Uz obilježavanje 22. obljetnice VRO “Oluja”: DA LI JE DODIK MAKAR PRIVATNO ČESTITAO ČOVIĆU “OLUJU”?

Posted: 5. Avgusta 2017. in Intervjui
 
I danas smo se naslušali tlapnji političara, kako onih u Kninu i Zagrebu, tako i u Novom Sadu. Najmanje, ili nikako, se čuo glas sudionika “Oluje” (ma kako je ko kvalificirao) te civilnih srpskih žrtava. Govori političara na kninskoj tvrđavi kao i onih u Beogradu su naprosto degutantni. Ponavljaju izlizane fraze, lažu svoje podanike i same sebe.
 
Ne bih pisao ovaj osvrt da se u jednom histeričnom, ali u suštini galopirajuće jadnom izdanju nije za govornicom pokraj Vučića pojavio i neizbježni Srbin nad Srbima, Mile Dodik. Ne bih mu pridavao ni ovoga puta pažnju ni nakon njegovog hitlerovski toniranog najavljivanja spajanja RS sa Srbijom, doduše “do kraja ovog vijeka” jer i to je klasika i već viđeno 1000 puta, ali pišem ovih nekoliko redaka zbog tog Vučića i srpskog naroda s lijeve strane Drine koji su nam, kako god okreneš, komšije i sastavnica bh. organizma.
Dakle, taj Vučić može govoriti da poštuje i prizna suverenitet BiH po Briselu, Washingtonu… i gdje sve ne, ali ako nije reagirao na ovu Dodikovu da će se Srbija i Rs spojiti i tvoriti jednu državu, onda se postavlja pitanje: Koji je pravi Vučić? Moj skromni odgovor je: Ovaj drugi!
 
A što se srpskog naroda lijevo od Drine tiče, do njih je koliko još treba da vjeruju tom Dodiku i kojim njihovim uzrastima Baja može više prodavati maglu. Jer, ne zaboravimo, on je pajdaš Draganu Čoviću koji se ponaša da je veći Hrvat od Plenkovića i veći katolik od Pape, što je opet problem hrvatskog etničkog korpusa u BiH koliko njemu vjeruju, tako da se u ovom trenutku samo po sebi postavlja logično pitanje: Kada mu je politički i privatni pajdaš, da li je Mile Dodik čestitao “Oluju” Draganu Čoviću, makar privatno? Pod uvjetom da taj Čović politički i privatno konzumira “Oluju” kao “veći Hrvat od Plenkovića”, naprimjer.
 
Uostalom, neka mu ova pitanja postavljaju Srbi iz Banja Luke, Laktaša i ostatka onoga što bi on pripojio Srbiji (malo morgen, Baja!) i evo, ja ću osvježiti sjećanja na tog Dodika iz 2000., kada su ga Amerikanci doveli na vlast, kako je tada, naprmjer, govorio o ratnim zločincima Mladiću i Karadžiću. Pa neka bh. Srbi skontaju koji je to pravi Mile Dodik – onaj iz 2000. ili ovaj danas? Odnosno, kada je govorio istinu a kada nije? Koga je svih ovih 17 godina lagao?
 
Pogledajte i poslušajte prilog:
 
Bdrudin GUŠIĆ
komentara
  1. damir kaže:

    nem sta sto jest jest oluja je valjala i nama okolo Bihaca.i onaje potrebna sda.cak i vise nego Tudzmanu proiv martica tada jer je on bio jaci tada baja od Dorata Dodika.za kazem kako god to neko smatro ali bez toga nema za onakve zlobnike kostoje i taj baja DORAT.koji i zna za aj jezik a toje jezik sile.i jezi Oluje zakon za ve onakve.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s