Željki Cvijanović, na brutalnu uvredu muslimanima o “porastu islamskog radikalizma”: ISFRUSTRIRANA, SJAŠI SA MUSLIMANA, ENO TI SOKOLAC……

Posted: 17. Juna 2019. in Intervjui

Biserka (pod tim imenom će te prepoznati većina današnjih “Banjalučana” i Banjalučana)!

Po prvi put ti se obraćam javno i to kao prognani Banjalučanin, Bošnjak-musliman, kao sin antifašiste i kao antifašista. Nisam onaj koji broji tuđa krvna zrnca a koji ima puno prijatelja među Srbima, Hrvatima i svim drugima u BiH, regionu i u svijetu, ali ti to činiš prema Bošnjacima-muslimanima, odnosno pripadnicima naroda kojem pripadam i to na jedan brutalan način, što je samo po sebi neprihvatljivo pa i opasno s obzirom na vremenski i geopolitički kontekst u kojima zloupotrebljavaš funkciju na kojoj se nalaziš. Zapravo, ti imaš problem sa vlastitim identitetom pa svoje frustracije uzrokovane tom biološkom, ali i ideološkom činjenicom, pokušavaš liječiti dokazivanjem da si “veća Srpkinja i pravoslavka” od drugih, “čistokrvnih”.

Biserka!

Podsjećam i tebe i javnost da si po majčinskoj liniji unuka Peje Marića,

ustaškog satnika u Drugom svjetskom ratu i koji je, kako stoji u knjizi “Stradanje Srba” Mihaila Pantića odgovoran za zločine nad srpskim stanovništvom u derventskom i bosansko-brodskom kraju.

Naravno, njegovi zločini su samo njegovi i on je živio i umro s njima te ne mogu se pripisati ni njegovoj djeci ni unucima. Ali zato, niko od njegovih potomaka nema pravo svoje frustracije zbog takvog porodičnog backgrounda vrijeđati i etiketirati druge, kao što ti to činiš. A kulminacija tvoje frustriranosti bila je tvoja nedavna ogavna izjava mržnje prema muslimanima o “porastu islamskog radikalizma…” Izjavila si to sa pozicije tzv. predsjednice jednog bh. entiteta, a ono “tzv.” koristim zbog činjenice da se ti zapravo nizašta ne pitaš, jer se zna ko je glavni Baja tamo i da si i ti i ostali u tom sistemu njegove lutke na koncu iliti megafoni za promociju njegovih opasnih ideja. I on i ti koji nas vrijeđate nadmašili ste retorički i samog Radovana Karadžića, vjerovatno i zbog činjenice da je taj, ako ništa drugo, obrazovaniji od vas dvoje. Dok ovo pišem tvoj gazda je danas kod Orbana, svoga ideološkog – neonacističkog, rasističkog i ksenofobičnog partnera i mogu samo zamisliti kakav će plan taj omraženi dvojac među antifašistima EU i Evrope inače načiniti i kakav ćeš slijedeći zadatak ti kao takva dobiti da nas – bosanske muslimane uvrijediš i zalijepiš nam neku novu etiketu koja ne samo da nas vijeđa, nego je i opasna po mir u BiH i u regionu.

Biserka!

Ti, koja se odazivaš na “predsjednica Republike srpske” nemoj tražiti potencijalne teroriste među bosanskim muslimanima, pa čak ni među migrantima kojih po nečijem projektu i nema na teritoriji tog entiteta, nego ih traži tamo gdje se oni redovno postrojavaju pokraj krvave Drine i plaše Bošnjake-povratnike, prijeteći im novim pokoljem.

Tvoj problem sa identitetom me podsjeća na isti kojeg ima onaj Miloševićev isprdak pa gotovo na dnevnoj bazi vrijeđa Bošnjake-muslimane, kao i četnički vojvoda, učitelj aktuelnog predsjednika Srbije, jer po tvrdnjama rođenih Nevesinjaca, tamo nema nijednog Šešelja-pravoslavca, nego su oni samo katolici. I onda i ti i njih dvojica pristali ste na ulogu dvorskih anamo njih, što meni lično ne bi smetalo, ali pošto se brutalno baviš kao takva sa mojim narodom, onda to već prelazi crtu tolerancije.

Sjaši više sa nas – muslimana, a svoje komplekse i frustracije uzrokovane spomenutim porodičnim backgroundom liječi u poznatoj klinici na Sokocu.

SMRT FAŠIZMU – SLOBODA NARODU !

Bedrudin GUŠIĆ

 

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s