Bakiru Izetbegoviću, ponovo otvoreno: POVUCI SVOJU IZJAVU O DOBRODOŠLICI NIKOLIĆU ILI GA VODI SVOJOJ KUĆI !

Posted: 15. Januara 2017. in Intervjui
 
bakir-izetbegovic-1Bakire Izetbegoviću!

Svako malo naša FB grupa koja se bori za povratak u život nelegalno suspendovanog Ustava RBiH oglasi se kako bi izrazila oštar protest i neslaganje sa tvojom sramotnom i ponižavajućom, sadomazohistickom politikom poniznosti i sluganijstva četničkim i ustaškim agresorima, koju cijelo vrijeme vodiš protiv Bošnjaka i svih ostalih građana lojalnih RBiH. Na svoj način svo ovo vrijeme dijelimo ti šamare ne bi li se barem postidio. Ali da bi šamar zabolio treba se imati obraz! Zato pretpostavljamo da ćeš i ovaj ‘šamar’, baš kao i one naše prethodne, podnijeti lahko i nijemo. Ali, mi ćemo ti svejedno ipak reći ono što ti govori velika većina bošnjačkog naroda i ostalih građana koji su lojalni RBiH.  Možda ćeš nas čuti, ali ne očekujemo da ćeš nas i poslušati. A zašto i bi kad imaš mentore iz Beograda i Zagreba koji su te debelo opsjeli i ucijenili i koje očito, bez pogovora, slušati moraš.

Možda te možemo kratko opet podsjetiti na listu katastrofalnih političkih poteza koje si za svo ovo vrijeme povukao i koje povlačiš u interesu tih svojih mentora, a na štetu države BiH, bošnjačkog naroda i ostalih građana lojalnih RBiH, ali bi nam trebalo puno više vremena i prostora. Te smo duge liste, zapravo, već davno ispisali i tebi dali na uvid putem naših pisama. Ali od tih sramotnih listi ti nisi pocrvenio niti smo očekivali da hoćeš. Jer, da bi neko pocrvenio, mora imati stida.

Ti toj svojoj tradiciji ostaješ trajno vjeran u što si nas po ko zna koji puta nanovo uvjerio. Jer, ko bi na ovom dunjaluku, ako ima i minimum poštovanja prema vlastitom – bošnjačkom narodu i bošnjačkoj žrtvi mogao prizivati posjetu četničkog vojvode Nikolića, sljedbenika najgore i najbrutalnije forme fašizma, te mu još i dobrodošlicu poželjeti? Iskazuješ dobrodošlicu onome koji upravo danas, u povodu srbijanske provokacije sa vozom Beograd-Kosovska Mitrovica i adekvatne-državničke reakcije iz Prištine izjavio da “ako budu ubijali Srbe, ne samo da ću poslati vojsku na Kosovo, nego ćemo ići svi, ja prvi. Ne bi mi to bilo prvi put”. Time je predsjednik Srbije i sam priznao da je kao četnik ratovao izvan granica Srbije. Zato, pomisliš li, barem za trenutak, da li bi i jedan jevrejski političar pozivao u posjetu recimo Himlera i poželio mu dobrodošlicu? Zasigurno ne bi. Jer, Jevreji imaju svoje dostojanstvo i poštivanje prema svojim žrtvama Holokausta i poslije više od sedam decenija od vremena kad je isti počinjen. Pa ni Srbija zbog ubijene ‘čete đaka’ u Kragujevac nije dopustila ulazak ne samo njemačkim nacistima i fašistima,  već ne garantira sigurnost  ni jednom Nijemcu-turisti u tom gradu, iako se zvanična Njemačka odrekla fašizma i nacizma, osudila isti i ogradila se od njega. A ako neka država ne garantira sigurnost građanima neke druge zemlje na nekom svom dijelu, to praktično znači da im zabranjuje ulazak na određenu teritoriju ili grad.

