika i promotora te politike te njen eksponent u EU jeste i Željana Zovko koja, poput aktuelne predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, u svojima izjavama za javnost iznosi niz neistina o našoj državi, a istovremeno javno slavi presuđeni UZP, čime se javno ideološki očituje i dokazuje tu svoju vjernu predanost toj i takvoj politici.
Za ovu priliku izdvajamo samo nekoliko primjera takvih izjava koje su objavili bosansko-hercegovački i hrvatski mediji, te najsvježiji primjer njenog javnog obilježavanja i veličanja presuđenog UZP-a:

1.U dnevnom listu ‘Oslobođenje’ od 22. 11.2018., Željana Zovko je navela u potpunosti netačnu tvrdnju kojom optužuje Tursku da je ‘vodila kampanju’ u našoj državi kako bi Bošnjaci glasali za Željka Komšića kao “hrvatskog člana Predsjedništva”. Čini se da je Željana Zovko, u nastojanju da prirodom svojih izjava oponaša predsjednicu Republike Hrvatske, zaboravila da se svaka tvrdnja mora i dokazati jer, izjave bez dokaza samo dokazuju koliko takvu osobu treba uzimati za ozbiljno. Vrijedi spomenuti da ni po nakaradnom Dejtonskom ugovoru ne postoji ‘hrvatski član Predsjedništva’, već ‘član Predsjedništva iz redova hrvatskog naroda’, koji predstavlja jednako sve građane naše države.

2. U istom tekstu Željana Zovko zatim navodi kako se ‘Rusija približava granicama’. Vjerujemo da je EU svjesna velikog približavanja Hrvatske Rusiji, pa je to pokušaj da se, po pitanju Rusije, krivica stavi pred pogrešna vrata.

3. Ne samo bosanskohercegovački, već i hrvatski mediji prenijeli su kako je nedavno Željana Zovko javno slavila presuđeni UZP. Hrvatski medijski portal ‘Index’ u svom tekstu ‘Tko je Željana Zovko, eurozastupnica koja slavi zločinačku Herceg-Bosnu?’ od 02.09.2019. sa zgražanjem piše o tome kako ista javno ‘slavi presuđeni UZP’, te kako za našu državu ‘nema lijepih riječi’. Isti hrvatski medijski portal je objavio fb status Željane Zovko u kojem ista slavi preduđenu zločinačku paratvorevinu, tzv. ‘Herceg-Bosnu’ , te navodi i neke od njenih izjava (citat):
“Zovko je na jednoj od plenarnih sjednica u Briselu kazala i kako postoje primjeri “kada je putem UN-a nametnut embargo na uvoz oružja i samoobranu Hrvata u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini, a danas je njihova samoobrana u BiH proglašena Udruženim zločinačkim poduhvatom”.”
Nekadašnja ambasadorica BiH zalagala se, u institucijama EU-a i za “federalizaciju kao jedini put kojim bi se poštivala konstitutivna arhitektura BiH”.(zavrsen citat) Kako EU Parlament traži da sve članice poštuju presude za područje prostora bivše Jugoslavije, koje su donijeli najviši svjetski sudovi, zaprepašćuje činjenica da su navedene izjave Željane Zovko izrečene u Briselu prošle bez sankcija EU Parlamenta. Također, kako u navedenim izjavama dotična i drugi nedvosmisleno slave presuđeni UZP, te ga i dalje nameću kao osnovnu smjernicu svoje politike, sasvim je očito da hrvatska politika i dalje nastavlja presuđeni UZP, sada političkim i lobističkim sredstvima.

