Жељки Цвијановић, отворено и с поводом: ДА, ЦИЉ РЕВИЗИЈЕ ЈЕ УКИДАЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ !

Posted: 26. Februara 2017. in Intervjui

zeljka-cvijanovic

Госпођо Цвијановић!

Како је и ред у нас у Босни, нajпpиje дa  Вас упитамо за јуначко здравље? Препала нас та Ваша изненадна ‘оспитализација  одмах након позива којег сте добили од Тужилаштва БиХ у свези са илегалним референдумом. Знамо ми да у вашим прсима бије снажно српско јуначко срце и да Вам Tужилаштво неће  моћи ништа због Ваше “невиности”, а уствари чорлука Уставном суду о илегалности Крсне славе РС на дан 9. јануара.

Ту завршавају сва Ваша права на поповање о институцијама и њиховом поштивању, поштивању правде и закона. РС је настала илегално 1992., дата вам у Дејтону илeгално – мимо Устава РБиХ, мандата и овлаштења А. Изетбегoвића, противно свим међунaрoдним повељама  и конвенцијама јер је РС починила геноцид над муслимаима и католицима.

Наша прича о илегалном дјеловању против илегалног Дејтона, права на укидање геноцидне РС не завршава, него тек започиње. Од како је потписан Дејтонски споразум, РС га стално оптструира и руши. Није проведен АНЕКС 7 о повратку избјеглица. Избјеглице које су се вратиле нису рахат у својим кућама. Бихузури их се, убија на кућном прагу. Иако сте амнестирани од муслимана за рушење богомoља, нисте се дозвали памети па их поново скрнавите и обесхрабрујете повратнике на повратак, а оне који су се вратили, присиљавате да поновно бјеже. Не признајете им народни идентитет, говорите да су Срби Мухамеданске вјере, не признајете им право на босански језик. О запошљавању у јавном сектору – нема ни говора. И – будући да не признајете одлуке Устваног суда, нити право на Ревизију на Међунардном суду правде (МСП), ви се усуђујете држати нам предавања о легалитету и правди.

Дигли сте велику дреку због правде за жртве геноцида и РБиХ коју псујете не пасја прескакала. Геноцид  се догодио у читавој Босни, а судски је доказан за Сребреницу и на Међународном суду правде  који суди државама и на Трибуналу који суди појединцима.

Ви сте тачно  рекли оно што и Додик тврди како се Ревизија Пресуде односи на Србију, а да је циљ РС. Нисте смјели рећи да је крајњи циљ укидање РС, али то се да прочитати између редова. Право сте рекли, свака част!

Ви одлично знадете, мада хорски тврдите супротно, да је РС геноцидна творевина и да треба нестати исто онако како је нестао Трећи Хитлеров Рајх и како је на сметљиште повијести бачена НДХ.

Можете ли замислити, барем хипотетички  – Хитлер жив, скрива се, али му се најзад суди, добија 40 година затвора, Јевреји сугласни да његов Трећи Рајх настави живот, макар на пола Њемачке! Не можете, али такав модел накарадног мишљења покушавате примијенити у Босни.

Шта ће нам пресуде ако их не извршавамо? Шта ће нам судови ако осуђене ратне злочинце китите у Народној скупштини као хероје, или надивaтe имена установама од образовног значаја по њима? И Хитлер и Гебелс би вам позавидjели.

Констатацијом како је Ревизија у вези са Србијом, а уствари има циљ рушење РС,  Ви сте доказали да сте особа која зна логички мислити. Барем на први поглед. Исто као и Ваш шеф. Будући да сте таква, није Вам тешко закључити да РС као геноцидна “држава” мора нестати, макар тај важан дио нисте изговорили. Зато и толика дрека у геноцидној РС, већа него с оне стране Дрине. Умјесто да се борите за правду, ма ко је у питању, Ви се борите против правде и оспоравате право жртви да тражи правну сатисфакцију. То је у нормалним државама кажњиво и од суда и кривичне одговорности не могу Вас спасити ни ‘оспитализација, ни приватно путовање у Вашингтон.

