Saopštenje Vojvođanskog kluba: NOVI SAD – GRAD TOLERANTAN NA NASILJE I KRIMINAL

Posted: 10. Septembra 2019. in Intervjui

10. septembar 2019, Novi Sad, Glavni grad AP Vojvodine

 

Novi Sad, glavni grad Vojvodine, postao je nebezbedan grad u kome su građani izloženi nasilju, kako od strane krimilanaca, tako i od strane vlasti.
Juče je, u „združenoj akciji“ policije i izvršitelja, prilikom nasilnog iseljavanja porodice iz stana u centru Grada, bolesnoj ženi slomljen zglob, prilikom nasilnog upada policije u stan koji porodica gubi zbog dve propuštene rate banci, uprkos činjenici da je 90% stana otplaćeno. Istovremeno, kriminalci iz celog regiona se slobodno šetaju Novim Sadom, uz sve češće međusobne obračune vatrenim oružjem na ulici, kao što je bilo sinoćno ubistvo na Novom naselju.
Nasilje aktuelne vlasti nad građanima se ogleda i u direktnom nasilju državnih organa, policije, izvršitelja, komunalnih službi, investitora… nad građanima, njihovom imovinom, gradom i javnim površinama, ali i u indirektnom delovanju, kroz dopuštanje da nasilje postane naša svakodnevica. Novi Sad je, zaslugom aktuelne vlasti, postao stecište svih vrsta kriminalca iz regiona, koji su svoje obračune povodom droge, ubistava, pranja novca, ucena i korupcije, iz zemalja u okruženju preneli u Vojvodinu, a pre svega u Novi Sad. Zato što je Novi Sad postao tolerantan na kriminal i kriminalce!
Građani Novog Sada više nisu bezbedni! Podjednako nas ugrožavaju kriminalci, policija i gradska vlast!
Posebno je ružno i nemoralno što gradonačelnik, lokalna vlast i kompleta uprava Grada Novog Sada, pred medije iznose bajke o Novom Sadu kao gradu kulture, gradu mladih, razvoja i napretka.
Novosađani na ovakvo ponašanje vlasti nemaju kome da se žale, pošto ni vlast, ni opoziciju ne zanimaju stvarni problemi i stvarni život građana.
Zato Vojvođanski klub poziva građane Novog Sada na samoorganizovanje i zajedničku građansku borbu protiv režima! Na svim nivoima i po svim pitanjima!

Za “Vojvođanski klub”
Dr Branislava Kostić, Predsednica

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s