4. Internet portal DW.com, u svom tekstu po naslovom ‘Zašto HDZ-eurozastupnica Željana Zovko slavi Herceg Bosnu?’ od 04.09.2019., navodi kako Željana Zovko slavi osnivanje ‘zločinačke paradržave ’ tzv. ‘Herceg- Bosne’, te svojim pitanjem EU ukazuju da je riječ o kršenju temeljnih europskih vrijednosti u kojima uzimaju udjela i njezini zastupnici poput Željane Zovko. Isti medijski portal ukazuje kako tu presuđenu zločinačku ‘paradržavu’ oni političari iz redova hrvatskog naroda koji podržavaju Željanu Zovko u njenom ‘veličanju presuđene zločinačke paratvorevine’ . poput Bože Ljubića, vide tu ‘paratvorevinu’ kao putokaz za rješenje ustavne i institucionalne krize u BiH’!
Portal DW.com se poziva i na izjavu Evropske delegacije koju su dali portalu a u kojoj se kaže da se ‘od svake članice očekuje da poštuju europske vrijednosti, koje uključuju vladavinu demokracije te poštivanje pravde i ljudskih prava” i dodaju:„Veličanje osoba osuđenih za ratne zločine je u suprotnosti s europskim vrijednostima i ne doprinosi ostvarivanju trajnog pomirenja u zemlji i regiji. Svi akteri u BiH moraju pokazati da u potpunosti surađuju s međunarodnim sudovima priznavanjem i poštivanjem njihovih presuda. Revizionizam i poricanje pravno utvrđenih činjenica u suprotnosti je s najosnovnijim europskim vrijednostima“.

5. Medijski portal ‘Aljazeera’ još je 30.10.2016. objavio je tekst pod naslovom ‘Željana Zovko, ambasadorica koja ruši ugled BiH’ još u vrijeme kad je ista trebala postati EU parlamentarka, gdje se pored drugih navoda o njenom radu i pozivajući se na činjenicu da ista posjeduje dvojno državljansto (Hrvatske i BiH) čime se krši zakon obzirom da je godinama predstavljala BiH na diplomatskim pozicijama, a da na mjesto u EU Parlamentu odlazi kao državljanka Hrvatske. Pravno gledano, sasvim je jasno da se radi o konfliktu interesa jer ista predstavlja Hrvatsku i ideološki zastupa agresorsku politiku Hrvatske (UZP) koja je presuđena u Haškom tribunalu, a što se da zaključiti po njenim javnim izjavama, istupima i djelovanju.
Stoga, od te i takve EU, tražimo da ne razmatra mogućnosti da se Željana Zovko postavi na mjesto ‘posebne izvjestiteljice EU za Bosnu i Hercegovinu’ jer ista zastupa politiku Hrvatske, koja presuđeni UZP nastavlja negiranjem presuda najviših svjetskih sudova, veličanjem presuđenih ratnih zločinaca, te slavljenjem presuđene ‘paradržavne tvorevine’ tzv. HZHB.
Također, pozivamo EU da razmotri mogućnost smjenjivanja Željane Zovko iz EU Parlamenta, što obrazlažemo sljedećim:
– Kako se od svih članova EU Parlamenta očekuje da poštuju pravdu i ljudska prava, poštivanje presuda najviših svjetskih sudova, a ‘revizionizam i poricanje pravno utvrđenih činjenica’ se smatra suprotno evropskim vrijednostima, svojom objavom na fb, gdje je slavila presuđeni UZP, Željana Zovko je prekršila sve navedeno.
– Obziom na pravnu stranu, gdje se radi o kršenju zakona (posjedovanje dvojnog državljanstva) i konflikt interesa, pravno je nemoguće da ista ostane u EU Parlamentu, ukoliko se ne odrekne jednog od dva državljanstva. Zapravo, onaj ko treba obavljati tu funkciju treba biti kredibilan i nepristrasan.
Očekujemo da će EU Parlament postupiti u skladu sa principima poštivanja presuda najviših svjetskih sudova za prostore bivše Jugoslavije, svojoj borbi protiv kršenja ljudskih prava, te borbi protiv revizionizma, koji, u ovom slučaju, očito zastupa i promovira hrvatska politika, te da Željanu Zovko nipošto ne izaberete na poziciju ‘posebne izvjestiteljice EU za Bosnu i Hercegovinu’, kao i da razmotrite njenu pravnu poziciju unutar EU Parlamenta po osnovu njenog posjedovanja dvojnog državljanstva.

S poštovanjem,

Ekspertni tim Republike Bosne i Hercegovine:

1. mr. sci. Dženana Delić, profesor poslovnih studija i prava (u penziji). Izbjeglica iz Travnika, živi u Velikoj Britaniji;

2. Ibrahim Halilović, novinar, živio u Varcar Vakufu, Mrkonjić-Gradu, sada u Windsoru, Canada;

3. dipl.oec. Bedrudin Gušić, slobodni banjalučki novinar i publicist u egzilu – Boston, SAD;

4. mr. sci. Marjan Hajnal, Sarajevo, Tel-Aviv. Predsjednik “Centra humanističkog projektovanja slobodnog društva”, Predsjednik “Udruženja građana Vječna Bosna – Centrala Sarajevo”;