Ti svojim postupcima gaziš po našim žrtvama jedanaestog po redu genocida, pozivajući u posjetu pripadnika ideologije koja upravo počiva na genocidu i čiji su sljedbenici i pripadnici spremni počiniti i dvanaesti genocid kako bi uništili bošnjački narod i došli do svoga bolesnog cijla: oteti našu jedinu domovinu koja u svojoj hiljadugodišnjoj historiji nikad njihova bila nije.

Veliš da je “srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić više puta pozivan da dođe u BiH i dobro je došao kad god odluči da dođe“….Odluka je njegova.“

Taj četnički vojvoda dolazi da gazi po svetoj bosanskoj zemlji natopljenoj krvlju nevinih žrtava četničkog genocida – jedanaestog po redu u historiji bošnjačkog naroda. Taj četnički vojvoda dolazi u Sarajevo koje je od takvih stradalo u najdužoj opsadi jednog grada u modernoj historiji ratovanja, ali je i branjeno kako krvlju hrabrih boraca Armije RBiH tako I krvlju svih građana lojalnih RBiH.  Taj četnički vojvoda tokom agresije je mogao gledati Sarajevo samo s brda, onakvog s kakvog je i sam potekao i gdje mu je i danas mjesto! Nisi li za njegov doček započeo nedavno i rane pripreme tražeći da se istina falsifikuje mijenjanjem ploče na Vijećnici na kojoj stoji kako su je rušili ‘srpski zlocčnci’? Želimo ti reći da se ta ploča jedino može zamijeniti samo onom na kojoj će pisati da su počinioci ‘četnički zločinci’. Pozivamo te da se potrudiš i da takvu istinu pripremiš za doček svoga za nas neželjenog i nedobrodošlog gosta iz Srbije, te da ga odvedeš da je dobro iščita nekoliko puta, prije nego kroči u zgradu Vijećnice. Neka se suoči sa istinom onako kako se mora suočavati i suočiti svaki četnički ideolog i pristalica. Napominjemo još jednom da je svako falsifikovanje historije o agresiji ravno saučesništvu u toj agresiji.

Mnogi se pitaju hoćeš li mu ukazati ‘čast’ kakvu ste ti i tvoji trabanti iz IZ svojevremeno ukazali jednom drugom četničkom vojvodi – Vučiću, pa ćete i četničkog vojvodu Nikolića vodati da u opancima gazi po Begovoj džamiji. Zaista, ništa nas ne smije iznenaditi! Od koga je, bolje se ne može ni očekivati!

Blago (valjda da ga ne naljutiš) zamjeraš četničkom vojvodi jedino što je primio u svom kabinetu osuđenog ratnog zločinca Momčila Krajišnika. Pa Krajišnik je odležao svoju kaznu, kolika je da je, a Nikolić je na slobodi.

Ali zato ne zamjeraš Nikoliću (kojeg oslovljavaju u Srbiji sa “Toma Grobar”) što se ne odriče titule četničkog vojvode. Ne zamjeraš mu ni što poriče genocid, što tjera inat po Banjoj Luci na proslavi neustavnog dana genocidne tvorevine zvane RS. Ne zamjeriš mu ni što se zvanična politika Srbije ne odriče pretenzija na Bosnu, nego se svakodnevno grubo miješa u unutrašnje poslove suverene države RBiH, sokoli Dodika na nezakonite referendume i ohrabruje ga u secesionističkim zločinačkim namjerama.

Iz iste zločinačke savjetodavne kuhinje izašla je zasigurno i najnovija Dodikova izjava o vraćanju ‘grba i himne’ genocidne tvorevine i o tome kako ni ‘raspad BiH nije daleko’. Možda bi te trebalo podsjetiti da si svojim potpisom na pismo za kredit MMF-a u kafani prošle godine spasio Dodika i genocidnu tvorevinu od sigurne propasti, te tako nastavio da krčmiš zemlju naših pradjedova i jedinu našu domovinu. Da toga tvog potpisa nije bilo danas bi Dodik bio srušen umjesto što ruši našu državu! A genocidna tvorevina urušila bi se kao kula od karata. Obzirom na ‘politiku’ koju vodiš, zaključak o tome po čijim si ih instrukcijama spašavao zadužujući i nerođene u našoj državi, sam se nameće.

