ČIJI LI JE ALUMINIJ?

Posted: 18. Maja 2017. in Intervjui

Dakle, pune 22 godine se, obespravljeni radnici firme Aluminij, nehrvati, bore za svoja radnička prava, u okupiranoj, pljačkaško, kriminalnoj i nacionalističkoj jazbini tzv. „ hercegovačkog patuljka „. Najveća bosansko-hercegovačka pljačka državne imovine i neviđena diskriminacija radnika na nacionalnoj osnovi, u državi zvanoj Bosna i Hercegovina, upravo se dešava u ovoj, ustaško-fašističkoj  sredini.

Lagali su nas i obmanjivali, svi prethodni i današnji vlastodršci, sa svim premijerima Vlada Federacije, sa obećanjima, potajno da će riješiti našu radničku agoniju i sačuvati državni kapital u 100% vlasništvu ove države.

Međutim, jedini od premijera, koji i javno iznosi, gospodin Neđad Branković, da je Aluminij upravo , rezultat političkog kompromisa, radi mira u kući, da bi i konačno Fadil Novalić i zvanično, ovu firmu predao u nadležnost upravljanja, koalicionom partneru HDZ-u i njihovim , nacionalističkim, kriminalnim čimbenicima.

Obmanjivali su svi redom, kao i našu javnost, jer nam nisu govorili, da im je rahmetli „ babo „Alija Izetbegović,l već poodavno, darovao Aluminij, kao strateški interes Hrvatske, svome pajdašu i darodavcu, ovoga odlikovanja, ujedno i agresoru sa zapada, Poglavniku Franji Tuđmanu. Ovim činom je sve rečeno, šrrto se tiče firme, državne imovine i statusa nas obespravljenih radnika, nehrvata. Uzaludno smo samo kucali i otvarali vrata, mnogih domaćih i međunarodnih faktora, ne znajući za ove tajne i zakulisne, javne radnje, naših podanika, izdajica i poltrona iz reda Bošnjaka.

Međutim, u sadašnjem vremenu, Alijini sljedbenici, nastavljaju i dalje ove prljave rabote, kada je u pitanju firma Aluminij, upravo, sve na štetu i države i građana ove nam jedine domovine, a posebno obespravljenih radnika i ponajviše radnika srpske nacionalnosti, koje su i konačno istjerali i protjerali, bez ostvarivanja njihovih prava.

Tako i dalje kadrovi iz reda Bošnjaka i stranke SDA i SBB-a, ugovaraju i isporučuju struju EP BiH, ovoj firmi Aluminij, koja je inače u prethodnom periodu ostavila i zavila u crno EPHB, od koje je nabavljala struju, ali bez plaćanja i sa velikim dugovanjima. Nije čudno, da je firma Aluminij preko noći iskazala, toliko skrivani svoj rezultat poslovanja, sa dugom od preko 300 miliona.

Istina je, ovi „ latini „ ne bi posjedovali atribut „ lukavstva „ da se nisu i dosjetili, da se udome kod Bošnjaka, sa kojima su inače već odavno vezivali svoje zastave, te ugovorili isporuku električne energije iz njihove EP BiH, u kojoj su ovi hadžije, shodno međusobnim dogovorima, ko je što jamio, jamio je za sva vremena, bez međusobnog mješanja jednih i drugih.

C:\Users\User\Desktop\STRUJA.jpg

Evo već veoma brzo, izlaze na vidjelo, njihovi međusobni talovi, iskazivanjem određenih gubitaka u EP BiH, milionskih iznosa, a o gubicima i statusu sanacije neviđenih gubitaka u firmi Aluminij, niti riječi za javnost, jer će to „ latini „ presipanjem iz šupljeg u prazno, međusobno rješiti, vjerovatno na račun građana, države Bosne i Hercegovine i svojih podaničkih bošnjačkih vlastodržaca.Bilo kako bilo, što bi naši stari govorili ; „ ako laže koza, ne lažu rogovi „i za javnost se ističu i slijedeći podaci iz EP BiH;

C:\Users\User\Desktop\EPBIH.jpg

Nema nikakvih problema, za našu ošamućenu javnost, jer će to sve nadoknaditi građani ove nam osiromašene i napaćene zemlje.

Neka, HDZ i SDA, bezbrižno i dalje sa svojim kadrovima u vlasti, vežu svoje zastave, ali u neki jači čvor, koji se ne bi ohlako razvezivao, poput onoga iz 90-tih godina, ili onoga mostarskog od 09.maja 1993 godine.

Kada je u pitanju firma Aluminij i dobri odnosi HDZ-a i SDA, neka se i dalje slijedi dokazana politika, njihovih idejnih vođa, Poglavnika Franje i „ babe „ Alije, sa ili bez odlikovanja, svakako na sopstvenu štetu i države Bosne i Hercegovine i njihovog slijepog i poslušnog građanstva, ali uskoro i bez sopstvenih gaća i stomačnih tegoba.

Aferim i bujrum, građani, ove nam države, zvana Apsurdistan , budite sretni zadovoljni sa svojom  Vladom, Fadilom Novalićem, ministrom Džindićem, njegovim potrčkalom i čuvarom „ hemeroidalne „ stražnjice, kao i ostalim čuvarima i sljedbenicima izdajničke i podaničke bošnjačke politike, kada je firma Aluminij u pitanju.

C:\Users\User\Desktop\NOVALIĆ.jpg

Nastavite svoj udobni poltronski odnos i život, u aluminijskoj foliji, a zašto bi se i oglašavali o firmi Aluminij, o gubicima u EP BiH, o silnim gubicima firme Aluminij i drugim nečasnim radnjama, kada vam je unosnije pričati o kladionicama ili akcizama, kako bi i dalje teretili svoje građanstvo, poput „ hercegovačkog magarca „ do sudnjega dana ili dok mnogi ne crknu.

C:\Users\User\Desktop\MAGO.jpg

Da li nam se sprema ovakav scenarij, pitanje je naših maloumnih razmišljanja i sopstvenog izbornog glasa, već u 2018-toj godini ???

Mr. Milan Jovičić / bivši stručnjak iz Aluminija /, mostarski Sarajlija.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s