5. Anto Tomić, bivši zatočenik logora Omarska, Keraterm i Trnopolje;

6. Nihad Filipović, dipl. pravnik sa položenim pravosudnim ispitom, pisac i publicist, rođen u Bosni, živi u UK;

7. dr. Mirsad Tokača, direktor Istraživačko-dokumentacionog centra, Sarajevo;

8. Tarik Delić, diplomirani inžinjer za kompjutere i mreže, Sarajevo

Izvori:

* https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/video-evo-sta-je-sve-zovko-izgovorila-u-ep-turska-je-uticala-da-muslimani-glasaju-za-hrvatskog-clana-predsjednistva-bih-rusija-se-pribllizava-granicama-vidjecemo-sta-ce-biti-s-bih-411290
** https://www.index.hr/vijesti/clanak/tko-je-zeljana-zovko-eurozastupnica-koja-slavi-zlocinacku-hercegbosnu/2113045.aspx
*** https://www.dw.com/hr/koga-slavi-europska-zastupnica-%C5%BEeljana-zovko/a-50287401
**** http://balkans.aljazeera.net/vijesti/zeljana-zovko-ambasadorica-koja-rusi-ugled-bih

NAPOMENA: Verziju na engleskom ove protestne note upućujemo na adresu Evropskog Parlamenta.

komentara
 1. Hazim Delich kaže:

  Hvala Vam, postovani Bedrudine.

  Dzenana

  Sent from my iPhone

  >

 2. samo lucija kaže:

  iman spot djece ubijenoga tomislava STOP THE WAR IN CROATIA IVCICA .

  Molitva svetom Anti u svakoj potrebi
  Spomeni se, sv. Ante, da si uvijek pomagao i tješio sve koji su se tebi utjecali u svojim potrebama.

  S čvrstim pouzdanjem preporučam se i ja tvom moćnom zagovoru kod Boga. Ne odbij moje prošnje i svojim posredovanjem kod Boga isprosi mi – ako je za dobro moje duše – milost… za koju te molim. Pomozi mi u ovoj mojoj potrebi i nevolji! Blagoslovi mene, moj rad, moju obitelj i sve moje drage, čuvaj nas od bolesti i pogibli duše i tijela! Sve nas krijepi da u boli i kušnji ostanemo čvrsti u vjeri i ustrajni u ljubavi. Amen.

  Sv. Antun Padovanski – čudotvorac za života
  2h ago
  Sv. Antun Padovanski – čudotvorac za života

  Razna čudesa

  Domenico Beccafumi: Sv. Antun i čudo s magarcom, koji se poklonio hostiji.

  Malo je svetaca u katoličkoj Crkvi, po kojima je Bog tvorio tolika i tako vanredna čudesa kao što je tvorio po sv. Antunu i na njegov zagovor. Sv. Antun proživio je svoju mladost u Portugalu i nije se bavio učenjem jezika. Ipak je u svojim propovijedima tako lijepo govorio talijanski i francuski te se činilo, da je te jezike učio od mladosti. Jedna gospođa je jednom željela slušati propovijedi sv. Antuna, a to joj nije dozvolio njezin opaki muž.Ona ode na gornji kat na prozor i tu je čula propovijed posve jasno, iako je sv. Antun propovijedao cio sat daleko. Kad je to kazala svome mužu i on se svojim ušima o tome osvjedočio, obrati se i rado je slušao riječ Božju.

  Druga jedna gospođa htjede na svaki način slušati propovijed sv. Antuna i ostavi svoje dijete samo kod kuće. Dijete kao dijete upade u kotao pun vrele vode. Kad se vratila kući nađe dijete u vreloj vodi, gdje se igra. Očito je sam Bog po svome ugodniku očuvao dijete o sigurne smrti.

  Opet druga gospođa vrativši se s propovijedi svečeve nađe u kolijevki mrtvo dijete. Odmah otrči k svecu i zavapi za pomoć. Sv. Antun reče joj gospodinove riječi iz sv. Evanđelja: Idi, sin tvoj živi. I doista nađe kod kuće dijete, kako se sa svojim prijateljima igra.

