Nakon novih nasrtaja na BiH i antifašiste naše zemlje, Draganu Čoviću otvoreno: VAŠA PROFAŠISTIČKA POLITIKA, ZAMJENE TEZA, LAŽI I III ENTITET – NEĆE PROĆI (No Pasarán) !

Posted: 13. Februara 2017. in Intervjui
dragancovic_0 

Dragane Čoviću!

Dijeli nas još malo vremena od ishoda Prijedloga rezolucije Evropskog parlamenta o BiH koju ti i tvoji politički podanici i zagriženi sljedbenici započetog zločinačkog djela Mate Bobana, poput opskurnog Bože Ljubića, iščitavate kao moguću evropsku tapiju da kroz ustavne promjene dođete do tog III entiteta, odnosno da uskrsnete fašističku paradržavu Herceg-Bosnu. Onog istog zločinačkog projekta koji je presuđen i osuđen u Haškom tribunalu na 111 godina zatvora ‘izvođačima zločinačkih radova’- projekta koji se po definiciji i cilju zločina savršeno uklapa u definiciju udruženog zločinačkog poduhvata kako ga i haške presude nazvaše. Sigurni smo da imate istomišljenike i u političkom Zagrebu i da sinhronizirano djelujete da se dođe do cilja zvanog III entitet, ili, kako vi to pokušavate ispod stola progurati pod  nazivom – federalna jedinica sa hrvatskom većinom.
 
O lažima vezano za III entitet
 
Bezbroj puta ste i ti i taj Ljubić do sada ponovili da hoćete svoj atar, iako nikada niste spomenuli njegove granice. To ste učinili i danas, dva dana prije zasjedanja Evropskog parlamenta, na sjednici HNS-a. A samo nekoliko dana javno na nekoliko bh. tv. kanala kažeš da nikada tako nešto ni ti niti bilo ko od predstavnika hrvatskog naroda u BiH niste izustili, tražeći dokaze za to. Te iste televizije su istovremeno javnosti prezentirale tvoje i vaše ranije izjave da upravo želite svoju federalnu jedinicu, što znači da javno lažeš. Ponoviili ste tu tezu (uvođenje federalne jedinice sa hrvatskom većinom) i ti i Ljubić i danas, nakon zasjedanja HNS-a.
 
Naravno, nisi jedini političar ni u BiH niti u svijetu koji tako besramno javno laže, ali to ti nije nikakva olakotna okolnost. Nije ovdje problem što se laže javnost, uključujući, naravno, i bosanske katolike, nego ko kupuje te laži. 
 
Kako god EU Parlament odlučio o Prijedlogu Rezolucije o BiH i kako god ti i tvoji podanici i istomišljenici tumačili moguću odluku, mi, članovi Grupe “Zahtjev za povratak u život Ustava R BiH” i koja broji blizu 65,000 članova, a sigurno predstavljamo veliku većinu građana BiH, poručujemo da vam III entitet, odnosno ta “federalna jedinica sa hrvatskom većinom”, odnosno daljnje komadanje naše zemlje – NEĆE PROĆI. Makar i ta EU mislila isto kao vi i Zagreb, naša zemlja ima dovoljno patriota da to spriječi. Ako i to bude jedna od cijena našeg puta ka EU, onda nam ne treba članstvo u njoj kao takvoj. Ne zato što imamo nešto protiv bilo kog naroda u BiH, pa ni bosanskih katolika, nego upravo za to jer želimo jednakopravnost svakog naroda i svakog građanina na svakoj stopi BiH a to se ne postiže torovima za koje se zalažeš ti, Dodik ili Izetbegović, nego Ustavom R BiH za kojeg se mi zalažemo a koji je vanparlamentarnim, znači nedemokratskim sredstvima derogiran.
 
Svakome je jasno da vaše zalaganje za ekskluzivni ‘hrvatski teritorij’ ne uključuje sve dijelove BiH u kojima bosanski katolici također žive ili su bili većinski ali su od strane četnika, kao i Bošnjaci, protjerani. S tim u vezi nikome normalnom i dobronamjernom  ne možete ti i tvoji podanici i istomišljenici prodati priču da se borite za jednakopravnost bosanskih katolika u BiH, jer je ispod stola nešto sasvim drugo. Javno pitamo: da li si ti i predstavnik onih 30,000 prognanih banjalučkih katolika, zatim Posavljana,  Krajišnika,  sarajevskih katolika ili su oni za tebe ‘hrvati’  trećeg reda?! Tebi i takvima kao ti, bez obzira koje etničko stado navodno predstavljate, zapravo smeta normalna i pravna država u kojoj biste svi završili kao izvjesni Ivo, onaj čije prezime započinje slovom “S” a završava sa “r”, iz susjedne Hrvatske. To tebe i vas, zapravo, žulja.
 
O fašizmu, napadima na antifašiste i zamjenama teza
 
Dragane Čoviću!
 
