U povodu odlaska Hatidže Mehmedović: KONAČNO USUSRET SVOJIM NAJMILIJIM, U SVJETLU DŽENNETSKIH PERIVOJA, AKO BOG DA

Posted: 24. Jula 2018. in Intervjui

Mnogi, kako iz zemlje, tako i iz svijeta, su se oglasili na vijest da je u vječni i jedini pravedan svijet preselila naša Hatidža. Neki su kroz pero iskazali svoje ljudsko suosjećanje i pijetet za ovu našu ženu, jednu od simbola preživjelih žrtava genocida u Srebrenici, ženu kojoj su Mladićevi i Karadžićevi zlikovci ubili dva sina- Azmira i Almira, supruga Abdulaha te brojne druge članove njene obitelji. Ali i ženu koja se dostojanstveno nosila već pune 23 godine s tim,  koja se vratila u svoj zavičaj i živjela ostatak ovozemaljskog života u njemu. A neki su se javno očitovali u povodu smrti ove istinske bošnjačke i bosanske heroine i iz drugih razloga, siguran sam u to. Eno im, a Allah mi je svjedok da ne pripadam takvima. I hvala Mu što ne pripadam! Naravno da niko, ama baš niko, ko nije doživio njenu sudbinu i sudbine mnogih drugih srebreničkih majki, ne može potpuno razumjeti njenu i njihovu bol, ali prateći baš nju – Hatidžu, vidjelo se da ona ima snage da nastavi sa ovakvim ovozemaljskim životom, a tu snagu joj je podario Gospodar svih svjetova. A imala je snage da se bori do zadnjeg izdisaja za Istinu i Pravdu.

Borila se u vremenu i prostorima opoganjenim lažima, nepravdom, licemjerstvom, fašizmom…, borila se u totalnom mraku za tračak nade i svjetla. Nažalost, ne zbog Hatidže koja napušta ovaj pogani dunjaluk u kojem je mrkli mrak,  a koja odlazi ako Bog da u svijetle perivoje dženneta, nego zbog sviju nas koji ostajemo da tražimo svjetlo u tom mraku. Ostaje nama da živimo i slušamo i dalje onu bitangu iz Laktaša i mnoge druge neofašiste i neonaciste s obje strane Drine koji ili morbidno vrijeđaju žrtve genocida u Srebrenici ili ga negiraju, da slušamo birokrate i licemjere iz ostatka svijeta kako puno pričaju a ništa ne kažu, mnoge iz Sarajeva kojima je Srebrenica bila i ostala samo politička tema, posebno u izbornim godinama, dakle valja se nama i dalje valjati u blatu s takvima i u mraku u kojem se oni najbolje snalaze. Zarad nekih ovozemaljskih šićara. Hatidža Mehmedović, voljom Gospodara, neće više dijeliti taj mrak s takvima.  “Molimo Allaha dž. š. da joj se smiluje i u džennetu je sastavi sa njenim sinovima. Amin!”

Bedrudin GUŠIĆ
komentara
  1. damir kaže:

    DAJ JARANE TREBA TO ZASLUZITI.NEJDESE TAKO LAHKO U DZENNET.POSEBNO KADA ZNAS DA NESMIJE ONAKO RADITI I CVJECE ONIM CETNIKU VUCICU KITITI JER ONA NIJE SMILA NI DA DODIRNE TOGA NEGATORA GENOCIDA..KAO STO NIJE SMILI DA SLUSA TE MUNAFIKE IZDAJNIKE IZ S.D.A.JER MUNAFICI CE BITI NA SAMOM DNU DZEHENNEMA.NEMA DOLIJE PRAVDA PRAVA PA KO NIJE IZVRSAVO ALLAHOVE NAREDBE I SLIJEDIO POSLANIKOV SUNET ON NEMA CEMU DASE NADA.JR TOCE SAZNATI ISTO KAO STO ZNA ZA SMRT DAJE TO ISINA TAKO ITO.A TO KOJE SEHID TO ALLAH ZNA I NIKO DRUGI TOSU PRICE CERICA.I NEUKI NEZNALICA KOJI JOS NEZNAJU DASU UPRAVO TAKVI CERICI CENGICI IZMETBEGOVICI RADONCICI MUNAFICI NAJ OPASNIJI IZA NAROD IZA VJERU.I NNIMA S NISTA NEPRIMA KA STO SE NI DOVE NEPRIMAJU.KAKO NJIMA TAKO I SEKTASIMA NOVOTARIMA.ITO NIKO NEZNA KMEC ALLAH PRIMITI DOVU ZATOJE I NAREDIO DASE NJEMU POKORAVAMO SVI I NJEGOVE NAREDBE IZVRSAMA A DANAS TO NERADE NITI VODECI.TREBA RECI ISTINU A NEMA NISTA OD ZAVARAVANJA I LAGANJA.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s