Čovićevi Hrvati ucjenama prijete derogiranjem Dejtonskog i Vašingtonskog sporazuma: SAMO VI SRUŠITE TE SPORAZUME KAKO BISMO VRATILI REPUBLIKU BOSNU I HERCEGOVINU !

Posted: 14. Aprila 2017. in Intervjui

Čović i njegova kalakotra okupljena u HNS-u pritišću sve jače, kako partnere u vlasti tako i domaću i međunarodnu javnost kako bi se izglasao njihov prijedlog izmjena Izbornog zakona i Zakona o RTV servisu, odnosno kako bi se dobila posebna izborna jedinica koja u konačnici znači III entitet, te  javni RTV kanal na hrvatskom jeziku. O tome je danas za medije govorio jedan od Čovićevih megafona Mario Karamatić, član Predsjedništva HNS-a (Hrvatski narodni sabor). On je poručio, između ostaloga,  da će, ako SDA ne podrži ove zahtjeve, HNS tražiti i aktiviranje odredbi Bečke konvencije koje podrazumijevaju poništavanje međunarodnih ugovora zbog opstrukcija jedne strane. “To bi značilo da Vašingtonski i Dejtonski sporazum više ne važe i da Hrvati imaju pravo na revitalizaciju Herceg-Bosne”, naveo je Karamatić. 

Bravo Karamatiću! Konačno jedan konstruktivan gest iz HDZ-a BiH/HNS-a, barem u prvom dijelu rečenice koju sam citirao. Jer, malkice ste se preračunali u posljednjem dijelu ove procjene. Naime, ako bi se poništili spomenuti sporazumi koji već četvrt stoljeća znače omču oko vrata Bosni i Hercegovini kao normalnoj državi, ne bi nakon toga vasrsnulo zločinačko kopile u vidu fantomske HR “Herceg-Bosne”, nego bi se po svim normama međunarodnoga prava naša zemlja vratila na prethodno ustavno stanje a ono je: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA!
Dakle, samo naprijed u borbi za ukidanje Dejtonskog i Vašingtonskog sporazuma kako bismo konačno dobili normalnu državu. A o zločinačkoj i fašističkoj tvorevini HR “Herceg Bosni”, čijim čelnicima je prvostepeno presuđeno u Hagu, sanjajte lijepe snove. Makar vam i Bakir popustio u tim nakanama ili već jeste legao na neku rudu te vrste, znajte i vi i on i svi potencijalni izdajnici koji dignu ruke za tako nešto da vam to neće proći jer BiH ipak ima više svojih patriota nego secesionista i izdajnika. Ponavljam: samo navalite da se skinu te “luđačke košulje” sa naše domovine, a ostalo je naša briga.

Bedrudin GUŠIĆ


 

 

komentara
  1. Alija je spasio HVO od potpunog vojničkog poraza washingtonskim Sporazumom. Alija je spasio četnike od potpunog vojnog poraza planom Kontakt grupe i daytonskim Mirovnim sporazumom, priznanjem genocidne RS. Njegov sin Bakir u ime svih nas izjavljuje da ne želi ukinuti genocidnu RS; sabotirao je i Reviziju Presude ICJ i spasio Srbiju od sudskog procesa i krivnje. On na mala vrata želi sada želi „pomoći Hrvatima,“ opet u ime svih nas, u ime svih nas, da ožive Herceg Bosnu. Tada bi Bakiru bio otvoren put ka fildžan-državi u kojoj bi se pogušili i nestali Bošnjaci, iako najbrojniji narod u RBiH. RBiH, kako smatra prof. Boyle, izgubila bi svoje članstvo u UN, svoju državnost, ovom podjelom… Ovaj gore što prijeti ukidanjem želi zastrašiti vukove janjećom kožicom. Nažalost, Bakir nije vuk, on je poslušno (srpsko) janje koji će nas sve zajedno isporučiti vukovima. On ide stopama svoga pokojnog ćaće koji je podjelu Bosne pravdao kako “ni Srbi ni Hrvati ne žele Bosnu!” Da je Alija želio Bosnu, Bosne bi bilo. Nisam za majorizaciju, ali vakat je da Bošnjaci trehnu šakom o hastal i kažu – i Srbima i Hrvatima, ne možete biti većina i u Srbiji i u Hrvatskoj, povinujte se internacionalnim pravu koje važe i u Srbiji i u Hrvatskoj. Ni vojvođanski Madžari, ni sandžački Bošnajci ne mogu zapredati Srbiji, niti Bošnjaci u Hrvatskoj – kako nama pokušavaju (za sada uspješno) zapredati manjina od 15 posto Hrvata, ili srpska manjina. Poruka; Herceg Bosnu nećete nikad dobiti, a ukinućemo i RS kad-tad. Bujurm, olakšajte nam, odbacite oba sporazuma, pa da najzad počnemo živjeti kao normalni građani. Takvo što Bakiru neće nikad naumpasti.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s