Savez antifašista Vojvodine: OBAVEŠTENJE

Posted: 16. Septembra 2018. in Intervjui

16. septembar 2018. godine

            ČLANOVIMA I PRIJATELJIMA SAVEZA ANTIFAŠISTA VOJVODINE

Poštovane i poštovani,

Obraćam Vam se u ime Saveza antifašista Vojvodine (SAV), sa nekoliko informacija o našoj organizaciji, sada kada su okončani letnji raspusti, i nameravamo da se vratimo aktivnostima zbog kojih smo osnovani.

Tokom jula meseca su održane naše „vidljive“ akcije – „Mapiranje ekstremizma i građanski otpor“: Uvodni seminar, u Malom Iđošu (05-07. jul 2018. g.), za studentsku populaciju, koji je organizovala Antifašistička koalicija, čiji smo mi član. Ovaj projekat se sastoji iz više aktivnosti i biće realizovan u nekoliko faza tokom ove godine. 07. jula smo, u Muzeju Revolucije Vojvodine, obeležili Dan ustanka naroda i narodnosti Srbije, te I godišnjicu postojanja našeg udruženja. Nakon toga smo položili venac na spomenik na Iriškom Vencu.

U letnjem periodu smo bili manje aktivni kao organizacija, ali su zato bili aktivni članovi SAV, svojim istupima u javnosti, posebno Milivoj Bešlin, Dobrivoje Antonić, Radivoje Jovović, Veljko Milić i Duško Radosavljević.

U toku sutrašnjeg dana dobićete ponovo poziv za razgovor o knjizi Raifa Dizdarevića, nekadašnjeg predsednika Predsedništva SFRJ. To je još jedan razgovor o prelomnoj 1948. godini (imali smo I skup posvećen tome krajem juna meseca.) Nakon toga planiramo da organizujemo i skup posvećen situaciji u Makedoniji, po mogućnosti određene aktivnosti i sa antifašistima iz Hrvatske (imali smo razgovor o knjizi Dejana Jovića krajem aprila).

U oktobru bi imali razgovor o 1988. godini u Vojvodini („antibirokratska revolucija“), i šire. 100 godina formiranja I Jugoslavije, obeležićemo 29. novembra, sednicom Glavnog odbora SAV i zainteresovane javnosti.

Učestvovaćemo, na primeren načun, u aktivnostima antifašističkih organizacija i grupa u Vojvodini, Srbiji i zemljama bivše Jugoslavije. Kao deo Saveza antifašista Srbije doprinećemo zajedničkim aktivnostima.

Rad sa našim odborima ostaje nam stalna obaveza. Neke od pomenutih aktivnosti se mogu održati u mestima izvan Novog Sada, za promenu.

S poštovanjem,

Smrt fašizmu – sloboda narodu!   

Predsednik Saveza antifašista Vojvodine

prof. dr Duško Radosavljević

                           

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s