Evropske vrijednosti iz neumskog kupleraja ???

Posted: 19. Marta 2017. in Intervjui

U ovoj zamršenoj cirkusijadi i kuhinji, ponudi razlićitih menija, teško se bilo snaći i odrediti se prema pravim i istinitim ponudama, ma sa koje strane dolazili, da li individualnih , od  Dodika i njegovih đilkoša, guslara ili orguljaša Dragana Čovića, da li Mladena Ivanića i drugih psihijatrijskih sljedbenika, velikosrpskih iscjeditelja i dušebrižnika ili krvnika, bili oni pacijenti iz Haga ili turisti iz kazamata u kojima su služili ili služe zaslužene kazne.

Da li je famozna priča o reviziji tužbe protiv Srbije za učinjena genocidna nedjela u našoj domovini Bosni i Hercegovini ili je bilo pitanje 09. januara, slavlja genocidne tvorevine RS i postrojbi nekih oružanih snaga, besjeda Ivanića i ludačkih hvalospjeva, guslara iz Laktaša, ili njegove komemorativne nakane prema našoj domovini, što je sve stvar neukusa i ludila, ograničeno ljudskim normalnim umom, ali pogodna je klonovska hrana koja se svakodnevno servira osiromašenom svome stadu bezumnika i slijepaca.

Zatim se, pored samita premijera država regije Balkana u Sarajevu, istovremeno održava i “Neumski kupleraj”, čime se žele svijetu predstaviti lažne neke evropske vrijednosti ugnjetenih, majoriziranih i nevinih čistokrvnih hrvatskih „ jaganjaca” sa ovih prostora.Bile bi to sve jako ozbiljne stvari kada se istinski ne bi radilo o običnim farsama, navedene cirkusijade, čiji su akteri klovnovi Draganova stalna  roba, poput Borjane Krišto koja ga prati u stopu ili Jelke Miličević koja je stavila svu svoju imovinu pod hipoteku, kako bi se njen  “čistokrvni Hrvat” Dragan Čović oslobodio od optužbi za sve svoje kriminalne rabote, te kako bi  konačno na čudan način, taj optuženički materijal i dosije iščezao, zahvaljujući  upravo znanim čimbenicima koji su tada radili u tužilaštvu i sudstvu. Dakle, da li ima nešto što se ne zna, ali sve se zna i nadati se da će sve jednog lijepog sunčanog mostarskog dana izaći na vidjelo !!!

Nama, građanima ovoga grada, opljačkanog i uništenog grada Mostara, kao i brojnim građanima u njemu i još više onih naših komšija i zemljaka u dijaspori širom svijeta, koji su pod čizmama, prijetnjama, ubistvima i silnim progonima napuštali svoje domove, svoj rodni grad, ili su tavorili i podnosili mučenja u brojnim njihovim kazamatima – od Heliodroma, Dretelja, Gabele, Stoca, Ljubuškog i inih znanih i neznanih destinacija, te predočiti vrijednosti Evropi  od hrvatskog scenarija  Poglavnika i njegovih sljedbenika. Predložio  bih joj da se kani jalova posla i da se posveti doktorskoj tezi : „ Kako prognati Ustaštvo iz Hrvatske i Herceg Bosne”.

                          Sl.Logori, rušenja svjetskih spomenika, dočeci osuđenika iz Haga, hrvatske su dokazane vrijednosti za Evropu !!!

Svakako je bilo prilike istaći i veliku pljačku državnog kapitala firmi Aluminij i Soko, zatim neviđenu diskriminaciju njihovih radnika nehrvata, na nacionalnoj osnovi, kao rezultat majorizacije i siline stvaranja  sveukupnog dobra od hrvatskog starteškog interesa, kao što je u svojim besjedama iz ranijeg perioda isticao i njihov Poglavnik Franjo, kao tvorac ludačkog agresorskog scenarija i na ove firme i na ove prostore. Trebalo je i ovu hrvatsku vrijednost  ozvaničiti  i afirmisati pred Evropom.