  Iza jedne propovijedi sv. Antun tako se raskaja jedan grješnik, te je stao glasno plakati. Ode sv. Antunu, da se ispovijedi, ali ne može od suza. Kad to vidje svetac, reče mu, neka ode, napiše svoje grijehe i njemu ih donese. Čim svetac pogleda napisane grijehe, isčeznuše sva slova. Po tom su i on i grješnik upoznali, da su grijesi oprošteni.

  Radi silnog svijeta propovijedao jednom sv. Antun pod vedrim nebom, kad se u čas pojave crni oblaci uz grmljavinu i gromove. Slušatelji su gledali kako da izmaknu oluji, a svetac ih sve zaustavi i reče im, neka se ništa ne boje, jer oni neće pokisnuti. I doista cijela okolina bi natopljena jakom kišom, a na slušatelje ne padne ni kap.

  Sv. Antun propovijeda ribama
  Kako je bilo rečeno u doba sv. Antuna haralo je manihejsko krivovjerje pod raznim imenima, koje je već sv. Augustin sjajno pobijao. U toj nevolji podiže Bogu Crkvi svojoj sv. Franju i sv. Dominika i njihovim redovima jake stupove; oni su krivovjerce snažno pobijali učenošću, propovijedanjem i molitvom. Tu se osobito isticao sv. Antun. Osobito je od toga krivovjerja bio zaražen grad Rimini. Revni biskupi ovoga grada molili su u pape revnih misionara. Kad je u tom poslu tamo prispio sv. Antun, pobojaše se krivovjerci i nagovoriše puk, neka ga ne slušaju. I doista kod propovijedi sv. Antuna nije bilo drugih do nekoliko žena i staraca. Uza sve to svom revnošću je propovijedao naš svetac, tako te kad to začuše odmetnici, odluče da ga pogube. Čuvši za to sv. Antun povuče se u samoću, molio je i postio, ne bi li Bog omekšao srce zavedenog puka. Okrijepljen molitvom i postom ode na obalu, te vikne ribama iz sveg glasa: Dođite, nerazumne ribe, da čujete riječ Gospodina, koji vas je stvorio, na sramotu ljudima, koji zatvaraju uši i srce glasu Božjem i ostaju u bludnji. Mnogo se bilo sabralo i ljudi, što iz radoznalosti, što da se narugaju. A gle! Istom što je svetac progovorio, uzbiba se more i silan broj riba svake vrsti i veličine dopliva k obali i uzdiže po koji put glavu, poreda se mirno u polukrugu sve dalje i dalje, pa pozorno i mirno slušaše riječ sv. Antuna. Svijet je bio kao zapanjen i gledao, što će se sada zbiti. Na to prozbori svetac: Hvalite, ribe, Gospodina, slavite svoga stvoritelja, zahvaljujte mu, što vam je za stan dao neizmjernu vodu s mnogim zakloništima protiv nepogoda, što vam je dao jasnu i prozirnu vodu, da vidite svoje putove te izbjegnete neprijateljima svojim. Taj Bog blagoslovio vas je kod stvorenja i pripravio vam izobilja hrane, nadario vas plodonošću za umnožavanje vašega potomstva. Hvalite Bogu nad tolikim izvr snostima i slobodi, koju vam je poklonio. Vas je stvoritelj od svakog gospodstva živih, u općem potopu vas je uzdržao na životu. Vašom pomoću je Bog svome proroku Joni dao trodnevni boravak i iscijelio slijepoga Tobiju. Vi ste dale Gospodinu porez za njega i njegove učenike. Vi ste hrana pokornicima, koji se uzdržavaju od mesa. Vašeg mesa htjede Gospodin jesti, da tako neoborivo dokaže istinitost svoje ljudske naravi i svoga uskrsnuća. Da, sam je Gospodin hodao po vašoj vodi povrh vašihglava; on je od ribara učinio svoje apostole i ribare ljudi; s toga vas je toliko ugnao u njihove mreže.

  Čudoviti putovi sv. Antuna

  Često puta, pojavio se, sv. Antun na dalekim mjestima tako, da nije ostavio mjesta, na kojem je bio. Mnoge su osobe izjavile, da im je se svetac u snu pojavio i opomenuo ih, neka ispovijede grijehe, za koje je samo Bog znao. Jednom je propovijedao u glavnoj crkvi u Montpelieru i sjeto se, da nije nikoga bio odredio mjesto sebe kod braće, da pjeva svečani gradual. Žalostan radi toga nasloni se glavom na propovjedaonicu i u isti čas bio je među braćom svojom i pjevao. Tako je Bog na sv. Antunu obnovio čudo što se zbilo i sa sv. Ambrozijem. O ovom svecu pripovijeda se, da je jednom kod mise na oltaru u Milanu kao usnuo i u isto doba bio kod sprovoda sv. Martina u Tursu.

