Umjesto što traži od EU i NATO-a da pitanje političke krize u našoj državi stave na dnevni red, SDP-u Republike Hrvatske bi bilo bolje da se posveti pravdi, a ne politikanstvu i razbacivanju krivice na sve strane – SDP HRVATSKE SE PRIBOJAVA – AKO RS NESTANE, PROPADE SAN O TREĆEM ENTITETU

Posted: 24. Februara 2017. in Intervjui
 *SDP Hrvatske bi trebao pročitati Presudu ICJ iz 2007. i najzad spoznati da je RS počinila genocid, a Srbija ga nije spriječila, te podržati pravo države Bosne i Hercegovine da inzistira na sudskoj pravdi koja je važna i za Bošnjake i za bosanske katolike, a i sve druge građane*
16-11-27-bernardic_sdp_cx_dt
Davor Bernardić, predsjednik SDP RH
SDP Hrvatske se obratio EU i NATO-u da odmah stavni na dnevni red Bosnu i Hercegovinu “pošto reakcije nekih političkih snaga u BiH na podnošenje zahtjeva za reviziju presude Srbiji pred Međunarodnim sudom pravde mogu dovesti do ozbiljne političke nestabilnosti i ugroziti funkcionalnost države.” 
SDP bi trebao tražiti od EU i NATO da pod hitno osiguraju uvjete za implementaciju Presude Međunarodnog suda pravde kako bi sa lica zemlje nestala genocidna tvorevina i kako RBiH ne bi s tim kamenom o vratu krčila sebi put kao euro-atlanskim integracijama. EU je davno deklarativno raščistila sa fašizmom i holokaustom, ali ne i kada je u pitanju RBiH i genocid nad Bošnjacima.
SDP podmeće neistinu u toj svojoj tužbi EU i NATO-u. 
SDP Hrvatske tvrdi ovo:
“Međunarodni sud pravde u Haagu utvrdio je postojanje genocida u povodu tužbe Bosne i Hercegovine protiv Srbije, ali nije utvrdio odgovornost niti jedne države ili političke tvorevine za njega. ” 
Ta tvrdnja je notorna neistina.
Sud jeste utvrdio odgvornost RS – odnosno njene vojske za počinjnei genocid. (U genocidu je učestvovala i Policija, a genocid je naredila Vlada RS. Genocid je inspiriran u SANU, Društvu književnika Srbije, a provodili su ga plaćenici beogradskog režima u Bosni uz svu logističku a i svaku drugu pomoć Beograda. Citat Presude ICJ od 27. marta/veljače 2007.
Suprotno tvrdnji SDP-a Hrvatske “da Međunarodni sud pravde nije utvrdio odgovornost niti jedne države…”, u Presudi toga suda jasno piše:
ICJ,citat iz Presude: “Dvanest (sudija) za, tri protiv utvrđuje da je Srbija prekršila obavezu po Konvenciji o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida, u odnosu na genocid koji se dogodio u Srebrenici u julu 1995.” Kraj citata. Jasno, ne može biti jasnije, ali to još nije doprlo do ušiju SDP-a Hrvatske koji je očito obloporan na pravdu.
Lijepo bi bilo da je SDP Hrvatske izrijekom, jasno i glasno stao na stranu pravde, umjesto da se bavi tužakanjem i politikanstvom.
Da je SDP Hrvatske stao na stranu Pravde, tada bi se morao odreći pretenzija na tertorij RBiH, pa tako i sna o trećem entitetu koji nema veze sa pravom i pravdom, ali ima veze za združenim zločinačkim pothvatom koji je u Bosni zločinački inspiriran i proveden na osnovu zločinačke Tuđmanove politike koju SDP očito ne napušta.
***
Neće suza nego na oko. I opozicija i pozicija isto, mada su uloge kao podijeljene. Oglasila se i  Kolinda Grabar-Kitarović, riječnikom Momčila Novakovića.
“Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović apelirala je na političare u BiH da se umjesto na prošlost usredotoče na evropski put svoje zemlje i važne odluke donose u institucijama. “
Sve je jasno.
Ako RH ima inetersa tužiti na istom sudu Srbiju za genocid, a Srbija Hrvatsku također za genocid, pa ako im je u interesu povući tužbe – njihova stvar.
Neka nam ne popuju ni o Pravdi ni o institucijama. Neka se ne miješaju u unutrašnje stvari naše države, pa šta god bilo s nama. Dobro znamo kako institucionalizam fukncionira i u ratu i u miru – pa rezultira genocidom i združenim zločinačkim pothvatom bez prava žrtve na pravdu!
 
Pored bolesne želje za zločinačkom projektom zvanim ‘treći entitet’ ovakva reakcija i pozicije i opozicije se može objasniti još i strahom da i njih ne zadesi ista sudbina- tj. da i Hrvatska bude tužena za genocid i agresiju pa će onaj novac koji ste dobili presudom protiv Srbije (čitave $ 43 milijarde) Srbija umjesto vama morati usmjeriti nama, u ime ratne reparacije nama od strane Hrvatske.
U ime Grupe “Zahtjev za povratak u život Ustava RBiH” koja broji oko 65.000 čanova

1. Ibrahim Halilović, slobodni novinar i publicist iz Varcar Vakufa/Mrkonjić Grada, trenutno živi u Winsdoru, Kanada

2. mr sci. Dženana DELIĆ, profesor Poslovnih studija i prava (u penziji) izbjeglica iz Travnika, živi u Velikoj Britaniji

3. dipl. oec. Bedrudin GUŠIĆ, slobodni novinar i publicist, prognanik iz Banja Luke, Boston, USA

4. Anto TOMIĆ direktor NVO Građanski monitoring, preživio logore Keraterm, Omarska i Trnopolje,(rođen Banja Luci, živio u Ljubiji, radio u rudniku Omarska, sada u Hamburgu, Njemačka)

5. dipl. iur. Nihad FILIPOVIĆ, slobodni novinar i publicist, Bosanac, Krajišnik, oćeran…(naš Nihad insistira da ga se ovako predstavi)

 
komentara
  1. damir kaže:

    DA I HJRVATSKU TREBA OBAVEZNO TUZITI,ITO STO PRIJE JER IONAJE SA VOJSKOM BILA U BIH

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s