Bilo bi to svakako i neukusno, bez određenih začina, njihove Doglavnice  Kolinde, koja se već u više navrata trudi dokazati toj istoj Evropi da je u Bosni i Hercegovini na djelu evidentna islamska radikalizacija za koju su i oni, Hrvati, dokazani naši dušebrižnici od 09. maja 1993. godine veoma spremni, uz povratničke svoje snage NDH iz Argentine,  Čilea, Australije ili Kanade ili… prizvati u pomoć u cilju sprečavanja iste ove radikalizacije i prodora islama u Evropu, za koju, eto oni stvaraju njene vrijednosti. Predložio  bih joj da se kani jalova posla i da se posveti doktorskoj tezi : „ Kako prognati Ustaštvo iz Hrvatske i Herceg Bosne”.

Dobro je ovo, jer je istinito i za naše Bošnjake, da im se vraća poput bumeranga njihovo vezivanje zastava sa HDZ-om ili ne pokretanje tužbe u Hagu  prema Hrvatskoj, kao drugom, zapadnom agresoru, na našu domovinu i njeno stanovništvo. Vrapcima na granama, našim bosansko-hercegovačkim, sve je ovo poznato, ali, nažalost naše Sarajevo i njegove podaničko- ulizničke strukture vlasti nisu imale dovoljno sluha da oslušnu i te ubitačne i nakaradne melodije sa ovih prostora.

Svakako, ovih dana uslijedio je i dobar primjer saradnje i nastojanja, unaprjeđenja dobrih odnosa u regiji Balkana, kroz primjer samita premijera u Sarajevu.

Upravo i koristim priliku da osvijetlim i podržim veoma dobra i pozitivna razmišljanja poštovanog i cijenjenog  reisa ef. Mustafe Cerića, iskazujući dostojanstvenu ulogu i našeg Denisa Zvizdića, kao dokazanog domaćina, organizatora razumnog i vrijednog političara iz reda naših Bošnjaka, /citat M.C. /“ Makar za trenutak doživio sam taj lijepi osjećaj državnog domaćina moje zemlje kroz ličnost Denisa Zvizdića koji sve više pokazuje da je dorastao bosanskom državnom zadatku. Zbog toga premijer Zvizdić zaslužuje našu punu bosansku podršku.“

Ne sumnjajući u ovu vjerodostojnu i opravdanu kvalifikaciju i konstataciju uvaženog gospodina Cerića, poznavajući gospodina Zvizdića i njegove istinske dobre korjene, ugledne i cijenjene porodice iz Gacka, gdje sam proveo godine izgradnje velikog giganta, rudnika i termoelektrane. Moji dobri Gačani su dokazano izvorno nadareni, umni i pošteni sugrađani, dokazani intelektualci, a jedan od njih je svakako i naš premijer Denis Zvizdić. Činjenica je da je veoma odskočio od svih političara, u svakom pogledu, što mu je i uloga dobrog domaćina, a ja bih rekao i dostojanstvena vodeća politička figura kod Bošnjaka, odrednica koja ga krasi, uz svako priznavanje i poštovanje. U svakom slučaju, ne samo dobar domaćin, već i glava svoga naroda, poželjna ličnost i figura, o kojoj treba i trezveno doživljavati i pratiti u našoj društveo- političkoj zbilji.

Sl. Podaničko- ulinićka vlast i utemeljiteli Herceg Bosne !!!

Ne mogu a da se ne podsjetim jedne tribine u Narodnom pozorištu u gradu Mostaru, kada je uvaženi reis Cerić nama prisutnima iznio i svoja razmišljanja u postojanju i osudi jednog broja podaničkih duša, kod Bošnjaka, ja bih pridodao i ulizica, prema Meši Selimoviću u njegovom romanu „Tvrđava”, što smo mi Mostarci to ponajbolje i konkretno osjetili. Uzmimo samo u obzir firme Aluminij i Soko, zatim  hidrocentralu Mostar i druge brojne objekte u gradu, koje su tako velikodušno, naši podanici i ulizice u vlasti, od Bičakčića  preko Nermina Nikšića i do Fadila Novalića, poklonile strukturama HDZ-a i njenim nacionalističkim i agresorskim elementima i čimbenicima.

Cijenim i poštujem iznesene stavove poštovanog gospodina Mustafe Cerića i kamo sreće da nam dragi Allah / Bog, podari i više ovakvih umnih i razumnih ljudi, naša Bosna bi vječno bila i ostala životni raj na zemlji.

S poštovanjem, Mr Milan Jovičić, mostarski Sarajlija.

Mostar, mart 2017 god.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s