  Dok je sv. Antun bio u Padovi, okriviše njegova oca Martina radi umorstva, te bi on s cijelom obitelji odveden u tamnicu i stavljen pred sud, a to s toga, jer se u njegovom vrtu našlo jedno mrtvo tijelo, koje su razbojnici tamo bacili. Svetac po objavi Božjoj saznade za pogibelj, u kojoj mu se otac nalazio, te zamoli glavare svoje, da ga puste iz samostana, a anđeo ga odnese u Lisabon. Odmah sutradan ode pred suca i zamoli ga, neka mu oca oslobode, jer nije nipošto kriv za umorstvo. Kad ga sudac ne htjede poslušati, zatraži lješinu ubijenoga. Sluga Božji zapovjedi mrtvome u ime Isusa, neka ustane i pred svima kaže, da nije njegovoj smrti kriv ni otac ni itko iz obitelji očeve. U taj čas ustade mrtvac i izjavi, da Martin i njegova družina nije ni u čemu skrivila njegovoj smrti. Iza ovih riječi mrtvac opet usne. Tako je sv. Antun povratio dobar glas ocu i obitelji. Na to je sv. Antun ostao jedan dan u Lisabonu i onda ga u noći anđeo opet odnese u Padovu.

  Još jednom je naš svetac ovako čudno putovao u Lisabon poradi svoga oca. Kako je ovaj bio poštenjak, vjerovao je svijetu i kroz više godina upravljajućikraljevskim novcem nije tražio svake namire. S toga bi protiv njega podignutaistraga. Budući da nije mogao o svemu položiti točnih računa, bio je u pogibelji, da plati silne svote. Svetac je i ovo saznao po objavljenju Božjem i opet je po anđelu preko noći otišao u Lisabon te kazao, kuda je sve rabio kraljevski novac otac njegov tako točno jasno, te je ovaj bio riješen optužbe. Svetac se o pet vrati u istim načinom u svoj samostan.

  Sv. Antun s malim Isusom

  Gaetano Lapis:Sv. Antun i Isus

  Svoju snagu pri obraćanju grješnika crpio je sv. Antun od Boga vanrednim načinom. Jednoga dana propovijedaše u Camposampieru. Onda ga k sebi pozove jedan građanin i dade mu sobicu na sami, da može mirno razmatrati i znanošću se baviti. Svetac je svu noć probdio u molitvi. Kad je taj građanin obilazio kuću, da razvidi, da li je sve u redu, pogleda iz radoznalosti u sobicu sv. Antuna kroz prozor i vidje ga, kako u rukama drži i grli krasno djetešce. Tu pojavu ne mogaše građanin sebi objasniti. Djetešce se javi sv. Antunu i reče, da je Isus. Iza molitve opazi sv. Antun onog građanina i zabrani mu govoriti o tome, što je vidio i čuo, dokle god on živi. Taj dobri građanin održa svoju riječ i istom iza smrti svečeve razglasi to viđenje maloga Isusa, kako se sad obično i slika sv. Antun.

  Sv. Antun proriče
  Kao gvardijan u samostanu u Puy-u susretne sv. Ante nekog bilježnika, poznata kao raskalašenog grješnika. Sv. Ante skine kapicu pred njim i pokloni mu se s velikim poštovanjem. Bilježnik misleći, da mu se svetac ruga, zaprijeti mu se mačem radi uvrede. Svetac odvrati, da mu nije ni na kraj pameti bilo, da ga naruži, nego da ga iskreno poštiva, jer će on jednom biti mučenik za vjeruIsusovu; ujedno ga zamoli, ne bi li se i njega sjetio u svojim mukama. Bilježnik se hladno osmjehnu, ali uskoro se ispuni proročanstvo sv. Ante. Jedan biskupzaputi se u Palestinu, da propovijeda saracenima, a onaj bilježnik u pratnji biskupa tako se oduševi u revnosti, da je i sam počeo propovijedati našu sv. vjeru. Radi toga raspale se tvrdoglavi saraceni, uhvate ga i tri dana grozno mučiše, dok u mukama ne svrši život. Na samrti ispripovjedi što mu je sv. Ante prorekao i izjavi, da ga moraju držati za velikog proroka.