Да вас подсjетимо да се ваш геноцитет није жалио на Пресуду из 2006-7. а још тада је пресуђено да су војне формације, институције и полиција онога што је касније у Дејтону печетирано као РС, ПОЧИНИЛИ геноцид у Сребреници. Бојан Бајић је добро ових дана примjетио – пошто се нисте жалили, значи ли то да сте сагласни са Пресудом? Наиме, у пракси, увијек се жали странка која није задовољна пресудом. А тај геноцитет се није жалио. Толико у прилог веjштини вашег “логичког” мишљења.

Ну науци о геноциду, негирање геноцида, пријетње свједоцима и преживјелим жртвама  те одрицање жртвама права на правду и спречавања жртве да остваре правду сматра се осмом фазом геноцида.  Својим реакцјама на Ревизију Пресуде, као и свим својим неприхватљивим понашањем од почетка рата и агресије на РБиХ, доказјете и потврђујете да сте починили геноцид и то на територији цијеле РБиХ.  Коначно, ако нисте криви ни ви ни Србија, ако нисте починили геноцид широм геноцидне творевине, зашто се онда толико борите против Ревизије? Ko није крив, тај једва чека да дође на суд и да сапере љагу. Добро знате да је РС настала на геноциду уз помоћ и учешће Србије, па вам је џаба причати другачије и обмањивати и себе и друге.

Сами избјегавате правду изненадном болешћу. Тужилаштво Вам два пута гледа кроз прсте – једном док сте хватали зјала по Вашингтону (а путовање сте наплатили и из наших џепова, џепова жртава геноцида.) a други пут се нисте одзвали измишљајући болест, а здрави сте –  коњу би реп могли ишчупати, јер свако види да се добро држите, као права српска јунакиња.

Сутра, када и Вашом заслугом  НС донесе одлуку о повлачењу Срба из државних органа БиХ, нека их плаћа РС, Додик и Ваша Влада, а не Босна коју не признајете и против које стално ровите. Босна је добра само када служи као крава музара.

Зато, они који напусте државне институције, морали би остати без плата и привилегија, без обзира ако се физички појаве у згради да би испијали кахве. Ако РС нема пара, нека тaкве кaо војску за вријеме рата плаћа Србија. А aко пак ни она нема пара, нека зајма од Руса. Сви који раде против интереса државе Босне,  а за интерeсе Србије, треба одмах смијенити и кривично гонити. Таква је свугдје пракса – ко ради против послодавца тога отпусте и кривично гоне.

Дозволите нам да Вас подјестимo на најважнији дио Пресуде Међународног суда правде од 27. фебруара 2007.

“Član 297: Sud zaključuje da su djela počinjena u Srebrenici koja potpdaju pod član II (a) i (b) Konvencije izvršena sa specifičnom namjerom da se djelimično uništi grupa muslimana Bosne i Hercegovine kao takva; i shodno tome, da ona predstavljaju djela genocida koje su izvršili pripadnici VRS u Srebrenici i u njenoj okolini počevši od 13. jula 1995. godine.”

На основу ове Пресуде, те међународних конвенција, Бечке конвенције, Повеље УН-а, а  поврх тога примјеном обавезујуће свјетске правне норме над нормама ius cogens грађани РБиХ имају право на укиданје геноцидне РС, без обзира на исход Ревизије те Пресуде у дијелу који се односи на Србију, а од којег Вас већ сада боли глава и хвата лудило. Колективно. Нестанком РС, нестају и сљедбеници Милошевићеве и Караџићеве геноцидне политике са јавне сцене, одлазе у илегалу. Дужност сваког поштеног грађанина РБиХ је да пазе да такви поновно не дигну главу.

Важно је и ово, гледе Србије:

(5) sa 12 glasova naspram 3 ustanovili su da je Srbija prekršila obavezu da spriječi genocid prema Konvenciji o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida, a vezano za genocid počinjen u Srebrenici u julu 1995.”

(Ово и још много тога можете наћи на званичној страници Међунaродног суда правде).

Не спријечити геноцид, исто је као и починити га. Стога то суд треба јасно потврдити да је Србија крива за геноцид. Доказа је мали милијун.

