Bože dragi, daj konačno Srbima i pameti

Posted: 6. Avgusta 2017. in Intervjui

Piše: Mr Milan Jovičić, mostarski Sarajlija i bosanski Srbin 

Da li će u ime Boga i svete Trojice, zaista, svi Srbi živjeti u jednoj državi, zvanoj velika Srbija? Možda su to trenutne halucinacije poremećenog uma i psihijatrijskog slučaja, Srbina sa tri prsta, guslara iz Laktaša i tobožnjeg velikog Srbina, nacionaliste i fašiste, Milorada Dodika iz Laktaša.

Možda bi nam pravu dijagnozu i trenutnu ocjenu stanja ovoga srpskoga psihopate mogao, jasno i glasno,  rasvijetliti i njegov obožavalac i ortodoksni „dodikovac” inače u Bosni i Hercegovini svakodnevno, lažno i demagoški predstavljan kao veliki mirotvorac, njegovo uzvišeno veličanstvo Vladika hercegovački, Grigorije?

Svakako, svi ovi Srbi, koji pripadaju tom rodu i porodu, neka se i očituju svojim umom i nerazumom, kako to ne odobravaju ni svete knjige sa Evanđeljem u normalnih Srba, koji ih poštuju i pridržavaju se i svetih njegovih postulata, u vjeri i dostojanstvu življena i bitisanja, sa našim različitostima i poštovanja, kako svoga ličnog, tako i različitosti u zajedničkom suživotu, na ovim prostorima.

Zato je i javno prisutan i moj posljednji apel i poziv, poštovanom predsjedniku i moje voljene države Srbije, gospodinu Aleksandru Vučiću, kao premijerki Ani Brnabić, da se konačno i distanciraju od ovog velikosrpskog psihopate, guslara iz Laktaša, Milorada Dodika.

U interesu uspostavljanja, naših trajnih dobrih međusobnih odnosa između dvije prijateljske države, posebno Srba i Bošnjaka, jer je upravo mojim dobrim i vrlim Bošnjacima, u nedavnoj prošlosti, od strane naših sunarodnjaka, nanesena neizmjerna bol, jad i tuga. Ostaje nam, zajedničkim pozitivnim težnjama i naporima, da učinimo relaksaciju naših odnosa, u bržem i efektnom ostvarivanju pomirenja, zacjeljivanjem rana iz prošlosti, iskrenim okretanjem budućnosti, upravo, radi i naših mlađih naraštaja.

Ako se na ovakvom plodonosnom i željenom putu i dalje upravo budu nalazili takvi, guslari, opančari i svinjogojci, ogrezli u nacionalizmu i ličnoj mržnji prema drugome i različitom, u poimanju i vjere i nacije, nećemo svi zajedno mnogo uspjeti, Mora to shvatiti i vlast i vrh u Srbiji sa Aleksandrom Vučićem, Anom Brnabić i njihovim inim saradnicima u vlasti.

Poštujte, starinsku narodnu izreku : „ Da je prijatelj moga neprijatelja i meni lično neprijatelj”. Doduše, Milorad Dodik je neprijatelj i sviju nas, normalnih Bosanskih Srba i drugih naroda i države Bosne i Hercegovine, te je iluzorno i krajnje licemjerno da bude i veliki poštovalac i normalnog srpskoga roda i države Srbije. Sve su to laži, floskule i obmane, koje se konačno trebaju razotkriti i tako ponašati.

komentara
  1. damir kaže:

    toje sotona dzavo u obliku ljudskom ali unutra zivotinjsko srce vuka samotnjaka.zalutalog zaostalog glupavog.ali nje igrac od te elit iza sjene.nazalost koja i mnogim vladama komanduje,zatoga niko i nesklonja,a to nije problem smaketi sa te pzicije.

  2. Midhat kaže:

    Dodik bi bio u stanju izazvati i atomski rat između Srba i Bošnjaka samo da bi izbjegao konačnu odgovornost za svoju tešku pljačku upravo Bosanskih Srba u R.S.-u čije interese očigledno lažno zastupa ! Ali zavađajuća nacionalna žica na njegovoj političkoj gitari svojim zvukom sve slabije dopire do ogromnog poštenog dijela naših komšija Bosanskih Srba ! To on i sam osjeća i zato uspaničen povlači luđačke nekontrolisane poteze !!! Nama je ovdje sudbina dodjelila da moramo biti dobre komšije i međusobno se poštovati šta god mislio “Guslar iz Laktaša” koji je za proteklih 25 godina mnogo puta “prevrtao čurak” počev od miljenika Amerike ( konkretno bivše državne sekretarice Medlin Olbrajt ) pa do potezanja za rukav ruskom predsjedika Vladimira Putina.!!! Ali taj “Kameleon” sve više gubi moč u vlastitom narodu !

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s