Vratimo našu čast i poštenje!

Posted: 28. Maja 2019. in Intervjui

”Onaj ko prevlada svoje strahove biće istinski slobodan.”  –  Aristotel

Za srijedu 29. maja u 11.55 sati pred zgradom državnih pravosudnih institucija Tužilaštva BiH, Suda BiH i Visokog sudskog i tužilačkog vijeća najavljeni su protesti građana. Pred zgradom pravosudnih institucija očekuje se nekoliko stotina građana iz više bh. gradova. Dolazak autobusa najavljen je iz Velike Kladuše, Lukavca, Banja Luke, Tuzle i drugih gradova.

Država se sve više pretvara u državu privilegovanih i bogatih  pojedinaca dok narod postaje siromašan i jadan.  Maske su odavno pale a kulminiralo je sa slučajem “Tegeltija”. Ako nekome do sada nije bilo jasno  u kakvo stanju nam se nalazi pravosuđe a s njom i država,  i što to znači za vladavinu (bez)zakona , slobodu pojedinca onda zaista neće biti nikada! Zašto obespravljeni javno obznanjuju da će pravdu uzeti u svoje ruke  i što je motiv takvih drastičnih izjava?

Slučaj ”Tegeltija”  nedvosmisleno ukazuje da smo  obespravljeni i poniženi ”najamnici” ove ratom, korupcijom i  kriminalom napaćene zemlja. Rijeke građana već odavno napuštaju brod koji tone. Oni  koji se odlučuju na ostanak postaju ”robovi” političkih i nacionalističkih  monopolista koji  devizom  ” sve je po zakonu” odlučuju od našim životima i smrti.  Brojna neriješena ubistva,  korupcija, zločinci i kriminalci,  popljačkana državna i društvena imovina  su ogledalo stanja u kojoj se država nalazi danas. Kriminalci se slobodno se kreću našom zemljom, ubijaju se djeca, policajci, pošteni gradani.  A kad  krimalcima ”zagusti” traže utočište  i zaštitu u susjednim državma . BiH postaje raj za kriminalce! Vjera u pravdu je davno izgubljena!U ovakvom stanju kakvo jeste više se ne postavlja pitanje ko je kriv i ko je zločinac već ko je sljedeći na redu.

Zato iziđimo i podržimo proteste, tažimo smjenu svih čelnika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća jer njihova podrška Tegeltiji nedvosmisleno pokazuje da puno toga ”smrdi” i da  je kriminal zauzeo najvitalnije i najvažnije državne funkcije!

Mr. sci. Edin Osmančević

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s