Verice, bijednice, prepoznaješ li monstruma u sebi?

Posted: 25. Jula 2018. in Intervjui

Da današnji  psihoanalitičari imaju pune ruke posla pokazuje i kretenska izjava Verice Radete koja je vijest o smrti predsjednice Udruženja ‘Majke Srebrenice’ Hatidže Mehmedović, na svom Twitteru prokomentirala riječima da je umrla Hatidža Mehmedović ‘iz udruženja biznismenki Srebrenice” te  „Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi“.

Vjerujem da psihoanalitičari nisu željeli iz etičkih razloga napraviti model mjerenja ljudske gluposti tipa ”blentometra” gdje bi Verica bez ikakve sumnje bila među top 10 u društvu sa ostalim ljudskim ološem tipa Hitlera, Musolinija, Pavelića, Šešelja, Miloševića….

Za njih je zajednička  makijavelistička karakteristika nedostatka ljudske empatije. Cilj opravdava sredstvo i po cjenu da je protiv svih humanističkih vrijednosti i etičkih načela? Verice, bijednice, prepoznaješ li monstruma u sebi? Što ti fali u blentavoj glavi?

Zato smatram da  vodeći  svjetski psihoanalitičari bi  ponovo trebali da razmotre  prijedlog uvođenja modela blentometra kako bi se idiotima zabranilo da se bave politikom. Javnost bi dobila preventivni model  dijagnosticiranja neurotičnih oboljenja  iskompleksiranih osoba sa socijalnim poremećajima!

Verica Radeta  zaslužuje  stub srama a sa njom i oni koji  je podržavaju !

Mr. sci. Edin Osmančević

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s