Istina je bolna, da li je dostižna ???

Posted: 19. Marta 2017. in Intervjui

Nacisti i njihov glasnogovornik, famozni Gebels, koji je  sospstvenim informacijama, nastojao u kontinuitetu, laži i samo laži, transformisati po mogućnosti u istinite događaje. Dakle, posebno mi stariji, navikli smo na to i kada smo, u vremenu i našem turobnom vaktu preživljavanja, smatrali da je sve prohujalo sa vihorom, nažalost i nije tako.

Ovi prostori, sa gradom Mostarom i širom hercegovačkom okolinom, još uvijek, godinama poslije dvostruke agresije, suočen je  neofašističkim događanjima, njihovim recidivnim elementima, a lažna Gebelsova informativna djelatnost, prisutna je i dalje u našem sistemu informisanja, dnevnih novina, elektronskim medijima i raznim televizijskim emisijama.

Tako nas, evo, ovih dana hrvatski mediji, pa evo i „ Dnevni avaz „informiše, iz poruka direktora Aluminija, gospodina Gadžića ; „ Aluminij je div, koji se uspravlja „ !!!

Dakle, u kontinuitetu se već 20 godina, od Dejtona, do današnjih dana, lansiraju za široku javnost, lažne informacije, prije svega o postojanju lažnog „ Hercegovačkog diva „ koji nikada i nije postojao, da bi, evo danas, njen aktuelni direktor i priznao, da se isti „ div „ uspravlja, jer je navodno bio na koljenima. Istina,  bio je sasvim zreo za stečaj, jer je teško bilo ili nemoguće, preko noći, objasniti ovoj istoj javnosti, kako sanirati gubitke, najvećeg gubitnika u državi, od cca 300 miliona maraka.

Prije svega, firma Aluminij, je kao strateški interes države Hrvatske i Herceg Bosne, kako je to prilikom pokretanja u proizvodnju 1997 godine i igovorio, njihov Poglavnik Franjo, inače tvorac i realizator scenarija agresije sa zapada, valjda u dogovoru sa istočnim agresorom i jaranom, Slobodanom Miloševićem. Firma je u startu pretvorena u najcrnju Ustašku jazbinu, sa pljačkom državne imovine, majorizacijom i diskriminacijom radnika nehrvata , pod njihovim nacionalističkim geslom, ispisanim u grafitu na prilazu u firmu : „ Srbima, Bošnjacima i psima, ulaz je zabranjen „.

Dakle,  činjenice, istinite, ukazuju da je ista zabrana važila i za zvanične institucije i predstavnike vlasti u Federaciji, sve do novembra mjeseca 2013 godine, kada je imenovan i ušao u firmu i prvi zvanični predstavnik Nadzornog odbora, profesor doktor Mirko Puljić.

Kriminalno- lopovski menadžment, sa Mijom Brajkovićem,  Mladenom Galićem,  Ivom Bradvicom, i inim njihovim saradnicima, radili su godinama  po svome, pljačkali i otuđivali imovinu i radnička prava, nehrvatima, u duhu zakona fantazirajuće Herceg Bosne, a sve uz naklonost i blagoslov, nesposobne vlasti Bošnjaka, njihovih poltrona i ulizica, upravo onakvih, kako ih je definisao poznati naš književnik Meša Selimović u svome romanu „ Tvrđava „.

Sve je rađeno ne transparentno, lažno sa plaćenim slavopojkama velikog „ diva „, pljačkalo se i kralo, te su nagomilani gubici, izašli na vidjelo od 300 miliona maraka, kada su i njihove „ zlatne ribice „ iz menadžmenta, Neretvom i Jadranskim morem ili suvozemno, odlepršale na Pantovčak i Maksimirske vile., u susjedstvo svoga tvorca i Poglavnika i mnogih doglavnika, stila i kalibra Senadera.

Svakako, što je javnosti i znano, sve je rađeno pod okriljem, njihove nacionalističke stranke HDZ-a i njihovog „ čistokrvnog Hrvata „ i zaslužnog, akademika, samo proglašene akedemije nauka, Dragana Čovića, inače stanovnika mostarskih Bara, iz veoma skromne „ pozlaćene hacijende „ građene na bijedi , obmanama i siromaštvu svojih „ ugroženih „ čimbenika. Zahvaljujući i neposrednoj podršci, poltrona iz redova Bošnjaka, u našoj vlasti, od Bičakčića do Fadila Novalića i mnogih drugih, uspjevalo se mahinacijama i prikrivenim aktivnostima u zataškavanju, krađi ili nestanku validne dokumentacije, koja jasno optužuje glavne vinovnike u kriminalu, kako u samoj firmi Aluminij, tako isto i u drugim nečasnim radnjama, bilo sa Lijanovićima ili nekim trećim. Svi inspekcijski nalazi zvanične finansijske policije, koja je nažalost, veoma kasno mogla pristupiti u firmu i imati uvida u brojni kriminal i krađu svake vrste, godinama se ista čuvala u ladicama, veoma podobnih Bošnjačkih kadrova, premijera Nermina Nikšića, ministra Erdala Trhulja i drugih, sve do Fadila Novalića, koji iz „ razumljivih razloga „ i konačno diže ruke od Aluminija i sve dobrodušno poklanja, njihovom koalicionom partneru, stranci HDZ-a i njihovim kadrovima.

Zato se, isti i mogu danas šepuriti, poput paunova, u proslavi neke uspješne dvadesotogodišnjice, od pljačke i diskriminacije ove firme Aluminij, a za Soko i ostale pljačke u gradu Mostaru, neće ih imati ko i procesuirati, poslije ovako uspješnog i lahkog polaganja ispita u aluminijskim folijama.

Ovdje je i Elektroprivreda BiH , te ostale Bošnjačke strukture u vlasti, koje su otvoreno stale u odbranu svih navedenih diskriminatorskih i kriminalnih metoda, u podršci ovome „ divu „ na koljenima. Možda im je samo nedostajala vezana zastava HDZ-a i SDA-a, čvrsto vezana u čvor, na ulazu u firmu, pa da fešta bude cjelovita i svečarska.

Možda to bude i nekom drugom prigodom, kod proglašenja grada Mostara, njihovim „ stolnim gradom „ u nekom mjesecu „ limburgu „ koji se očekuje ???

S poštovanjem, Mr Milan Jovičić, mostarski Sarajlija / bivši radnik Aluminija /

Mostar, mart, 2017. god.

komentara
  1. damir kaže:

    PA STOM TIM COVICU LOPOVU KRDLJIVCU I DRUGIM SANJIM KOJI SU POKRALI ,TREBAJU ODMA TO KONTROLISATI I ODUZETI.U NEOTMU TO SVE STO JE POKRO U NEVRATE FIRMI.ODMA

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s