Istinske sindikalne zablude ???

Posted: 25. Marta 2017. in Intervjui

Moji Bosanci i Bošnjaci, moje Sarajlije i razni sindikati, nije li vas ponekad i sramota šta se to godinama dešava iza Igmana u tzv. Hercegovini gdje su upravo gospodari HDZ-ovci i njihove podaničke i pokorne sluge iz redova SDA zakuvale kašu koju i vi kusate..

Upravo je najveći kriminal i pljačka, otimačina državnog kapitala,i neviđena diskriminacija radnika nehrvata u firmi Aluminij, sa kojom, eto nažalost i niste upoznati, jer se Aluminij i nigdje preko Igmana ne spominje.

Da li vas i dalje godinama i Fahrudinov „ Avaz ” obmanjuje sa lažnim i bombastičnim naslovima, kao:

C:\Users\User\Desktop\AVAZ.jpg

Ili vam godinama servira vaše sindikalne ulizice, SDP-ovce, poput Ismeta Bajramovića ili bivšeg premijera Nermina Nikšića. A lik i djela ovog premijera Fadila Novalića samo je u kontinuitetu preslikana slika ulizica i podanika stranke SDA i njihovih svih dosadašnjih premijera, od Bičakčića, Brankovića, Hadžipašića, preko Nikšića, pa evo sve sa Fadilom Novalićem.

Nije valjda da već 20 godina ne slušate ili ne čitate lažne novinarske i televizijske tirade, o super lažnom „ Hercegovačkom divu” koji je konačno postao i „ Hercegovački miš” sa staklenim nožicama koji se kao fenomen, kako lažu ovih dana i mjeseci, podiže na svoja koljena, iako je najveći gubitnik  u Bosni i Hercegovini – od preko 300 miliona maraka ?

Da li vi, moji Bosanci i Sarajlije, ne znate istinu koja se dešava podno Igmana na ovim ljutim hercegovačkim terenima, gdje vladaju ovi „ugroženi” čimbenici i gdje se u procesu pljačke i diskriminacije i stvaraju “hrvatske europske vrijednosti”. Zar vas nisu novinari „ Avaza” i drugih njihovih novina iz Neuma već danima informisali o lažima i zabludama iz firme Aluminij. Nije li vam upravo i poznato da je već pored učinjene pljačke u firmi i otimačine državne imovine, konačno i premijer Novalić digao ruke od Aluminija i sve predao u sistem upravljanja svom koalicionom partneru, valjda u cilju vaskrsnuća i jačanja Herceg Bosne.

Istina je da ni Elektroprivreda BiH, sa kadrovima SDA, nije ostala imuna u svojoj strategiji podrške svome partneru, te oslabljene čvorove sa njihovih, poodavno uvezanih zastava trebala je ponovo stegnuti, galopirajući  je pritrčala u pomoć ovom “staklenom divu” kako i konačno se ne bi polomio, te im je obezbijedio redovno snabdijevanje električnom energijom.C:\Users\User\Desktop\GINIS.jpg

C:\Users\User\Desktop\STRUJA.jpg

Poštovani moji bosanski i sarajevski sindikalisti, bez obzira kojoj firmi pripadate, morali ste znati da je silna pljačka firmi u ovoj našoj surogat državi otpočela još od Dejtona na ovamo. Niste znali da se i parola “ko je šta jamio, jamio je” upravo i rodila na ovim našim mostarskim terenima od zloglasnih bojovnika koji su bili agresori i progonitelji svega nehrvatskog, utemeljitelji brojnih logora za svoje komšije i kao bojovnici dokazani izvršioci strateških ciljeva njihove “lijepe domovine Hrvatske“, po scenariju Franje Tuđmana.

Jasno je kao dan da to oni sami i nisu sve uspjeli ostvariti bez podrške bošnjačkih ulizica i podanika u domaćoj vlasti koji su djelovali kao zaštitnici hemeroidalnih pojava i nakana.

Upravo su ovi, neko više ili manje, činili kriminalcima i lopovima Miji Brajkoviću, Ivi Bradvici i inima da se državni kapital od cca 1,5 milijardi maraka svede na par stotina miliona i da se u konačnici i sve ustupi njihovim nacionalističkim strukturama HDZ-a u Mostaru i Hercegovini.

C:\Users\User\Desktop\HBAL.jpg

Da li je Igman planina,uzročnik i velika barijera prodora talasa i određenih frekvencija, istinitih informacija, koje nisu godinama mogle dopirati do vas, poštovani sindikalisti  iz Sarajeva i moje Bosne, nisam siguran, ali morate znati da ta „ fildžan državica” i ova “Herceg-Bosna ” i nisu nikakve trajne kategorije, valjda će se i ova naša uspavana javnost, kao i vi sindikalisti, konačno  početi buditi iz snova i osloboditi se silnih zabluda koje vam se svakodnevno podmeću i serviraju.

S poštovanjem, Mr Milan Jovičić / bivši radnik Aluminija /

Mostar, mart, 2017 god.

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s