  Jednom zamole sv. Antuna da reče nadgrobno slovo na sprovodu nekog lihvara, koji je krivičnim načinom bio stekao silno bogatstvo. Svoj govor otpoče riječima iz sv. Evanđelja; Gdje je vaše blago tamo će biti i vaše srce. Na koncu govora reče pokojnikovoj rodbini, neka otvore sanduke pokojnika i tamo će naći njegovo srce. I doista otišavši kući i otvorivši sanduke nađu među novcima još vruće srce pokojnog lihvara.

  Sv. Ante strah nečistih duhova
  Jednoga dana propovijedaše sv. Ante u Puy-u. Za propovijedi pristupi sotona u liku glasonoše k jednoj gospođi i reče joj, neka odmah ode s propovijedi, jer da su joj sina dušmani napali i ubili. Ali svetac odmah opazi varku sotone, dovikne gospođi, neka se ne uznemiruje, jer joj je sin potpuno zdrav i taj glasonoša da je nečisti duh. Tako je i bilo, ter ovaj iščezne kao dim.

  Kako je naš vanredni ugodnik Božji svakom riječi neumorno kršio vlast nečistoga duha na zemlji, upotrijebio je nečisti duh svako sredstvo, da sv. Antu uništi. Jednom ga prihvati za vrat i htjede ga udaviti. Ali svetac ga otjera riječima pjesme bl. Gospi. O slavna djevice, uzvišena na sve zvijezde.

  Drugi put slomi sotona propovjedaonicu, na kojoj je govorio sv. Ante. Tim je mislio utjerati strah i sveca i slušatelje te prekinuti propovijed. Ali svecu, koga su anđeli štitili, ništa se ne dogodi i puk, koga je on već prije sjetio na sotoninu zlobu, ostade posve miran. Narod donese drugi stol za propovijed, a sv. Ante nastavi oduševljeno riječ Božju.

  Josipa A

  Josipa
  5 timmar sedan Rapportera olämpligt innehåll
  Följ inlägget 1 följare
  Kommentarer
  In 1805, Pope Pius VII instituted the feast of the Most Pure Heart of Mary; it was not until 1944 that Pope Pius XII would add to the Roman Rite Calendar, the feast of the Immaculate Heart of Mary (August 22nd). This glorious feast of the Most Pure Heart has been practiced since 1647 by Saint John Eudes and quickly gained popularity all over France. Eudes, soon after composed the prayers for the Divine Office and gained approval of it in 1648; it was eventually adopted by many religious congregations in his native France. Now, this ancient feast is celebrated on the Saturday after Corpus Christi following the feast of the Sacred Heart. It is no mere coincidence these two principle feasts are placed side by side (just as the First Friday is next to the First Saturday). This should evermore remind us of Our Lord's ardent request at Fatima, that He desires to see devotion to His Mother's Heart placed beside devotion to His Sacred Heart. For Their Heart(s) truly beat as One.

  Nine Day Novena to the Most Pure Heart ( Begun on Corpus Christi):
  Novena can be used for the Immaculate Heart, starts nine days before August 22nd.
  Daily prayer during Novena:
  O’ Queen of Heaven, at Fatima You promised salvation to those who embrace true devotion to Your Immaculate Heart; today we come to Your Majesty ready to make reparation for all the sins committed against Thy Most Pure Heart. You see, Good Mother, we only desire to make You known and loved; cherished and chosen. We desire with Your Chaste Son, to see Your Sorrowful Heart triumph. ~Amen~

  Jesus, it is for love of You, the conversion of sinners and as an act of reparation for all the sins made against the Immaculate Heart of Mary (Three times).
  Day 1- Devotion to the Immaculate Heart of Mary:
  Mary, Your Heart is our daily food, our nourishment. In It, we find God, and God alone. In our lifetime, we beg the Good God to place devotion to Your Heart beside devotion to the Sacred and Divine Heart of His Son. Place in our hearts the yearning and love of the feast(s) of Your Most Pure Heart and Your Most Immaculate Heart. As a Queen sits next to Her King, may we see Your pierced Heart placed beside His Eucharistic Heart. Our love for You and Your Perfect Heart is weak and imperfect, from this day forth we come to Your Queenship ready to love You evermore. We also place in Your care the following requests if it be in line with the Divine Will (mention your intention).

