Nakon Nine Raspudića, na N-1 je oćeifio svojim neonacističkim i antibošnjačkim tezama i srpski pisac iz Mostara Veselin Gatalo: ZLOUPOTREBA DEMOKRACIJE

Posted: 12. Juna 2017. in Intervjui
Još se tinta nije ni osušila nakon moje reakcije na dovođenje na N-1 televiziju neonaciste Nine Raspudića, a prekjučer ista ta medijska kuća dovodi u svoj program drugog jednog takvog, također iz Mostara ali Srbina i pisca – Veselina Gatala. Nije problem ni što je iz Mostara, a pogotovo nije problem što je Srbin i pisac. Problem je što je u razgovoru sa voditeljicom Suzanom Stambol, u čijem je studiju u Sarajevu bila profesorica sa Fakulteta političkih nauka u Sarajevu prof. dr. Jasna Duraković, replicirajući i njoj samoj, iznio toliko toga zlobnog na račun BiH i Bošnjaka, da se stekao dojam kao da slušamo portparola Radovana Karadžića ili Milorada Dodika. Naprimjer, negirao je počinjeni genocid u Srebrenici, za njega je položaj Bošnjaka u Rs-u mnogo bolji nego što je položaj Srba i Hrvata u Sarajevu…, za njega je Mostar multikulturan grad jer se u njemu može čuti i “za dom spremni” i “živjela Srbija”…Ponovio je onu Krležinu (nije rekao da ga citira, već pripisuje to sebi) “sačuvaj me Bože srpskog junaštva, hrvatske kulture…” ali i dodao “bošnjačke multikulturalonosti i američkog prijateljstva…”
 
Ni on ne priznaje presude Haškog tribunala niti Tribunal….
 
I, da ne nabrajam, bio je to još jedan tv. šou jednog osvjedočenog neonaciste i pisca koji je očigledno na fonu projekta Karadžić-Boban, odnosno Dodik-Čović.
 
I, onda, nameće se opet pitanje: zašto sarajevski mediji ustupaju medijski prostor tipovima poput Nine Raspudića i sada Veselina Gatala jer šire neonacističke ideje i djeluju na daljnjem ubijanju Bosne. Također i pitanje profesorici Jasni Duraković zašto pristaje na razgovor s takvima? Mogu i te medijske kuće i učesnici u takvim javnim sučeljavanjima to pravdati nekim demokratskim načelima, ali tu nema ni “d” od demokracije, već njena zloupotreba.
 
Bedrudin GUŠIĆ
komentara
  1. damir kaže:

    ma kakvi oni i njihova demokracija,nezavaravajtese ljudi osu zaostali oni balkanski nacisti a i nacionalisti nikada oni nemogu prihvatiti druge vec gone onaj svoj inat kosu onisu i oni hoce da komanduju i da budu glavni.to treba samo udaljiti sto dalje od sebew ni u komsuiluk nedati.ma milion puta bi bilo bolje dasu davno i podjelili tu bih ili daje uzo neki stranac ameri ili kanadjani ili australija.bilobi bolje za onaj obicni posteni narod.ovako samo unazadjivanje i vracanja unazad.a upravo tako i rde iz hrvatske a i srbije.nazalost

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s