O posjeti četničkog vojvode Nikolića, koju tako željno i raširenih ruku prizivaš, dalje ti želimo reći i sljedeće:

Da bi bilo ko od Srbijanaca ikad mogao kročiti na bosansko tlo, morao bi na granici odgovoriti na sljedeći upitnik:
1. Da li prizna RS?
2. Da li negira genocid?
 3. Da li je četnik?
A to priznanje svojeručno bi morao potpisati, pa ako se kasnije ispostavi da je slagao, sudski ga goniti i kazniti.
Toma Nikolić – Grobar bi morao kleknuti, poljubiti bosansku zemlju, moliti za oproštaj nakon što bi se odrekao četničke titule, te zakleo da će raditi na ukidanju RS, plaćanju pune ratne odštete BiH, te raditi na nemiješanju Srbije u unutrašnje poslove naše države. Pa ni tada mu ne bi trebalo dati da prijeđe preko Drine jer četniku nije vjerovati, pogotovo ne zadrtom četničkom vojvodi.
Stoga, Bakire Izetbegoviću, ti nemaš pravo u ime bošnjačkog naroda niti ostalih građana lojalnih RBiH pozivati ni četničkog vojvodu Nikolića niti bilo koga ko se četnikom smatra, ko negira genocid, podržava genocidnu tvorevinu i sanja da pravi tzv. Veliku Srbiju na štetu naše domovine i bošnjačkog naroda kao i svih ostalih građana lojalnih RBiH. Takvi nisu dobrodošli u našu državu niti će to ikada biti. Njima treba trajno zabraniti ulazak u BiH kako ne bi poganili svetu zemlju bosansku u kojoj su sljedbenici takve zločinačke, genocidne ideologije u njeno ime su prolijevali krv nevinih bošnjačkih žrtava.

Umjesto da četničkom vojvodi otkažeš gostoprimistvo i počastiš ga revizijom tužbe protiv Srbije i C. Gore za genocid i agresiju, ti mu nudiš prijateljski zagrljaj! Poručujemo ti da to nije tvoja privatna tužba, te da od revizije tužbe nemaš pravo odustati. Jer, ni ti niti iko drugi ko bi sebe da zove ‘predstavnikom bošnjačkog naroda’ nema pravo izdati nevine žrtve koje su pale u ime ostvarenja bolesnih veliskosrpskih genocidnih ciljeva na štetu naše zemlje i bošnjačkog naroda kao i ostalih građana lojalnih RBiH. Stoga od tebe tražimo da odmah i bez odlaganja podneseš zahtjev za reviziju tužbe, da se na njoj angažuje profesor Boyle, te da se ista uradi kvalitetno i na način koji će osigurati da se Srbiji presudi za direktno učešće u genocidu i agresiji na RBiH. Podnošenje rezivije tužbe samo da bi se formalno prošlo kroz procedure, ali bez namjere da se postigne i njen cilj, bilo bi samo bacanje prašine u oči žrtvama i cijelom bošnjačkom narodu, a bilo bi samo i prvenstveno u funkciji skidanja odgovornosti sa onih tzv. bošnjačkih predstavnika koji se sada krive za njeno saboritanje. Količina dokaznog materijala o direktnom učešću Srbije i C.Gore u genocidu i agresiji na našu zemlju je veoma pozamašna i samo bi nekvalitetno urađena revizija tužbe mogla učiniti da ta dva agresora ponovo ne budu presuđena.

