Nebeski Srbi, sa Vojvodom Tomislavom i guslarom Miloradom

Posted: 27. Maja 2017. in Intervjui

Dakle, ovih dana gledam, slušam i čitam, sudionike ceremonije premoštavanja rijeke Drine, mostom između Bratunca i Ljubovije, odnosno država Bosne i Hercegovine i Srbije.

Graditi mostove koji spajaju ljude i narode, države i različite civilizacije, svakako su trenuci veselja i zadovoljstva, za sve građane i narode, koji sebi i drugima, istim aršinima žele samo dobro i čini istinsko zadovoljstvo.

Međutim, u ovakvim prilikama i kukolj ispliva na površinu plodonosnih žitnih polja, ma gdje se ona nalazila, simbolično rečeno, što je to ispoljio i svojim obraćanjem, vojvoda Tomislav Nikolić.

Nikolić ponovo udara na integritet Bosne i Hercegovine, kako veli:  „Iskreno se nadam da će Srbija i RS jednog dana biti jedno „!

Istom prigodom, Aleksandar Vučić, zbori pametnije:“Važno je da spajamo obale, gradove, države, srpski narod, ali i Srbe i  Bošnjake. Graditi mostove znači da smo shvatili da je to što smo toliko različiti i isti naš stari i krvavi problem, ali i naša najveća šansa „/ završen citat/.

Hej, vojvodo Nikoliću, sa svojim jaranom i guslarom Dodikom iz Laktaša, vrijeme vas je pregazilo. Svirka vaša guslarska, danas  para uši mlađanih i dobronamjernih građana i stanovnika dviju nam prijateljskih država, Srbije i Bosne i Hercegovine. Dok se radujemo i nastojimo zajedničkim naporima da gradimo zajedničke mostove, stvaramo dobre i pouzdane temelje prijateljstva i razumnog pomirenja, među nama Srbima i našim komšijama Bošnjacima, kojima smo u proteklom periodu toliko bola i jada nanijeli, vi i dalje nastavljate sa zapaljivom retorikom, iako vam je vaše vrijeme na isteku i mandata vaših neprimjerenih zabluda i snova.

C:\Users\User\Desktop\DVOJACDN.jpg

Vrijeme je za promjenu vaših zastarjelih, zahrđalih, nacionalističkih i velikosrpskih čipova, u vašim povampirenim, ispražnjenim glavama.

Kome li to još trebaju takvi Srbi, meni i sličim mojim sugrađanima, ponajmanje. Rodila me majka Srpkinja, odgojila, vaspitala i školovala za normalnog visokog intelektualca i građanina, čovjeka, a ne zaluđenog Srbina za nebeske visine, kakvi se i lično zamišljate i ponašate se, ne znajući se spustiti na zemlju među normalne svoje sugrađane. Da ne mrzite i druge i različite, da cijenite i poštujete naše različitosti, da slušajući Božije zapovjedi, u koje se kunete i sa vaša tri „ lažna prsta „ krstite, u ime koga ili čega.

Što bi to vi lično bili i veći Srbi od moje ličnosti, jednog rođenog Sarajlije, bosanskog Srbina, školovanog u gradu Beogradu i graditelja velikih industrijskih objekata, kako u Bosni i Hercegovini isto tako i u Srbiji.

Danas, sasvim normalno uživam u svim penzionerskim  pravima, u jednoj i drugoj državi, kao rezultate svoga minulog rada.

Vi mi, kao i takvi slični vama, ne dozvoljavate da živim mirno i spokojno, jer se stalno „ lažno „ predstavljate kao čuvari nekog vašeg, nebeskog, pokondirenog, otrcanog i umišljenog velikosrpstva, u ime nekog vašeg Boga.

Jasno je da se niste i rodili u civilizovanoj i građanskoj sredini, među svojim dobrim i poštenim komšijama, poput moje sarajevske starogradske čaršije i da ste odmah uletili u svoje opanke Ravnogorskog izdanka po baruštinama i močvarama, te da vam je i ta guslarska pjesma tako bliska. Sa  nedovoljnom pameti, bivši dobri sistem omogućio vam je i neke škole, ali ni to ne vrijedi, jer ste skloni bili gaženju ljudskih vrlina i vrijednosti ljudskoga dostojantstva.

Vojvodo Tomislave i guslaru Milorade, vjerujem kao takvi i mogli bi sutra zajednički živjeti u nekoj vašoj zamišljenoj, genocidnoj ili agresorskoj tvorevini, ali bi vam bio i nužan vaš psihijatar ako bi se i živ vratio iz Haga, nazivao vašim  Radovanom, kako bi se uz noviju terapiju i njegova evropska saznanja iz Haga,okrenuli putu za Evropu.

Vaše iskvarene mašte, o jednoj velikoj Srbiji, zajedničkom suživotu svih Srba, u takvoj izmišljenoj i nakaradnoj tvorevini, nedavno je prohujalo sa vihorom i sa svim vašim memorandumima i ideološkim Slobinim zabludama sahranjeno je negdje oko Požarevca, prema mojim saznanjima.

Ovim novim mostom krenite i vi spokojno sa cvijećem na njegov grob, put istoka do Požarevca, da se u ime Boga i vašeg roda pokajete i oslobodite vlastitih grijeha i loših primisli koje su vam očito još uvijek prisutne u vašim starim zatrovanim moždanim vijugama.

S Božijom pomoći, svetoga duha i Oca,  Amin !

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s