Orkestar orguljaško-guslarski “ZA DOM SPREMNI”

Posted: 30. Maja 2017. in Intervjui

Piše: Mr Milan Jovičić, mostarski Sarajlija

Dolazi nam Marko Perković- Tompson da poput znane američke strojnice, tzv-„ Tompson“ , korištene u “Oluji „ u progonu Srba, svojim znanim ustaškim pjesmama podsjeti na mjesto zločina i da podršku njihovim akterima, uznicima iz Haga.

Displaying

Upravo je to i zaslužio njihov „ stolni” grad Mostar, uzurpirani tereni stadiona pod Bijelim bregom i veliki koncentracioni logor susjeda Bošnjaka i pokojeg Srbina, 90-tih godina u periodu hrvatske agresije.

Nije li to veličanje još jednoga ustaškog pohoda i za „Dom spremni” fantazirajuće agresorske tvorevine Herceg- Bosne, Poglavnika i njegovih doglavnika, sa inim njihovim „crnokošuljašima“ i krvavim kamama i strojnicama? Nije li ovo i opomena za sve žrtve, činjena od strane hrvatskoga 

C:\Users\User\Desktop\UUU.jpg

naroda, na ovim  prostorima? Bilo kako bilo i kome li je namjenjeno, istorija je svjedok i očevidac istinitih događaja, sve će se saznati i izaći na vidjelo.

Za početak važno je istaći da je ovaj njihov ekskluzivni  “čistokrvni Hrvat” Dragan Čović  s HNS-om preuzeo cjeloviti društveni prostor, kao i duhovni, te kao tobožnji zaštitnik svehrvatskih intresa, za sve legalne i legitimne hrvatske institucije locirao pod sopstvenu masku i pod plaštom „lažne ugroženosti” Hrvata, određuje ko i što može uraditi. Tako se i HNS / Hrvatski narodni sabor / našao u funkciji glavnog organizatora koncerta ovog ustaškog pjevača, kojemu su već civilizovani svijet, mnoge države Evrope, već zabranile gostovanje na njihovim prostorima.

Posebna namjena koncerta, kao podrška osuđenicima iz Haga za učinjeni zločinački poduhvat upravo na ovim prostorima, uz sadržaje „borbenih” ustaških pjesama sasvim su dovoljan pokazatelj da ovima nema mjesta u gradu Mostaru i da imperativno organizaciju koncerta treba osujetiti svim raspoloživim sredstvima.

Svako slavlje i veličanje agresorskih zlodjela i njihovih aktera  je zadnji nivo urušavanja ljudskoga dostojanstva stradalih. Zašto  skrivati njihove krvnike i saučesnike koji su zaista u tome zlu i bili odgovorni?

Čemu služi i kuda nas vodi, ova dominantna hercegovačka politika laži o „ugroženosti” Hrvata, licemjerstvu o njihovoj humanosti, vjeri i moralu u hrvatstvu,  odbrani i  herojstvu, sa svojim kulturnim europskim vrijednostima? Smatraju se prvim i jedinim u vjeri i moralu, ali nisu niti svjesni da su upravo prvi u svome ispoljenom nacionalističkom sljepilu, te poricanja sospstvene zle prošlosti.Zato i nije čudno da je upravo ova nacionalističko-ustaška i neofašistička stranka, zvana HDZ, sa svojim poglavnicima, doglavnicima i čimbenicima,  zadojena retorikom i strašću dokazivanja svih svojih poriva i nečasnih radnji. Nije niti čudno da su uzurpirali mnoge  industrijske objekte i firme na ovom prostoru te druga materijalna  dobra, sve pod motom „hrvatskog strateškog interesa”, obezbjedili i dovoljnu novčanu logističku podršku, a medijski su veoma uspješno obezbjedili i svoje „gebelsove” informativne lažne prezentacije i veličanja.

Zašto se ne zapitati  da li su svi hercegovački Hrvati u svim režimima bili samo žrtve ?Ako istinski i pouzdano svjedočim, poput koze koja ima i  rogove koji ne lažu, da su i gospoda Dragan Čović, Mijo Brajković, Ivo Bradvica i ini njihovi hadezeovci, bili i veći komunisti od moje malenkosti, kao parlamentarca Republičke i Savezne Skupštine u Beogradu. Dakle, isti su bili pripadnici  komunističke ideologije koju sada tako bestijalno napadaju  u želji i nastojanju da poprave svoje vlastite biografije i da totalno zamagle suočavanje sa prošlošću. Da li se na ovaj način nastoje zatajiti i njihova prošlost, hrvatskih   hercegovačkih protagonista, kako bi se veličalo njihovo herojstvo u stvaranju Herceg -Bosne, čije vaskrsnuće treba da uslijedi u skoroj budućnosti, milom ili silom, kako to upravo i nagovještava Dragan Čović?

Kako bi se ti jarani i zaboravili kada sviraju u istom orkestru, sa orguljama i guslama, Dragan i Milorad, ako ne bi jedan drugog kopirali u svakom pogledu, kao i na polju svojih politikantskih umijeća, koja su naslijedili od Vožda i Poglavnika?!

C:\Users\User\Desktop\BOBAN.jpg

Kao što Dodik i njegovi sljedbenici prilikom komemoracije žrtvama u Jasenovcu ne žele se prisjetiti i sopstvenih zlodjela i brojnih žrtava, poput Srebrenice i drugih lokacija, kao i stvaranja genocidne tvorevine RS koja je učinjena u ime srpskoga naroda, čiji je on tobožnji ekskluzivni  vođa. Dotle njegov pajdaš Dragan Čović i njegovi čimbenici uporno u kontinuitetu veličaju hrvatske “europske” vrijednosti, zaboravljajući  hrvatske brojne logore poput Dretelja i Heliodroma i ine, a njihovim uznicima i realizatorima ovih zlobnih dešavanja, u svoj orkestar, uz gusle i orgulje, svakako bi dobro došla i pokoja ustaška pjesma Marka Perkovića Tompsona.

 

 

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s