Геноцид се догодио и у Приједору, Кључу, Санском Мосту, Бањој Луци гдје србујете, Варцар Вакуфу, Зворнику, Фочи, Сарајеву… По правном тумачењу значења Конвенције о спречавању и кажњавању геноцида, чак и убојство једне особе циљане групе одређене за уништење је геноцид под увјетом да  је убојица знао за опћи план. Реците нам, молимo Вас, ко то од Караџићевих  Срба то није знао?

Ако мислите да жртва треба питати свога катила за одобрење да је тужи, грдно се варате. Постоји и писано и неписано одобрење, постоји морална обавеза, а  на суду је да ради свој посао – прихвати или одбије захтјев.

Без обзира на то, ми, грађани РБиХ, посебно жртве агресије и геноцида – муслимани и католици Босне – имамо неотуђиво право да што прије укинемо РС. На то имамо право јер генoцид није престао ни у миру. Навикавање на резултате геноцида и неправду, исто је као и чинити обоје.

А иза Ревизије стоје сви истинољубиви и праведни људи, међу њима и угледни Срби.

Посао око Ревизије не смије бити заједнички режирана фарса осовине Београд – Бања Лука – Сарајево. Народ и грађани не смију дозволити “политичарима” да би их поново обманули, застрашили, подијелили и у властитим торовима лакше га кулучили, све руку под руку и у договору.

Да има имало државничког, бошњачког и вјерског у себи, Б. Изетбеговић би давно имплементирао донесену Пресуду МС и укинуо РС. Али, он није у стању чак ни укинути њено геноцидно име, док нама РС укида једно по једно грађанско право – прaво на живот, на имовину, на језик и на правду.

Наша судбина је у нашим рукама! РС мора на буњиште хисторије, гдје јој је и мјесто.

Стога, не заборавиите оно што сте данас изјавили – како Ревизија (као и Пресуда МСП) имају за циљ (укидање) РС.  Нестанак  РС је неминован будући да је геноцидна и ругло српског народа, рак рана Еуропе и свијета  и стални извор криза.

На крају, као што видите, пишемо Вам ћириличним писмом из два разлога: (1) то писмо својатате као своје и онда цијенимо да ћете га најбоље и разумjети и (2) да вам дамо на знање да је то, заправо, изворно наше писмо .

U ime Grupe “Zahtjev za povratak u život Ustava RBiH” koja broji oko 65.000 čanova

https://www.facebook.com/groups/ustavrbih/

1.Ибрахим Халиловић, слободни новинар, Варцар Вакуф, прогнаник у Видсору, Канада

 2. мр сци. Џенана ДЕЛИЋ, професор Пословних студија и права (у пензији) избеглица из Травника, живи у Великој Британији

 3. дипл. ек. Бедрудин ГУШИЋ, слободни новинар и публициста, прогнаник из Бања Луке, Бостон, УСА

4. Анто ТОМИЋ директор НВО Грађански мониторинг, преживио логоре Кератерм, Омарска и Трнопоље, (рођен у Бања Луци, живио у Љубији, радио у руднику Омарска, сада у Хамбургу, Немачка)

5. дипл. иур. Нихад ФИЛИПОВИЋ, слободни новинар и публициста, Босанац, Крајишник, оћеран … (наш Нихад инсистира да га се овако представи)

komentara
  1. Normalno, da je jedini ispravan (i prirodan) cilj revizije da se ukine Republika srpska. U stvari, bilo o kakvom zlocinu i sudjenju da se radi, uvijek je cilj sudjenja da se onemoguci pocinitelju da se koristi svojim zlocinima, ta da zlocinac bude i kaznjen za ono zlo koje se ne moze ispraviti. Besmisleno je sudjenje ako RS nece trpiti nikakve politicke posljedice toga sudjenja, tj. ako ce joj se zlocini isplatiti. To je u suprotnosti sa osnovnim postulatima prava po kojima se zlocincu nikada ne smije dopustitimsa uziva u rezultatima zlocina.

  2. damir kaže:

    pa sto neprevede tu cerilicu,nisam htjeo nicitati zelim daje zaboravim sto prije jernam je bila naturena u skolama kao i ruski jezik,koji nikada nisam ni korsitio kao ni tu cerilicu.sve to treba unistiti ko o republiku srbsku.tudzmanov recept zakon ispitan.olujaaaaa…xd

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s