Kolinda ponovo provocira pa joj poručujemo: PRESUĐENI KRVAVI ZLOČINAČKI POTHVAT U RATU I AGRESIJI NA BiH, KOJEG VI NASTAVLJETE U MIRU – NEĆE PROĆI !

Posted: 2. Aprila 2017. in Intervjui

Predsjednice lijepe Vaše!

Polovinom devetnaestog stoljeća istaknuti Ilirac, povjesničar i književnik fra Ivan Frano Jukić – Bošnjak ostavio je pisane tragove kako u Bosni toga doba jedino žive Bošnjaci. On, svećenik, franjevac, katolik, koristio je pseudonim “Bošnjak” kao potvrdu činjeničnog stanja. Stotinjak godina kasnije, Bosnom krstare hrvatski nacionalistički misionari koji jedan autohtoni bosanski narod, katolike Bošnjake, proglašavaju Hrvatima i prisvajaju ih. Danas je taj autohtoni bosanski narod – Bošnjaci –  “hrvatska dijaspora” o kojoj skrbi hrvatska država. Ta skrb se sastoji u tome što su ih gurnuli u rat protv svoje države Bosne i svojih susjeda i komšija muslimana.

U tom cilju izveden je i združeni zločinački pothvat inspiriran i logistički poduprt od strane Hrvatake i Miloševievog brata blizanca Franje Tuđmana. Umjesto da se odreknete te fašističke politike, otimačine naroda i teritorije, Vi se, svako malo pa drsko i bezobrazno, bez ikakvog prava i uporišta i u povijesti i u sadašnjosti, miješate u unutrašnje stvari naše države u želji da se najzad dokopate makar pola njene teritorije. Pri tome se obilato koristite lažima, podvalama i objedama kako su bosanski muslimani teroristi. Teroristi su oni koji su počinili združeni zločinački pothvat i genocid u Bosni. Stoga, ta nakaradna politika koju je vodio (i) Tuđman, a Vi nastavljate, neće proći, nikad!

Vi ste bili nazočni u Jajcu na obilježavanju godišnjice oslobođenja toga grada u kojem su stolovali bosanski kraljevi, kojeg je 1995. zaslugom, Alije Izetbegovića  “oslobodila” HV i HVO, umjesto ARBiH. I prije i za vrijeme rata, trgovali ste sa Srbima, vašim saveznicima po oružju protiv Bosne i Bošnjaka muslimana – cjenkajući se oko Jajca. Bojovnici HVO su prvi utekli sa crta bojišnice na Ćaninu Polju i grad je pao u četničke ruke. Stanisav Galić, četnički komandant, u svom proglasu četnicima – kao jedan od motiva na juriš na Jajce – lažno je tvrdio da je Jajce u koje su stolovali srpski kraljevi. Ne zna se ko je veći lažov, Vi ili Galić!

Omah po “oslobođenju” Jajca, fašisti su u tom gradu uveli apartheid. Grad je oslobođen od prisustva Bošnjaka muslimana koji se nisu mogli vratiti ni kućama, niti o Sv. Svetim (sic!) obići nakratko mezare. I, Vi nam pričate o hrvatskim europskim vrijednostima! Te vaše ustaške vrijednosti nećemo nikad prihvatiti kao svoje, makar nikad ne postali članicom EU!

Gospođo, prelistajte malo historijsku čitanku koje su o Bosni kao državi ispisali stranci, kad već nećete “Zemljopis i povjestnicu Bosne” koju je napisao fra Ivan Frano Jukić, alias Slavoljub Bošnjak. Tada nećete pričati bedastoće. Bosanski kraljevi koji su stolovali u Jajcu i Bobovcu,  bili su Bošnjaci, isprva bogumili, pa pod prijetnjom ognja i mača papinih križara i najgore ološi – primorani su postati prijetvorni katolici…, a kasnije i Hrvati.  Nacistička politika HDZ kojoj i sami pripadate, prisvaja Jajce kao “grad hrvatskih kraljeva.”  U Jajcu se svira hrvatska himna, u svečanom mimohodu i hrvatskom državnom dekoru, Vi vršite smotru počasnih postrojbi HV i HVO usred Jajca, pokraj spomenika sa križom i šahovicom. U popisu branitelja grada koji su poginuli nema ni jedno muslimansko ime – borca Armije RBiH. Uklesano je nekoliko muslimanskih imena boraca koji su vjerovali da se kao pripadnici HV i HVO bore za Bosnu, a ne za Hrvatsku…

