Jedan satirični pogled na mostarski “Aluminij”: “TA MAN'TE, NIJE TO MOJE ŽITO…”

Posted: 5. Aprila 2017. in Intervjui

„U vrijeme univerzalnih prevara reći istinu je revolucionarno djelo“  / George Orwell /.

C:\Users\User\Desktop\ISTINA.jpg

Lažu nas i obmanjuju, bez stida i srama, ponovno govoreći o nekom  “Hercegovačkom divu”. Nisu li to i neke novinarske, dobro plaćene, informativne  ujdurme i laži iz prošlih vremena.

Upravo je, ovih dana premijer Vlade Hrvatske, gospodin Plenković, sa svojim saradnicima, sa „ čistokrvnim „ hercegovačkim Hrvatom i šefom orkestra mostarskih orguljaša, samozvani akademik Dragan Čović, kao domaćin ugostio goste. Normalno je da obiđu svoje strateške, osvojene i opljačkane prirodne resurse “Herceg -Bosne”.

Međutim, moglo je to i bez pompe i lažnih tvrdnji ako znamo da je ovaj stakleni patuljak, kriminalnim radnjama svoga menadžmenta sa Mijom Brajkovićem, Ivom Bradvicom i inim saradnicima, sasvim došao na rub propasti i enormnim gubitkom od cca 300 miliona maraka.Umjesto u stečajni postupak, što je i normalno u ovim prilikama, kao patuljak se podiže na koljena, kako to tvrdi i njegov novoustoličeni direktor Gadžić. Gle čuda, da li je to i moguće preko noći, ali kada je u pitanju ovakva lukava i nasilnička politika HDZ-a i njegovih čimbenika, koji stoje iza svih ovih mutnih radnji, nadati se svemu u ovoj nam surogat državi Bosni i Hercegovini.

Dok ovih dana upravo hrvatski čelnici obilaze svoj plijen i dive se lažnim uspjesima agresorskog scenarija, od Poglavnika Franje, do doglavnika Dragana, iako nisu uspjeli doći i osvojiti sve do Drine, prohujali su do Haga udruženi i zločinački, ipak su se zadržali ovdje na prostorima Mostara i hercegovačke regije –  na strateškom cilju aluminijske industrije i firme Aluminij.

C:\Users\User\Desktop\FAHRO.jpg    C:\Users\User\Desktop\BAKNOV.jpg

Za to vrijeme i zaslugama koalicionih partnera u vlasti, pod zajedničkim stijegom vezanim u prošlim vremenima, uspijevaju pridobiti Bošnjake, koje eto nisu uspjeli u vremenima agresije i konačno otpremiti niz Neretvu, u Jadransko more i dalje u svijet beznađa. Naša, bošnjačka, podaničko- uliznička vlast, ponaša se i u slučaju Aluminija, kao vojvođanski lala  kojeg su prijatelji upozoravali da se tamo negdje u žitu i njegova žena kurva sa nekim, odgovor mu je bio, “ta man'te, nije to moje žito”. Tako, slično i naša bošnjačka vlast, u svim ovim posjetama stranih okupatorskih predstavnika državnom dobru, kakav je bio Aluminij, 100 % državni, sada mogu na miran način izgovarati da to njih ne interesuje, jer su na vrijeme i sve darovali HDZ-u i njegovim nacionalističko-diskriminatorskim elementima.

Nas, radnike srpske nacionalnosti, ne treba da zanima taj zajednički njihov kupleraj, jer su se zajednički pobrinuli da nas diskriminiraju i eleminišu iz dioničarskog dijela, da nam otuđe sva naša radnička prava, samo zato što nas je rodila majka Srpkinja. Nije nama  interesantno ko koga u ovom kupleraju i zadovoljava i na koji način, ali ćemo se boriti sa svim raspoloživim pravnim sredstvima da se dođe do istine i pravde i da naše radnike-Srbe, obeštete sa odgovarajućim finansijskim sredstvima. Ne tražimo ništa više od Hrvata što su i koliko dobili, a Bošnjaci, neka se i sami koprcaju u dosluhu sa svojim nesposobnim predstavnicima u vlasti koji su ih u kontinuitetu, već godinama, lagali i obespravljivali, sve u interesu sopstvenih pozicija i fotelja.

Mogu se oni i dalje sporazumjevati i kineski i korejski i jezikom „ jamadžija” ali mi očekujemo vrijeme istine i pravde, kada će im lahki metal aluminij ostati i postati veoma teško breme iz prošlosti.

Kao što ste nam u ovoj „crnoj rupi” ili.tzv. „gradu-slučaju” Mostaru, ukinuli i našu konstitutivnost i svaku ravnopravnost, nije nam nikakvo čudo da ste nas, kao radnike srpske nacionalnosti, totalno eleminisali iz firme Aluminij. Neka se vaša koalicija i dobre nakane i konačno i pozlate, pod nekom novom  međustranačkom zastavom, ali čvršće vežite  čvorove, kako vam se ne bi desio ponovno, tamo neki 09.maj, neke godine, po nekom novom scenariju.

C:\Users\User\Desktop\PAPA.jpg

Neka vam svima dragi Allah bude na pomoći , sa Božijim slugom na zemlji, uzoritim papom Franjom i njegovim  “čistokrvnim Hrvatom”, Draganom.

S poštovanjem, Mr Milan Jovičić / bivši radnik Aluminija /.

Mostar, april 2017. god.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s