  -Recite daily prayer-

  Day 2- The Holy Father:

  Dearest Queen, at Fatima you said the Holy Father would have much to suffer. In the vision, You showed a future pope and a bishop dressed in white, Lucia said: “we had the impression it was the Holy Father.” This pope would be seen martyred in a half ruined city among other religious. The Vatican has kept secret Your Majesty's words explaining the vision. As we walk forward in the fog, we pray that The Holy Father will reveal the secret in it's entirety so we can better understand the meaning of this mystery. A vision still unfulfilled. We know disasters can be averted if we entrust ourselves to Your Immaculate Heart, and with little Jacinta, offer up every sacrifice for the Holy Father to receive the grace he so urgently needs to heed Your requests from 1917.

  We also place in Your care the following requests if it be in line with the Divine Will (mention your intention).

  -Recite daily prayer-

  Day 3- All the Bishops of the World:

  Good Mother, at Akita You warned that there would come a time where Holy Church would see cardinal apposing cardinal; bishop against bishop. It would appear we are in those times; we come to You this day to place in the tender care of Your Immaculate Heart all the bishops of the world. You also warned priests devoted to Your Queenship would be scorned and oppressed by their confreres.We beg of You to obtain the grace for these shepherds, to be faithful and pleasing to Your Divine Son- even amid persecution. At Fatima, Your Grace warned that there would be an apostasy in the Church starting at the top of the Catholic hierarchy. We are indeed, at present, suffering a diabolical disorientation and many souls are being led astray by our bishops. May You open their eyes and hearts to Your Pure Heart, Church teachings and loyalty to Your ignored Fatima message.

  We also place in Your care the following requests if it be in line with the Divine Will (mention your intention).

  -Recite daily prayer-

  Day 4- First Saturday Devotion:

  Devout Virgin, we come before Your throne of grace ready to console Your Most Pure Heart. Our Lord told Sister Lucia that His Heart was moved to establish a devotion that would remove the five principle thorns that pierce Our Mother's Broken Heart:

  The blasphemies against the Immaculate Conception.
  Against Her Perpetual Virginity.
  Against Her Divine Maternity, refusing at the same time to accept Her as Mother of all mankind.
  Those who try publicly to implant in the children's hearts, indifference, contempt and even hate against this Immaculate Mother.
  Those who insult Her directly in Her sacred images.
  The thought of causing You anymore pain is unbearable, therefore, we wish to be faithful in observing the practice of the First Saturday Devotion, not just for the first five consecutive Saturdays, but ALL to come. With Lucia of Fatima, may we echo her cry:

  I never feel so happy as when First Saturday arrives…
  We also place in Your care the following requests if it be in line with the Divine Will (mention your intention).

  -Recite daily prayer-

  Day 5- Consecration of Russia:

  Sister Lucia lamented,

  The Consecration of Russia has not been done as Our Lady demanded it. I was not able to say it because I did not have permission of the Holy See.
  Gentle Mother, we know that the triumph of Your Heart followed by the sweet era of peace can only come with the proper consecration of Russia. This day, we come to Your Ladyship and pray specifically for the Holy Father to come in union with all the bishops of the world on one solemn occasion and consecrate Russia to Your Immaculate Heart. With Lucia we cry from the depths of our hearts,

  No! Not the world! Russia! Russia!
  The evil one knows that when this consecration is done, Your Heart will triumph at that moment. We know this, because when Your servant Lucia asked Our Lord why He would not convert Russia without the pope, He answered that through that particular Consecration, Jesus wants the whole Church to recognize that act as a triumph of the Immaculate Heart. Our good God does not need to work through His priests, but He is showing the authority bestowed upon His clergy, in particular the Holy Father and the bishops. The power they can possess when they are in union. What better way to show this great unity, O’ Blessed Queen, than to come together for this Consecration!

  We also place in Your care the following requests if it be in line with the Divine Will (mention your intention).

  -Recite daily prayer-

  Day 6- Our Lady of the Holy Rosary:

  O’ Great Lady of the Rosary, we know this triumphant weapon of prayer resembles the sword. How can we go to battle against principalities and powers unarmed? You introduced Yourself at Fatima with this glorious title and we come to Your Feet crying on bended knee: Hail Mary! We desire to be in the army of Your Most Pure, Sorrowful and Immaculate Heart; may we never put down the sword but ever carry it at our side all the days of our lives.

