Bošnjačkim biračima iz Banja Luke i ostatka genocidne tvorevine, s velikim razlogom: DA BOG DA SE RUKA OSUŠILA SVAKOME KO ZAOKRUŽI IME MILORADA DODIKA

Posted: 14. Avgusta 2018. in Intervjui
Narode moj!
 
Nisam nikakav ni politički, ni vjerski, ni akademski niti bilo kakav vaš predstavnik, ali jesam vaš obični sunarodnik koji je možda malo neobičniji od mnogih drugih jer smatra da nema pravo na šutnju, naročito ako se radi o grubim nasrtajima na našu državu, narod, na sve normalne građane te univerzalne ljudske i civilizacijske vrijednosti.
 
Dakle, trebalo je svakom normalnom čovjeku imati dovoljno jetre  pa odslušati sve gadosti koje su se mogle danas čuti sa govornice Narodne skupštine entiteta koji je nastao na genocidu i najtežim ratnim zločinima, posebno gadosti izgovorene iz usta Milorada Dodika. Njegova morbidnost i mediokritetski odnos prema ljudima kao Božijim stvorenjima, naročito prema Bošnjacima, su poznati i od ranije. Ali, danas je nadmašio u izlivu svoje mržnje, vrijeđanja bošnjačkih žrtava, kako u Srebrenici tako i drugdje, falsificiranju historije i pravno utvrđenih činjenica itd., ne onog Karadžića, nego, rekao bih i samoga sebe.
 
Milorad Dodik ne samo da i dalje negira počinjeni genocid u Srebrenici, nego ga, kako rekoše neki u Sarajevu danas – i glorificira. Onaj ko to čini, a on čini, znači da je spreman da stane i iza slijedećeg nekog genocida nad Bošnjacima, jer, po njemu i svima onima u Narodnoj skupštini koji su glasali za poništenje Izvještaja Vlade iste te tvorevine i kojeg je potpisao tadašnji pedsjednik Rs Dragan Čavić 2004., prethodnih jedanaest genocida nad našim narodom nije bilo dovoljno, odnosno posao brisanja Bošnjaka-muslimana sa bh. i regionalnih prostora, nije još završen.
 
 Ovim mučnim povodom se ne obraćam ni tom Dodiku, ni Čaviću, ni ostaloj tamošnjoj kalakotri, već se obraćam svima vama – mojim sunarodnicima iz Banja Luke i ostatka manjeg entiteta, ma gdje bili, sa kletvom u kondicionalu da onaj ko zaokruži ime Mile Dodika 7. oktobra ove godine, da Bog da da mu se ta ruka osuši! A oni koji budu nagovarali vas – potencijalne birače da glasate za njega, odbijte ih s gnušanjem jer se radi o prevarantima te o političkom i ljudskom šljamu kojemu je do vas, do nas i do Bosne isto onoliko koliko i tome Dodiku. “Pa i ako ne glasamo, on će vjerovatno biti izabran, ako ne on, onda onaj Ivanić…”, reći će vjerovatno neki od vas. Neka će, neka ih izabere ko god hoće, to ne možemo spriječiti, ali nemojmo dati ni zehru svog doprinosa u tome.
 
Ivanić je samo malo sofisticiranija varijanta od Dodika, što znači da je izbor nikakav, ali lično neću dati svoj glas nijednome od njih. Znam, neki od njih dvojice će pobijediti, ali neka to ne bude mojim, a daj Bože nijednim bošnjačkim glasom. U ime potrebe da sačuvamo svoje dostojanstvo, a posebno u ime desetina hiljada nevinih bošnjačkih žrtava koje su pobili Dodikovi uzori Mladić i Karadžić.
 
Uradite kako hoćete, ali “ja ovo napisah i spasih svoju dušu…”
 
Bedrudin GUŠIĆ
komentara
 1. Haris kaže:

  E moj Bedro, pa on upravo i hoće da dobije reakcije poput tvoje. Takvima se samo treba lijepo u lice cerekati. To su, ako Bog da, gubitnici i na ovom i na onom svijetu.

  • bedrudingusic kaže:

   Pa nisam se ja njemu ni obraćao, nego Bošnjacima koje će neke političke partije (SDA, SBB ili neke još) ubjeđivati da treba za njega glasati. A cerekati mu se u lice, nisam taj jer nije mi do smijeha. Plakati bi trebalo, burazeru….

 2. Sulejman Karabegovic kaže:

  Dragi moj Bedrudine,
  Bili smo zajedno u Banja Luci tokom citavog rata. Mi koji smo sve prosli, radili u ‘Merhametu’, a ti i ja zmamo i za sve ostalo u sto smo bili angazovani tokom citavog rata.u Banja Luci.
  Mi se nismo promijenili iako smo izvan Banja Luke.
  Tvoje gore napisano u potpunosti prihvatam i trenutno nista osim toga ne mozemo uciniti.
  Chicha

 3. Hamdija Todorovac kaže:

  Dragi nas Bedrudine, tebi svaka cast na jos jednom iznosenju svoje ciste savjesti. Kad se govori o Dodiku, Ivanicu, Covicu, i slicnima nas narod mora znati ko im najbolje odgovara pa tako i glasati na izborima u oktobru – neprijatelji drzave BiH i prevaranti koji se dobro bogate nisu nam potrebni. Citava drzava B-H, a narocito u nekim dijelovima Bosanske Krajine, treba novih ljudi u vodjstvu svojih gradjana. Na politickom polju vidimo mnogo onog kazivanja “Ljepota je duboka samo koliko je duboka i koza, a necija ruznoca, gadost, i akrepska dehumanizacija (neduznih ljudi) ide sve do centra srzi”. Vrlo lahko rezultati izbora ce nas natjerati da svi vise cinimo za svoju otadzbinu, ali moglo bi biti i prijatnih iznenadjenja? Ja mislim da jos uvijek vazi ono sto jednom bivsi reis ef. Ceric rece “Mi (Bosnjaci) zivi ili mrtvi ostajemo u Bosni”! U nasoj sekularnoj drzavi desio se genocid nad nama Bosnjacima, a to sasvim doro znaju Beograd, Zagreb, i Medjunarodna Zajednica. Kome to tamo predsjednik Milorad Dodik soli pamet?

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s