Sve čestitke Savjetu ministara, sa Denisom Zvizdićem na čelu

Posted: 2. Avgusta 2017. in Intervjui

Piše: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija

Premijeru države Bosne i Hercegovine, poštovani Denise Zvizdiću, samo naprijed uzdignutog čela i tvojih poštenih radnji, iz roditeljskog gnijezda, uzorite i čestite familije, gatačkog okruženja.

Da mi je to neko i pričao, možda bih se i zamislio da povjerujem, ali moja neposredna saznanja i boravak u toj sredini, mojih dragih, umnih i poštenih Gačana, kao stručnjaka i tehničkog rukovodioca izgradnje velike Termoelektrane, u trajanju od osam godina, upriličio mi je sva saznanja toga kraja i njegovih nadarenih inteligentnih, rođenjem, ljudskih potencijala.

Svakako sam upoznao i brojnu familiju Zvizdića, dakle i babu i dedu i ine, mlađane  školovane i pametne kadrove, među kojima je svakako bio i naš vrli Denis Zvizdić, naš ponos i uzor gatačkih izvornih nadarenih ljudskih umnih potencijala.

Neka mi čitaoci ne zamjere, jer imam ljudsku potrebu, kao stari i dokazani visoki intelektualac, magistar elektrotehnike, graditelj šest velikih industrijskih kapaciteta u bivšoj nam domovini, zvanoj Jugoslavija, poliglota i uspješni društveno-politički aktivista, od parlamentarca Skupštine RBiH i Savezne Skupštine u Beogradu, do vijećnika i Predsjednika Gradskog vijeća grada Mostara, sa mojim iskustvenim godinama i sijedom kosom na glavi, još uvijek umno i trezveno ukažem i iznesem sospstveno viđenje stvari u ovoj nam nakaradnoj i surovoj realnosti.

Pojavom, nekih opančara i guslara, orguljaša i “čistokrvnih”nacionalista, brojnih kvazi patriota i dokazanih rušitelja našeg sistema i jedine nam domovine, Bosne i Hercegovine, primoran sam ustati i u individualnu odbranu, ovakvih kadrova kao što je to naš Denis Zvizdić.

Kao, stručni i dokazani tehnički kadar, doktor tehničkih nauka, arhitekta i Univerzitetski profesor, kao patriota i dobar znalac prilika, iskazao je i nesebičnu hrabrost, staviti se vlastima na raspolaganje kao čelnik Savjeta ministara. Svojim predanim, poštenim radom i odnosom u svim domenima djelatnosti, kao i dobrim rukovođenjem svoga izabranog tima saradnika, mi građani ove nam države, ponajbolje smo osjetili njhovu uspješnu djelatnost i doprinose na putu za Evropu. Sasvim nam je jasno da se na ovome trnovitom putu još uvijek našlo podosta i „balvana”, vjerujući kao recidiva nacionalističkih ideologa Slobe i Franje, sa njihovim brojnim sljedbenicima koji niti jednoga trenutka ne odustaju od podmećanja klipova i raznoga smeća, u ovome slučaju i premijeru Denisu Zvizdiću i njegovim istomišljenicima.

Zvizdić: SNSD i SBB su imali cilj da sruše Izvještaj i da koče napredak BiH ka evropskim integracijama

FNA_60392

Činjenica da je na razini države BiH taj dan, a vidjet ćemo da li će tako ostati u budućnosti, uspostavljena jedna neprincipijelna koalicija između SNSD-a i SBB-a koja je imala cilj da sruši Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH i da uopšte uruši napredak države BiH na putu evropskih integracija. Jer ta koalicija je djelovala vrlo funkcionalno i vrlo koordinirano kada je u pitanju rušenje Izvještaja o radu Vijeća ministara s jedne, ali i pokušaja zaštite Nikole Špirića kao šefa komisije s druge strane” ustvrdio je Zvizdić ?

Premijeru Denise Zvizdiću, vjeruj nam, da ti svi ovi i nisu dorasli, niti u jednome pogledu, ne osvrći se na njih, uzdigni još više glavu i vedra čela, nastavi koračati ka Evropi sa svima nama koji isto tako kao i ti govorimo izvrsno svoj rođeni  BOSANSKI JEZIK, pored poznavanja i brojnih drugih svjetskih jezika ?

Zato, tvoj Savjet ministara, kao izuzetna državna institucija, dokazana i jedinstvena u svome radu i doprinosu evro-atlanskim integracijama, može da nam služi za primjer, a bahati i nepouzdani uljezi, džabahljebaroši, ulizice i stranački „podobni” poltroni, koji nezasluženo sjede u svim parlamentarnim klupama, kao i drugim institucijama vlasti, iako  će izdržati do 2018. godine, dok ih sami građani ne ocjene za njihov nerad, podle namjere i otpreme na smetljište zaborava.

Poštovani Denise Zvizdiću, tebi i tvome sazivu ministara iskrene čestitke u radu i podrška građana, ne osvrćite se na te parlamentarne tirade, demagoške priče i uskostranačke floskule, njihove ocjene i procjene, samo naprijed u nove radne pobjede.

Ako nam Bog/Allah dozvoli i pripomogne na našem zajedničkom putu u ostvarenju zajedničkih želja, za civilizovanu i demokratsku Evropu, susresti ćemo se u oktobru 2018. godine.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s