Otvoreno pismo Ireni Hadžiabdić, predsjednici CIK-a: JAVNO SE IZVINITE MIRSADU HADŽIKADIĆU I GRAĐANIMA BiH, PA ONDA PODNESITE OSTAVKU!

Posted: 11. Avgusta 2018. in Intervjui
Gospođo Hadžiabdić!
 
Nakon vašeg općepoznatog koketiranja sa Rusima i njihovog mogućeg uključivanja u organizaciju općih izbora u našoj zemlji, 7. oktobra ove godine, Komisija kojoj ste na čelu ovih dana je učinila još jedan neprofesionalan i neoprostiv grijeh: na ovjerenoj listi kandidata političkih subjekata za te izbore stoji  ime nepostojećeg “MIRSADA KANTARDŽIĆA – Platforma za progres”.
Postoji Platforma za progres i postoji Mirsad, ali Hadžikadić, a ne Kantardžić. Ta greška, nenamjerna ili namjerna, svejedno, jednostavno je neoprostiva i za nju snosi odgovornost prva osoba CIK-a, a to ste Vi. Kandidat čije ste prezime promašili je, da podsjetim, nezavisni i kao takav je u startu bio neravnopravan sa ostalim kandidatima za člana Predsjedništva BiH jer je svoju kandidaturu morao predati do 24. maja ove godine, prethodno prikupivši najmanje 5.000 potpisa podrške te uplativši 10.000 KM na ime takse za ovjeru.
 
I sada, na ovjerenoj listi kojom je upoznata bh. i međunarodna javnost, vi tog kandidata potpisujete sa potpuno pogrešnim prezimenom čime ste i njemu,  Platformi koju predvodi, njegovim potencijalnim biračima i javnosti načinili nepopravljivu štetu.
 
Stoga, najmanje što kao državni službenik i moralna osoba trebate učiniti jeste da se javno izvinete gospodinu Mirsadu Hadžikadiću, Platformi za progres i cjelokupnoj javnosti, a nakon toga lagahno podnesite ostavku. Jer, nakon koketiranja s Rusima, što ide u prilog Dodiku i Čoviću, ovaj gaf sa Hadžikadićem je potvrdio da niste dostojni funkcije na kojoj se nalazite.
 
Bedrudin GUŠIĆ

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s