Nema pomirenja bez istine. Saradnja se ne može graditi sa onima koji i dalje provode politiku iz 90-tih i koji neprestano vrše agresiju na našu državu ne odričući se svoga zločinačkog genocidnog sna o tzv.Velikoj Srbiji. Takvi bolesni zločinački snovi se mogu razbiti zauvijek samo donošenjem presude protiv Srbije za njeno direktno učešće u genocidu nad našim narodom. Srbija treba da prizna genocid, da se odrekne četničke politike i ideologije kao svoje službene politike, da se odrekne svog genocidnog plijena- genocidne tvorevine na okupiranom dijelu naše države, da se prestane miješati u unutrašnje poslove naše države, da se pokaje i zatraži oprost, te da plati ratnu reparaciju našoj državi. Tek onda se može otvoriti dijalog za plan o izgradnji međusobnih odnosa i saradnje. Do tada sa Srbijom ne može niti treba biti ikakvog dijaloga već je treba gurnuti u još dublju izolaciju od one u kojoj se već nalazi od strane međunarodne zajednice. Ali, umjesto toga, u toj joj usamljenosti ruku spasa nudite ti i tvoji trabanti iz IZ-e. Tako je, čitajući iz tvoje skripte, nedavno reis Kavazović rekao kako “trebamo proces pomirenja sa Srbima graditi preko Vučića”! Izgleda da tako IZ daje doprinos izbornoj kampanji četničkog vojvode Vučića pružanjem ruke spasa pred licem svijeta kako bi ga zajedno sa Srbijom izveli iz mračnog tunela međunarodne izloacije u kojoj se Srbija našla zahvaljujući svojoj politici srednjovjekovnog, mnogo brutalnijeg, preteče fašizma.

Poručujemo ti da Nikolića možeš voditi samo u privatnu posjetu svojoj kući i tamo ga ugostiti kao privatno lice. U zvaničnu posjetu našoj državi ni jedan takav nije niti će ikada biti dobrodošao! Zato od tebe tražimo da odmah i neizostavno povučeš svoju izjavu o dobrodošlici četničkom vojvodi Nikoliću i zatražiš da mu se trajno zabrani ulazak u našu zemlju. Ukoliko pak i dalje insistiraš da je takav ‘dobrodošao’ u našu zemlju onda ni ti više nisi dobrodošao. I, ukoliko četnički vojvoda Nikolić i dođe u Sarajevo, tražimo od njega da te obavezno povede sa sobom kući, ili da sam odeš sa njim, te da tamo i ostaneš iako vjerujemo da bi četnički vojvoda Nikolić i ‘njegovo društvo’ od tebe imali manje koristi tamo nego da im ostaneš u Sarajevu, mi bismo upravo iz tog istog razloga imali daleko manje štete!

Kažu da je ponavljanje majka učenja pa vođeni time opet se vraćamo na tvoju šutnju na sve što se već godinama Bošnjacima i svim lojalnim građanima BiH radi i dešava i od srpske i od hrvatske strane, a čija je lista zala i poniženja i preduga da ovdje stane. Ovaj bismo puta spomenuli samo dvije najnovije koje su tu listu učinile još dužom:

  1. Tvoja bijedna “reakcija” na postrojavanje OS snaga BiH na obilježavanju neustavnog dana genocidne tvorevine na koje si se samo formalno oglasio. Kako vrijeme prolazi, kroz razne vijesti i pisanja novinara i medijskih portala na vidjelo izlaze razlozi tvoje šutnje: tragovi preko onih koji su dali saglasnost, počev od Jusića, vode i do vrata tvoje kancelarije! Jedino takvo šta i može opravdati tvoje ‘reakcije’ po ovom pitanju. A samo korektna istraga i objavljivanje u javnosti izvještaja te istrage, uz imena odgovornih, moći će našu javnost uvjeriti u suprotno. Očekujemo da nas takav izvještaj objavljen u javnosti demantuje.

  1. Sa popisa stanovinštva je na putu od državne Statističke agencije do statističke agencije genocidne tvorevine ‘nestalo’ 58,000 Bošnjaka! Tako su oni koji genocidom nisu potpuno ostvarili svoju zacrtanu ‘kvotu’ ubijenih Bošnjaka to učinili administrativnim genocidom! Pravno gledano, falsifikovanje statističkih podataka predstavlja teško krivično djelo koje za sobom povlači krivičnu odgovornost. Pokretanje krivičnog postupka protiv statističke agencije genocidne tvorevine dakle, predstavlja i pravnu obavezu bilo koga ko bi da sebe smatra bošnjačkim predstavnikom. Ali, umjesto da naložiš pokretanje krivičnog postupka protiv Agencije za statistiku genocidne tvorevine, ti ponovo šutiš! Od tebe ovim putem tražimo da neizostavno i hitno naložiš pokretanje krivičnog postupka protiv Agencije za statistiku genocidne tvorevine kojom bi se utvrdila krivična odgovornost i odgovorni, kao i njihovi saučesnici, primjereno kaznili, a Agenciji naložilo da bez odlaganja ispravi podatke  i vrati, sve do jednog, Bošnjaka koje je administrativnim genocidom u svojoj evidenciji izbrisala.

