Slijedom današnjih protesta pred VSTV-om: FIJASKO U MASOVNIJEM ODZIVU, TEGELTIJA I DRUŠTVO MOGU MIRNO SPAVATI

Posted: 29. Maja 2019. in Intervjui

I dogodi se protest pred VSTV-om u Sarajevu i na njemu se okupilo svega nekoliko stotina građana iz cijele BiH. Šta je sa ostalima? Šta je sa Sarajlijama? Nekima nije bilo teško doći iz drugih krajeva zemlje, dođoše neki koji su uspješni u svome privatnom businessu ali nezadovoljni sa katastrofalnim stanjem u bh. pravosuđu, ali hiljade i hiljade Sarajlija tako nešto jednostavno ne zanima. Ovih nekoliko stotina građana je zatražilo ostavku kriminaliziranog Tegeltije i njegovih jataka, a neki su bili čak radikalniji u svojim zahtjevima: traže ne samo njihove ostavke, nego i hapšenje.

I, sada se nameće logično pitanje: šta dalje? Očigledno neće se desiti ništa i društvo u VSTV-u može do daljnjeg mirno spavati. Da budem do kraja iskren reći ću da Tegeltija kojemu je dokazan kriminal može biti miran ne samo zbog nezainteresiranosti javnosti za ovu priču, a time i za sudbinu zemlje, nego i zbog ovakvog Tužilaštva kojemu je na čelu jedna Gordana Tadić koja do sada nije pokazala ni trunke želje da ide korak dalje od formiranja brojnih predmeta koji tretiraju kriminal i korupciju i to krupnih, najkrupnijih bh. riba, odnosno spregu kriminala i politike.

I dalje, da će naša agonija sa bh. pravosuđem i dalje trajati, potvrđuje i agresivna šutnja gotovo svih bh. političara u “aferi Tegeltija”. Dakle, i Bakiru, i Čoviću a pogotovo Dodiku odgovara ovakav Tegeltija, kao što odgovara i budućem ministru sigurnosti čija je “bivša” supruga vlasnik “Dnevnog avaza” i koje glasilo javno podržava uhvaćenog u kriminalu predsjednika VSTV-a.

Ne mogu a da ovom prilikom ne komentiram izjavu takozvanog uglednog bh. advokata Asima Crnalića koji nakon svega viđenog kaže: “Tegeltija nije korumpiran”! Zgrožen sam tom izjavom!

Ostalo je još pitanje: hoćemo li i dalje vjerovati svojim očima ili raznim tegeltijama, jukićkama, burzićkama, tadićkama a pogotovo njihovim mentorima? Lično, uvjek sam vjerovao svojim očima i tako će biti i ubuduće.

Na kraju, ovu rak-ranu bh. društva i pravosuđa nikad neće riješiti domaći igrači, a za to imaju podršku i većeg dijela javnosti koja svojim apstiniranjem zapravo daje vjetar u leđa kriminalcima u bh. pravosuđu i kriminalcima iz bh. političkog miljea koji iz njima znanih razloga štite takvo pravosuđe. Mogu to riješti samo stranci. Ako ni oni ne riješe, neka nam je Bog na pomoći. Ali i njegovu pomoć treba zaslužiti.

Bedrudin GUŠIĆ

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s