Dvorišna prodaja (“yard sale”) uz folklor najmlađih u Bošnjačkoj zajednici Bostona: FINANCIJSKA INJEKCIJA ZAJEDNICI UZ “OVO MALO DUŠE” – BOSANSKE, ALI OD NAJMLAĐIH…..

Posted: 29. Aprila 2018. in Intervjui
Danas je u Bošnjačkoj zajednici Bostona organizirana dvorišna prodaja (“yard sale”) rabljenih stvari, odjevnih predmeta te hrane iz bogatog repertoara bosansko-hercegovačke kuhinje i odziv, kako Amerikanaca tako i naših sugrađana, je bio veoma dobar. Akciju su uspješno pripremile i provele članice naše ovdašnje Zajednice Suada Bajgorić Mansouri i Sabina Dautović. Prikupljen je pristojan iznos financijskih sredstava od rečene prodaje (po simboličnim cijenama) i usmjeren je na račun Bosniaks Society of Boston (Bošnjačka zajednica Bostona), što će istoj biti ne baš zanemarljiva financijska injekcija za potrebe njenog  daljnjeg djelovanja.
Ovaj uspješni marketinški čin imao je svoj epilog u nastupu folklorne grupe naši najmlađih djevojčica koju vodi Anela Demir. Pristutni su bili oduševljeni njihovim perfomansom, posebno činjenicom da su danas na ovom dijelu ukupne i veoma razuđene bh. dijaspore donijele miruh Bosne. A taj miruh je posebno ugodan i budi neku nadu jer je izlazio iz najmlađih bh. duša, rođenih ovdje, ali do kraja odanim domovini svojih roditelja i predaka.
 
Bedrudin GUŠIĆ
Evo još nekoliko slika:
————————————————————————
———————————————————————————————-
————————————————————————-
komentara
  1. damir kaže:

    dobrovam nije jos dolazio onaj Senad sa fejsa,on isto hoda po Ameirici.i prica prazne price.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s