Mjesec dana uoči koncerta Miroslava Ilića u dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu: DA LI ĆE I U SKENDERIJI PJEVATI SVOJU OMILJENU ČETNIČKU PJESMU ?

Posted: 17. Januara 2017. in Intervjui
miroslav-ilic-foto-dado-dilas-1420974221-606679
 
Da li je Bosna osuđena da je u februaru ove godine pohode dvojica znamenitih četnika iz Srbije? Da li je to zaista njena sudbina i ako jeste, imamo li pravo proklinjati samo nju (sudbinu), ili je više do nas samih. Pardon, ne do mene, do mnogih nas koji na razne načine insistiramo ne samo na istini i pravdi, nego i na dostojanstvu naroda koji je platio najveću moguću ovozemaljsku cijenu četničke ideologije i četničke kame, nego je do onog Bakira koji je uz ćorluk navalio da dovede u Sarajevo četničkog vojvodu Tomislava Nikolića i do onih je koji organiziraju koncert Miroslava Ilića u dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu, 18. februara. Za Nikolića se itekako zna o njegovom četničkom statusu, ali za Ilića, evo poslušajte kako čovjek pjeva o svome omiljenom đeneralu Draži:
 
 
Treba li sada još i crtati da onaj ko pjeva četničku pjesmu je i sam četnik, u duši najmanje?!
 
toma-iznad-sarajevanikolic-tomaE, sada, bit ću ironičan: onaj i onakav Bakir koji je upro da pošto-po to dovede četnika Nikolića u Sarajevo, eto, nije usamljen u tom nečasnom poslu. Ima i društvo u organizatorima koncerta Miroslava Ilića u istom gradu, dakle u gradu u kojem su četnici sa brda ubili preko 10.ooo građana Sarajeva, od čega oko 1600 djece. Miroslav Ilić, koji tim koncertom obilježava 45 godina svog estradnog trajanja, vjerovatno neće na tom koncertu pjevati četničke pjesme, pa ni ovu ispod priloženog linka. On će za tu potrebu obrijati i bradu te prodati se pod nešto sasvim drugo. I onda, nije problem taj Ilić, nego oni koji to kupuju.
 
Neka su prokleti i Bakir Izetbegović koji poziva Nikolića, i organizatori koncerta Miroslava Ilića, svi oni koji će doći na taj koncert kao i svi oni koji će ga medijski u pozitivnom kontekstu propratiti! Neka niko od njih ne palamudi o kulturi-muzici koja “nema granica”, jer u slučaju tog “slavuja iz Mrčajevaca” nije riječ o kulturi, nego o ideologiji za koju se sam opredjelio. A od te ideologije stradali su i stradavaju mnogi nevini ljudi. O tome se radi!
 
Bedrudin GUŠIĆ
bg-26-12-2016-1
komentara
  1. damir kaže:

    e moj bedro da sad neki sejh uceni kaze koji ima bradu,daim je ta muzika svakako haram zabranjena odmabi nanjega ti pretvaraci daje vehabija ili radikalni,a nesmiju radikalnom NIKOLI JOS VOJVODI NISTA PISNUTI,nema bedro taj narod zvani bosnjacki narod izaziva onu opomenu iz 92g, i ko zna mozda sad i zescu kazno od naseg gospodara svijetova stvoritelja nebesa i zemlje.a zaomi samo oni posteni i stariji stosu vraceni doli u rs.a radi ovi po Sarajevo i moliobi Allaha daih bas kazni,psebno onakve lovatore kao bakir radocic kavazovic ceric cengic lagumdzija itd.sabur bedro sabur.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s