Poziv na građanske proteste Saveza antifašista Vojvodine

Posted: 23. Januara 2019. in Intervjui

  1. januara 2019. godine

 

GRAĐANIMA SRBIJE I VOJVODINE

    Poštovane i poštovani,

Savez Antifašista Vojvodine (SAV) poziva sve građanke i građane, svoje članice i članove, građanke i građane, ljude dobre volje, sve one koji su zabrinuti za sudbinu Srbije i Vojvodine, da se pridruže građanskim protestima!

Antifašisti Vojvodine Vas ne pozivaju na podršku određenoj partijskoj opciji. Mi pozivamo na podršku protestima koji traže ispunjenje uslova u borbi za zdravo, bogato i demokratsko društvo. Pridružite se borbi za državu bez nasilja, društvo bez mržnje, ulice bez straha za našu decu. Želimo da živimo u društvu u kom čovek može imati kičmu bez strahovanja za radno mesto, u kom novinar radi po pravilima profesije, ne po diktatu moćnika, u kom pretnja i ucena nemaju nikakvu snagu spram našeg slobodnog glasa! Hoćemo da živimo u normalnoj i uređenoj zemlji!

Mi nećemo odustati od ove borbe, ovde živimo i želimo da i ostanemo. Želimo da ovde ostane i mladost, lepa, obrazovana, razigrana, ona koja planira bolji život za sebe, koja osigurava budućnost svima nama. Znamo da to nije lako. Tražimo više društvene solidarnosti. Tražimo lično odricanje i lični primer. Jer, kaže Edmund Berk, „sve što je potrebno za trijumf zla jeste da dobri ljudi ne učine ništa“. Bez učešća svih nas ovo društvo neće postati bolje. Nema demokratije bez građana, nema prava bez ličnog aktivizma, nema slobode bez hrabrosti, a nema ni ponosa. Niko nam ih neće dati, sami ih moramo osvojiti!

Smrt fašizmu – sloboda narodu!

Predsednik Saveza antifašista Vojvodine

prof. dr Duško Radosavljević

Sekretar Saveza antifašista Vojvodine    doc. dr Radivoje Jovović

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s