Udruženje za zaštitu vakufske imovine u Banja Luci – SAOPŠTENJE ZA JAVNOST broj 1.

Posted: 8. Avgusta 2017. in Intervjui
Jedan od oblika rada našeg Udruženja jeste kontinuirano iznošenje novih saznanja i činjenica vezano za zloupotrebe pri upravljanju vakufskom imovinom u Banja Luci – bilo da ih dostavljamo nadležnim institucijama IZ BiH, drugim institucijama ili izdavanjem saopštenja za javnost. Da, javnost nam je veoma bitna neovisno o tome da li će nas podržati u našem radu i ovakvom pristupu, jer teme kojima se bavimo su isuviše ozbiljne i po nama bitne da bi ih tretirali samo unutar ograničenog broja ljudi ili institucija. S tim u vezi naš javni diskurs vezano za zloupotrebe pri upravljanju vakufskom imovinom u Banja Luci putem saopštenja započinjemo nekim detaljnijim spoznajama od do sada objavljenih a koje se tiču Hadži Babinog harema u banjalučkom naselju Hiseta i osnovanih sumnji da je u toj priči počinjen kriminal. Posebno napominjemo da su i spoznaje o kojima će biti riječi u nastavku teksta do naših ušiju i ostalih čula došle iz vrlo pouzdanih izvora.
Dakle, povodom gnusnog zločina nad mrtvim banjalučkim Bošnjacima koji je izvršen pod dirigentskom palicom muftije banjalučkog Osman ef. Kozlića –  prodajom MEZARJA  Hadži Babin harem a kasnije njegovim kriminalnim prekopavanjem, ovim Saopštenjem obavještavamo članove Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Banja Luka i sve poštene pripadnike islamske vjeroispovjesti – Banjalučane kao i cjelokupnu javnost da je ovom zločinu prethodio smišljeni kriminalni akt  organizirane grupe sa muftijom Kozlićem na čelu.
Ugovorom o zamjeni „MEZARJA – Hadži Babin harem“ firmi „SINTEKS“  doo., koju je predstavljala Diana Kobilj, kao jedina zaposlena, je bilo predviđeno da će ta firma izgraditi i dati na korištenje Medžlisu IZ Banja Luka 450,00 m2  stambenog prostora, što iznosi 10% od ukupne investicione vrijednosti objekta a to je oko 920.000,00 KM. Poznato je tada bilo da firma „SINTEKS“  doo. nema taj novac niti će moći ulagati u izgradnju stambenog-poslovnog bloka čija se ukupna invensticiona vrijednost procjenjuje na 9,172.100.00 KM. Također su još tada (oktobar 2014.) postojale realne pretpostavke da će firma „SINTEKS“  doo preprodati zemljište harema kao građevinsko zemljište za veću vrijednost a koja će ostati na raspolaganju firmi “SINTEKS“ doo, odnosno Diani Kobilj, kao vlasnici. Ko  će dijeliti razliku vrijednosti na takve udjele to znaju dvojica glavnih protagonista ovog prljavog posla –  muftija Osman ef.  Kozlić i njegov poslovni partner Armin Kobilj.
Ovaj scenario koji je unaprijed pripremljen i ostvaren, jasno ukazuje na organizirani kriminal u kojem su indirektno sudjelovali i članovi Izvršnog odbora Medžlisa koji su dali saglasnost na ovakav kriminal.
Udruženje za zaštitu vakufske imovine u Banja Luci će prijaviti ovaj slučaj, kao organizirani kriminalni akt, nadležnim istražnim i sudskim organima.
Udruženje također pita javno muftiju OSMAN ef. KOZLIĆA: ZAŠTO JE PRODAO MEZARJE?
Mi iz Udruženja, kao i cjelokupna javnost, nalazimo jedini logičan odgovor: IZ KORISTOLJUBLJA!
Ukoliko nakon svega  dotični ima neki drugačiji odgovor, morat će ga obrazložiti i argumentirati na sudu.
UDRUŽENJE ZA ZAŠTITU VAKUFSKE IMOVINE U BANJA LUCI

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s