Dokle će pijetlovi da kukuriču?

Posted: 31. Marta 2017. in Intervjui

C:\Users\User\Desktop\LOGOMOS.jpg

Piše: Mr. Milan  Jovičić / bivši radnik Aluminija /

Da li vam je iz dupeta stigla pamet u vaše prazne i pokondirene glave, ozbiljno je pitanje?

Na uzorku i  primjeru  firme “Aluminij” iz Mostara, slikovito i istinito se može prikazati cjelovita doktrina kriminalno, pljačkaške i korumpirane privatizacije privrednih preduzeća u Bosni i Hercegovini. Sve ujdurme i kriminalne radnje, po već doživljenom scenariju od 20 godina trajanja, datiraju od premijera Bičakčića, preko Hadžipašića, Brankovića, Mujezinovića, Nikšića i sve do Fadila Novalića.

Evo, ovih dana, veoma je čudno i simptomatično da se digla neka prašina na temu privatizacije osiguravajuće firme, te se konačno i neki Sindikat drznuo, kao i neki kvazi političari, sa Radončićem na čelu i da traže –

C:\Users\User\Desktop\OSIGURABJE.jpg

Nažalost, svi ovi bukači bili su tihi i neprimjećeni u daleko većoj pljački države i njenog kapitala u firmi “Aluminij”, kao i neviđenoj diskriminaciji radnika nehrvata, na nacionalnoj osnovi.

Po ovome principu i zahtjevu svi  dosadašnji premijeri  Vlade Federacije  kao i njihovi ministri industrije i energetike, da ih ne nabrajam, davno su trebali otići, bez povratka, a mnogi i iza rešetaka.

Jasno, kao saučesnici  i rukovodstvo Sindikata se priključuje, njima su odgovarale fotelje i dobra finansijska primanja, a propast državnog kapitala i diskriminacija radnika u ovim firmama nisu im bili predmetom interesovanja. Svakako su to dokazali  u velikoj mjeri kod svih neprimjerenih događanja, prije svega sa radnicima i njihovom diskriminacijom, a država se i nije mnogo brinula o svome kapitalu. Svakako je famozna “Herceg-Bosna” bila na djelu i mnogo agresivnija i učinkovitija, te u duhu svojih zakona i provodila sve nelegalne i netransparentne aktivnosti, bar u firmi  “Aluminij”,tako se i došlo do vremena ili nemogućih djelovanja aktuelne državne vlasti, jer je već poodavno „ pojeo vuk magarca”.

C:\Users\User\Desktop\BARA.jpgC:\Users\User\Desktop\SINDIKAT.jpg

Korumpirana vlast i kriminalni menadžment svojim djelovanjem na njima svojstven način mnoga preduzeća su doveli do totalno nezavidnog položaja. Prije svega, sva preduzeća u kojima je država bila većinski vlasnik, vlast se odnosila po principu „ ko je šta jamio, jamio je „ ili „ nemojte vi mene, nećemo ni mi vas „, kada su u pitanju i dvije vodeće stranke u vlasti i to SDA i HDZ, sa svojim rukovodstvom.

Na djelu je apsolutni criminal  gdje vlast svojim ulizičko, podaničkim i poltronskim međusobnim odnosima prihvaćala i kriminalni model privatizacije, ili u slučaju “Aluminija” iz Mostara, kako to i reče premijer Branković, na djelu je politički kompromis, radi mira u kući.

Sada su ineteresantne i firme sa manjim državnim kapitalom, a godinama se ćutalo i nije ništa poduzimalo sa firmom “Aluminij” čiji je državni kapital od milijardu i pet stotina miliona maraka, „znalački, lopovski i kriminalno „  spušten na stotinjak miliona maraka. Za koga je to bilo interesantno u državi Bosni i Hercegovini, sa najvećiom pljačkom i kriminalom, te gubicima firme od cca 300 miliona maraka, ako ne i za  „ stratešku tvorevinu, svih Hrvata  tzv. Herceg -Bosnu i njen kriminalni menadžment, sa kriminalcima i lopovima najvećeg kalibra, kao Mijom Brajkovićem, Ivom Bradvicom, Mladenom Galićem, Vladom Božićem i inim njihovim „ zaslužnim bojovnicima „.

Sve činjenice ukazuju da u ovoj firmi nikada državna vlast i njene institucije nisu mogli ući i obaviti bilansno stanje, poslije dvostruke agresije na grad Mostar, niti su mogli imati uvida u višegodišnje poslovanje ove firme, koja nije bez razloga i dogurala, do najvećeg gubitaša u državi, zvanoj Bosna i Hercegovina.

U ovom vremenu naše realne svakodnevnice premijer Vlade Federacije Fadil Novalić i njegova Vlada, iako prelazi preko Igmana i tobože zasjeda u gradu Mostaru, nikada više ne spominje ovaj ratni plijen kao  dobitnički poklon “Herceg-Bosni”, koji su i konačno od svoga formiranja i totalno poklonili ovim kriminalcima i diskriminatorima. Sve upravljačke strukture su predate tim nacionalističkim uzurpatorima iz HDZ-a, a “Aluminija” kao firme od državnog interesa nema više ni na spiskovima takvih firmi, nema je ni u raznim informacijama, bilo da su to TV emisije ili novinske informacije, a među učesnicima u vlasti, prema njihovom dogovoru, nikada se i ne spominje.

Zašto je to tako i dokle netransparentno, javna je kriminalna tajna vladajućih struktura HDZ-a i SDA, a SBB se pojavljuje kao pijetao, koji ponekad zakukuriče, poput onoga klovna u cirkusnoj predstavi.

Mostar, mart, 2017.god.

komentara
  1. damir kaže:

    TOSU LOPOVI MAFIJASI NETREBA RIJECI TROSITI SAMO ZA ZATVOR ISTO I BAKIR ODMA ZA COVICEM.BAKIR JE GORE ZLO ZA BOSNJAKE CAK I OD COVICA.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s