Kantonalna organizacija Stranke za BiH TK – SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Posted: 12. Novembra 2018. in Intervjui

Kantonalna organizacija Stranke za BiH TK

Mehmedalije Maka Dizdara, Stupine B8, Lamela 4, 75000 Tuzla

Telefon: 035 362-440; fax: 035 362 441                                    e-mail: strankazabihtz@gmail.com

Datum:12. 11.2018.godine

Broj:/18

 SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Stranka za Bosnu i Hercegovinu u Tuzlanskom kantonu, obavještava svoje članstvo da je Predsjedništvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu donijelo Odluku o uspostavi  Povjereništva SBiH u Tuzlanskom kantonu. Za predsjednika Povjereništva SBiH u Tuzlanskom kantonu imenovan je Mirnes Gušić, član Predsjedništva Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

U kontinuitetu svoga rada Povjereništvo će u skladu sa Odlukom provesti sve potrebne radnje kako bi u skorije vrijeme konstituisali Kantonalno vijeće SBiH Tuzlanskog kantona.

Zalažući se se za državu ravnopravnih i slobodnih ljudi, za građansku i sekularnu Bosnu i Hercegovinu, za izgradnju temeljnih institucija i donošenje neophodnih zakona za uspostavu moderne demokratske države koja osigurava bolji život i uključivanje u evropske i svjetske tokove, vođeni dosljednošću nastavljamo započete aktivnosti na formiranju vlasti u TK.

S tim u vezi, Povjereništvo je na svojoj konstituirajućoj sjednici dalo punu podršku Pregovaračkom timu u pregovorima za usaglašavanje programskog djelovanja stranaka građanskog bloka u Tuzlanskom kantonu za mandatni period 2018.-2022. godine.

 

                                                                          PRESS SLUŽBA SBIH KV TK TUZLA

komentara
  1. damir kaže:

    nema od toga nista badava lazee sami sebe,nikada ni gradjanska niti demokratska samo krkanska i nacionalna.jer dodik vlada i rs.a i Covic.zato,medodvaqrajese bar gdjeste vecina kao u Tuzli.uhvatise ti svoje vjere jer tako stim praznim pricama i varanjem tog neukog naroda samo tonete sve dublje u provaliju.nazalost nikako da to skontate.

  2. Midhat kaže:

    Da uhvati se svog naroda ! To jedva ćekaju ta dvojica koje si spomenuo Damire jer su se oni “dohvatili svog” i ako se još i Bošnjaci koji su u BiH brojniji od zbira oba druga dva naroda onda će ostati Bošnjaci ostati u trouglu Sarajevo-Tuzla Zenica sa enklavama Bihač i Goražde t.j. u “filđan državi” kakvu su im namjenili Dodik i Čović koji imaju podršku u Beogradu i Zagrebu ! Nema šta pametna ti je ta moj Damire !? Aferim !!!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s