  We also place in Your care the following requests if it be in line with the Divine Will (mention your intention).

  -Recite daily prayer-

  Day 7- Our Lady of Seven Sorrows:

  Mother crucified in Thy Heart, we cry with Thee; we understand that devotion to Your Heart means devotion to Your Sorrows. The Church has proclaimed that this very name earned You the title of “Co-redemptrix”. It is a great wonder, O’ Virgin of virgins, that Our Lady of Seven Sorrows is the Patron of exorcists; is it not Your tears that make things clean? If “to consecrate” means “to be made clean”, certainly a Consecration of Russia can be seen as that poor nation being made holy with Your precious tears, by transforming this Republic into a mighty instrument of Your Heart. Mary, joining our tears to Yours we beg of Your Grace to wash the world of it's sins, crimes and offenses made against God the Father. With Your Divine Son we wish to avert God's justice and bring upon the world His great and unfathomable mercy, which can only come through Your Humble Heart. We meditate this day on the great mystery of Your having appeared on October 13th 1917 as Our Lady of Seven Sorrows, while at Fatima.

  We also place in Your care the following requests if it be in line with the Divine Will (mention your intention).

  -Recite daily prayer-

  Day 8- Our Lady of Mount Carmel:

  “Star of the Sea”, Our Carmelite Father Simon Stock called You; we thank Your Highness for the glorious gift of Your Scapular of Mount Carmel. As it was revealed to a holy soul, the three things Satan fears the most: The Holy Name of Jesus, the Holy Name of Mary and the Scapular of Carmel. In no other sacred object do You promise more certainty of salvation as You do for wearing the Scapular. O’ Mary; You showed Lucia, Francisco and Jacinta the vision of Hell, but immediately reminded the world how to avoid going there, simply by wearing Your Carmelite garment, which as we know is the sign of our being consecrated to Your Immaculate Heart. Like the Rosary, we promise to never be without our “armor”, we need the sword as much as we need our shield. As Lucia said, the Holy Rosary and the Scapular of Carmel are inseparable. And as You said to Saint Simon Stock:

  One day through the Scapular and the Rosary I will save the world.
  We also place in Your care the following requests if it be in line with the Divine Will (mention your intention).

  -Recite daily prayer-

  Day 9- Third Secret of Fatima:
  On this final day, O’ Valiant Queen, we recognize You as Virgo Potens (Virgin Most Powerful). It has been confirmed by Church officials that the third secret of Fatima contained two envelopes: one of the vision of a Holy Father martyred, and the other containing Your words explaining this prophecy of the pope. As the latter has yet to be revealed, we understand that it's publication is long overdue, as You requested it's contents be released in 1960. We come to Your Queenship, today, in 2020 knowing that it is late, but asking that You will have mercy on the clergy who keep it hidden. Give them the grace and light to understand that Fatima is the message and remedy for our times and without it, Your Immaculate Heart cannot triumph if Your warnings for mankind are not heeded. The Pope and bishops have only one task: the Consecration of Russia; We lay faithful: Your First Saturday Devotion. As we all have a role to play, Good Mother, we ask pardon of the sins made against Thee, and thank Your Most Pure Heart for all the graces you have bestowed on us.

  We also place in Your care the following requests if it be in line with the Divine Will (mention your intention).

  -Recite daily prayer above-

  Feast day of the Most Pure Heart of Mary- final prayer of thanksgiving:
  Mary, on this most joyous occasion and feast day we offer ourselves to You completely, like Therese, as little victims of holocaust- to bring about the triumph of Your Most Pure and Immaculate Heart. Like the sixteen Carmelite Martyrs of Compiegne, who offered themselves as victims as a community to end the French Revolution's “Reign of Terror”. Lovely Maiden of Heaven, Our Lord heard those requests, please accept ours as well, as we truly desire only one thing: to love Thee as You deserve to be loved! As Jacinta said,

  “Tell everybody that God grants us graces through the Immaculate Heart of Mary; that people are to ask Her for them; and that the Heart of Jesus wants the Immaculate Heart of Mary to be venerated at His side. Tell them also to pray to the Immaculate Heart of Mary for peace, since God has entrusted it to Her. If I could only put into the hearts of all, the fire that is burning within my own heart, and that makes me love the Hearts of Jesus and Mary so very much . . .”

  Josipa

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s