Posljednji fašistički napadi na antifašiste Mostara i stav HDZ-a i Bože Ljubića zapravo definitivno otkriva vaše pravo ideološko lice. Ne samo da niste osudili fašistička divljanja nad partizanskim grobljem u tom gradu, nego svojim izjavama na kritike o vašoj šutnji (a šutnja znači slaganje s nečim ili s nekim) ste samo potvrdili ono što se godinama zna: da ti, Božo Ljubić i oni oko vas, zapravo itekako pušete u fašistički rog. Zapravo, osuli ste paljbu po istinskim antifašistima iz Mostara, Sarajeva te drugih dijelova naše zemlje nazivajući ih pogrdnim imenima, a nijednom riječju ne osudivši spomenuta fašistička divljanja. Dakle, zamijenili ste teze. Uostalom, činjenice da ste sa odavno pobrinuli da na desnoj obali tog Mostara egzistiraju ulice sa imenima ustaških zlikovaca i zločinaca iz Drugog svjetskog rata, govore o vašem pozicioniranju, odnosno vašem podržavanju ideologije koju je osudio čitav slobodarski i atifašistički svijet.
O nekim EU “principima”
Da Europa imalo drži do sebe i svojih principa, ne bi nikada ni pomislila na formiranje “entiteta sa hrvatskom većinom” na prostorima gdje su fašističkim metodama ostali narodi postali manjina, ili su haman zatrti združenim zločinačkim pothvatom. Da Europa imalo drži do sebe ne bi nikad prihvatila postojanje dvije škole pod jednim krovom kakve su ozakonjene  na prostorima gdje “su bosanski katolici većinski narod.”  To je praktičan dokaz nacizma i rasizma. Isto tako, ne bi se nikad izjasnila o federalizaicji pogotovo po prijedlogu Hrvatske koja je agresor i koja dugoročno ima u planu prisvajanje  toga dijela sa “hrvatskom većinom. To je nastavak komadanja Bosne i Hercegovine genocidom i fašizmom. Da drži do svojih pricipa, EU bi davno zaustvala taj povampireni fažizam, umjesto što ga grli i njeguje u svojim redovima. Zar reprezentativci Hrvatske u EU Parlamentu ne znaju da se u tom dijelu “sa hrvatskom većinom” ponos fašistima, pjesme im pjevaju, ulice nadijavaju po nacistima poput Lorkovića, Budaka I Francetića, dok se ti, Čoviću, grliš sa osuđenim ratnim zločincem Kordićem iz prošlog agresorskog rata. U toj agresiji i združenom zločinačkom pothvatu svoje ruke do lakata je okrvavila Hrvatska koja kao važna članica EU sada podnosi prijedloge ovakvih deklaracjija u EU Parlamentu, umjesto da moli za oprost zbog počinjenih zločina.  EU formalno slavi Dan fašizma 9. maj, ali prakički drži fašizam i nacizam živim u Bosni i još ga nagrađuje državama u državi – genocidnom RS i na zločinu utemeljenoj Herceg- Bosni. EU uvažava fašizam Hrvatske kao agresora na RBiH. EU mami u svoje čaanstvo Srbiju koju je nagradila sa pola državne teritorije Bosne nakon genocida. Kratkih rukava za sada ostaju antifašisti, uglavnom Bošnjaci, koji su kažnjeni i na vlastitom pragu na kojem su ubijeni ili sa kojeg su otjerani, u svojoj državi gdje su na etnički očišćenim prostorima građani stotog reda, a i u Europi koja podmuklo nastavlja križarsku politiku njihova istrebljenja uništenjem države Bosne.  Takva EU nikome ne treba, a pogotvo nama žrtvama zločina i genocida koji su počinjeni pred nosom EU koja je treći suučesnik u genocidu, kako reče ovih dana jedan ugledni Srebreničanin, Hasan Nuhanović, preživjela žrtva genocida.
No Pasarán
Vjerovatno i vi i vaši politički sponzori iz Zagreba smatrate da je danas profitabilno biti na ekstremnoj desnici jer takav je trend u Evropi, kao što koristite antiislamsku histeriju u nekim zemljama EU da postignete neke svoje mračne političke, hegemonističke i ko zna kakve još bolesne ciljeve, ali vam svima poručujemo da nas je na ovoj – antifašističkoj i probosansko-hercegovačkoj strani u dovoljnom broju da vam možemo poručiti da vam to neće proći i da ćemo se tome oduprijeti svim silama.


Ili, kako bi se to jednom općepoznatom internacionalnom sintagmom reklo: No Pasarán!!!an d

 
U ime Grupe “Zahtjev za povratak u život Ustava RBiH”:
  1. mr sci. Dženana DELIĆ, profesor Poslovnih studija i prava (u penziji) izbjeglica iz Travnika, živi u Velikoj Britaniji
  2. dipl. oec. Bedrudin GUŠIĆ, slobodni novinar i publicist, prognanik iz Banja Luke, Boston, USA
  3. Ibrahim Halilović, slobodni novinar i publicist iz Varcar Vakufa/Mrkonjić Grada, trenutno živi u Winsdoru, Kanada
  4. Anto TOMIĆ direktor NVO Građanski monitoring, preživio logore Keraterm, Omarska i Trnopolje,(rođen Banja Luci, živio u Ljubiji, radio u rudniku Omarska, sada u Hamburgu, Njemačka
  5. dipl. iur. Nihad FILIPOVIĆ, slobodni novinar i publicist, Bosanac, Krajišnik, oćeran…(naš Nihad je insistirao da ga se ovako predstavi)
 
 
komentara
  1. Hamdija Todorovac kaže:

    Bilo je krajnje vrijeme da neko detaljnije iznese sve ove cinjenice gospodinu Draganu Covicu. Zamjene za jedinstvenu ponosnu B-H nema, a on to vec vjerovatno sasvim dobro zna.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s