Sabur je kad znaš da te lažu, a ti ih počastiš istinom

Posted: 9. Aprila 2017. in Intervjui

Upravo nas već dvadeset godina lažu i samo lažu. Kako veli snimatelj intervju sa Mostarskog sajma televizije N1 u razgovoru sa gospodinom Pandžom, izvršnim direktorom firme Aluminij, on tobože zna da je Aluminij nadaleko poznat. Istina je da je nama poznat kao firma sa najvećom pljačkom državne imovine i najvećom diskriminacijom radnika, nehrvata, na nacionalnoj osnovi.

Da li su višegodišnje, u kontinuitetu, permanentne laži stvarale za širu javnost, lažnog  “hercegovačkog diva”, koji je eto dospio do stečaja, sa najvećim gubicima od cca 300 miliona maraka, da bi se kao preko noći, dolaskom i nove uprave u septembru 2016. godine, u ovim mjesecima znatno oporavio i stao na koljena?

U međuvremenu, kako čitam iz pera Avde Avdića, na portalu „ Žurnal.ba.“;

„ Da je Elektroprivreda BiH, kupovala struju po 144 , a prodavala po 42 Eura po MWh, megavat času, električne energije, te za dva mjeseca izgubila 18 miliona maraca….”

Kako dalje ističe, novinar Avdić,u „ Žurnalu „ od 08-aprila 2017 god. :

“Zbog veoma niskih temperatura u januaru ove godine i obezbjeđenja potrebnih količina električne energije, došlo je do pada kote HE Jablanica”, saopćeno je 6. februara iz Elektroprivrede BiH.

No, tek tada nastaje problem. Blok 6 Termoelektrane Tuzla nije radio, u HE Jablanica nije bilo vode, a potrošnja električne energije, zbog enormno niskih temperatura je povećana, između ostalog i zbog naloga Vlade FBiH da se električna energija prodaje mostarskom Aluminiju. S obzirom na to da je Elektroprivreda BiH početkom godine potpisala ugovore o prodaji električne energije i to po prosječnoj cijeni od 42 eura, morali su po ugovorenoj cijeni i vršiti isporuku“ / završen citat /.

Činjenica je da je Vlada Federacije  i EP BiH u prošloj godini sklopila ugovor sa Aluminijem o isporuci električne energije u narednom periodu;

C:\Users\User\Desktop\STRUJA.jpg

Na ovaj način je Vlada i premijer Fadil Novalić, kao i rukovodstvo Bošnjaka u EPBiH, priskočilo u pomoć, ovom  lažnom hercegovačkom divu koji je morao ići u stečaj, kao najveći gubitnik, ali eto nije, što je rezultat nastavka pljačke i države i građana , a podaničko- uliznička Vlada sa Novalićem na čelu, ćuti i samo ćuti.

C:\Users\User\Desktop\GINIS.jpg

Dakle, firma Aluminij, se više nigdje ne tretira, niti spominje u daljim mutnim kalkulacijama i odnosima naše Vlade, sa premijerom Fadilom Novalićem i ministrom Džidićem. Iako još uvijek raspolažu sa kapitalom  u ovoj firmi od 44%, svu dalju upravljačku strukturu i druga prava prenijeli su i ustupili HDZ-u, kao što su to radili svojevremeno i svi prethodni premijeri Vlade Federacije, sa njihovim ministrima energetike iz redova Bošnjaka, da se samo zna.

Da se zna, poštovani građani surogat nam države, kakvu to mi ulizničku  vlast godinama trpimo, dok naši uzurpatori, pljačkaši i diskriminatori, zakonima svoje Herceg Bosne, otuđuju državni kapital i za stalno protjerivaju radnike srpske nacionalnosti, bez dioničarskih prava, a radnicima Bošnjacima, kao podaničkim i ulizničkim elementima, ostavljaju mizerne dionice po sedam, za koje neće moći kupiti ni papir za nužne potrebe, svojim vlastodršcima.

C:\Users\User\Desktop\VLAST.jpg

Dok domaći bošnjački predstavnici vlasti čuvaju svoje fotelje, ćute i gluhi su prema svojim radnicima nehrvatima, ništa ne poduzimaju, dotle, sasvim normalno čimbenici “lijepe njihove” obilaze svoju stratešku firmu Aluminij i dalje nas obmanjuju i lažu, sa njihovim uspješnim potezima u firmi, kao i budućim planovima unapređenja poslovanja i pristupu projektima za višu fazu prerade. Dakle, bez stida i srama, više se nigdje ne spominju radnici srpske nacionalnosti i nužno obeštećenje u finansijskom pogledu istih od strane pokradene firme i izdaje svih struktura vlasti, upravo u našoj Federaciji.

Danas, kada se na političku scenu javljaju i neki  “ljevaci” pod plaštom, neke buduće ljevice, ne smijemo zaboraviti da su upravo ti isti, samozvani  borci “za državu i čovjeka” sa svojom kvazi socijaldemokratijom i mutnoetničkom propagandom, učinili kriminalne poteze u firmi Aluminij, sa svojim pajdašima i čimbenicima iz nacionalističkog HDZ-a, te su eleminisali i oduzeli sva prava svim radnicima srpske nacionalnosti. Bez stida i obraza nalaze često povode i priliku da i oni kritikuju Fadila Novalića i njegovu Vladu, za nastavak kriminalnog ponašanja sa firmom Aluminij i njegovim radnicima, što je nezamislivo i krajnje cinično i tragikomično.

Ovo naši građani i šira javnost svakodnevno slušaju, čitaju i gledaju, ali ćute i ništa ne poduzimaju, jer navodno ovi crni šejtani još nisu zakucali i na njihova vrata. Kada će i kako, ostaje nam da sami dočekamo našu sudbinu, ma kakva bila .

S poštovanjem, Mr Milan Jovičić, mostarski Sarajlija

Mostar, april 2017.god.

komentara
  1. damir kaže:

    HAHAAH BAS SI DOBRO IZGLEDA DA BOSANCI IJEDINO TO ISPRAVNO I PRAKTIKUJUNOD VJERE I SABURAJU…EUZUBILLAH A BAS TO NEKADA I NEBI TREBALI MOJ GUSICU NEMA SABURANJA KAD TE NEPRIJATELJ NAPADA I KADTI JOS I KRADE I OD DJECE I SVE UZIMA SEBI I SVPJIMA.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s