Na Bobovcu, gdje je vijekovima bila stolica bosanskih kraljeva, održavaju se godišnje mise za domovinu u potpunom dekoru hrvatskih državnih simbola, prisutva vojnih postrojbi HVO i HV. Ni Bobovac ni Jajce, kao ni Trvanik, Žepče, Busovača, Mostar, Stolac…, nikada nisu, niti će ikad biti hrvatski gradovi. To su bosanski gradovi, bili, pa će bosanski i ostati.

Pošto se volite petljati i gdje treba i gdje ne treba, pa i u povijest koju ste vrlo slabo naučili, predlažemo Vam da makar letimice pogledate koji su gradovi u Primorju bili pod upravom bosanskih kraljeva za vrijeme snažnog srednjovjekovnog bosanskog kraljevstva. Mi, Bosanci, država Bosna, svakako imamo većih prava na Split, nego što Hrvastka nakaradna i opasna politika ima pravo i na ijedan grad na teritoriji današnje države BiH. Trebamo li početi polagati povjesno utemeljeno pravo na veći dio Primorja kao državni bosanski teritorij? Ne! Nama ne treba to, ali ni pedalj današnje države Bosne nećete dobiti, ni milom ni silom, ni lažima o našem terorizmu, niti federalizacijom, Izbornim zakonom, prevarorm ili bilo kakvim latinskim izgovorom i pritužbom EU.

Da Vas podsjetimo: Vi ste na početku svoga mandata bili lijepo ugošćeni i dočekani u Sarajevu kao drag prijatelj i susjed. Vama je, a da niste ni jednu slamku ugradili u dobre odnose naše dvije države, svečano uručena nagrada za graditeljstvo “Isa Beg Ishaković.” I tada i sada je i slijepcima bilo jasno da ste Vi poslednja osoba na svijetu kojoj je trebalo dodijeliti to visoko gradeljsko priznanje. Jer, i Vi kao i vaši prethodnik Tuđman, isto kako je on uz pomoć svojih satelita provodio krvavi zločinački pothvat u ratu i agresiji na Bosnu, a Vi taj podhvat nastavljate u miru.

To neće proći!

U ime Grupe “Zahtjev za povratak u život Ustava RBiH” koja broji oko 65.000 čanova

https://www.facebook.com/groups/ustavrbih/

1. Ibrahim HALILOVIĆ, slobodni novinar i publicist iz Varcar Vakufa/Mrkonjić Grada, trenutno živi u Winsdoru, Kanada

2. mr sci. Dženana DELIĆ, profesor Poslovnih studija i prava (u penziji) izbjeglica iz Travnika, živi u Velikoj Britaniji

3. dipl. oec. Bedrudin GUŠIĆ, slobodni novinar i publicist, prognanik iz Banja Luke, Boston, USA

4. Anto TOMIĆ direktor NVO Građanski monitoring, preživio logore Keraterm, Omarska i Trnopolje,(rođen Banja Luci, živio u Ljubiji, radio u rudniku Omarska, sada u Hamburgu, Njemačka)

5. dipl. iur. Nihad FILIPOVIĆ, slobodni novinar i publicist, Bosanac, Krajišnik, oćeran…(naš Nihad insistira da ga se ovako predstavi)

komentara
  1. damir kaže:

    stace vidi da mozeze ona Sarajevo nemoze smisliti a oni njoj tepaju.ma ona zna da pokraj takve bosnjacke polticke elit moze da se sece i siri neumom i dalje hercegovinom gdje hrvati drze.jer vidite i sami da niko pisnuti nesmije iz te izmetbegoviceve stranke zvane .s.d.a.mafija.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s