Na sve poteze uništenja bošnjačkog naroda i razgradnje naše države od strane četničkih i ustaških agresora odgovaraš šutnjom. A kažu da je šutnja odobravanje! I ako ima još onih koji bi da kažu kako govoriti ne umiješ, podsjetili bismo ih da ti je za reakciju na događanja u Turskoj trebalo svega tri sata! A SDA se vrlo brzo snašla u organizovanju skupova podrške na kojima se razmahivalo turskim barjacima, onako rahat, kao da je kod nas sve potamam. Umjesto da organizuje masovne proteste protiv upornih četničkih i ustaških nasrtaja na našu državu, ne bi iznenadilo kad bi ih ta ista SDA  spriječila pod izgovorom kako ‘ne treba dizati tenzije’. Tu otrcanu frazu možete nuditi još samo naivnima ili onima koji su odabrali da vam vjeruju iz samo njima poznatih razloga.

Na kraju ćemo se poslužiti jednim citatom iz jednog od naših ranijih pisama upućenih tebi:

‘Napominjemo da je i vama i Reisu Kavazoviću kao vjernicima  (kako se sami izjašnjavate, dodajemo sada)– imajući u vidu funkcije koje obnašate i odgovornost koju ste s njima preuzeli – obaveza prema domovini (farzi-kifaje) braniti državu od agresora i neprijatelja, te štititi prava svih njenih građana uključujući pravo na zaštitu života, pravo na imetak, pravo na rad, kao i na slobodno izražavanje vjere, te pravo na obrazovanje koje je bošnjačkim povratnicima u genocidnom aparthejdu zvanom RS ozbiljno ugroženo.’

Iz tvoje ‘politike’ jasno je da radiš svemu tome suprotno. Pretpostavljamo da znaš da niko od nas nije vječan i da svakome valja Stvoritelju dževab dati. Niko sa sobom neće ponijeti ono što je stekao već ono što je radio. Sudeći po tvojoj izdajničkoj politici ne vrijedi te ni pitati kako misliš Stvoritelju dževab dati. Ti si svoju dušu prodao našim katilima pa će je oni na onaj svijet odnijeti tamo gdje i oni budu išli.

Ono što je tvoje lično možeš prodavati i izdavati koliko hoćeš, ali nemaš pravo prodavati i izdavati zemlju naših drevnih predaka, naš narod, naše nevine žrtve, naše hrabre borce Armije RBiH koji su dali živote vjerujući da ih ugrađuju u temelje jedinstvene i nedjeljive države po kojoj više neće gaziti ni pljuvati dušmani protiv kojih su se borili. Ukoliko ne znaš kako se politika vodi neka te poduče Hašim Tači i ostali političari sa Kosova. Oni znaju šta je samopoštovanje i dostojanstvo i kako se gradi i ušvršćuje država. Oni znaju šta žele i oko čega nema i neće biti pregovora ni kompromisa, ne samo sa dušmanima, već ni sa međunarodnom zajednicom! I samo i jedino kao takvi i zaradili su poštovanje međunarodne zajednice. Ako nećeš ili ne želiš učiti od njih onda tražimo da odmah podneseš neopozivu ostavku i da odgovornost predaš onom ko će znati, umjeti i htjeti i čiji mentori neće biti u Beogradu i Zagrebu, te ko će natjerati međunarodnu zajednicu da radi svoj posao i ponaša se u skladu sa međunarodnim pravom, uključujući i pitanje ljudskih prava i sloboda, kao i svojim preuzetim obavezama.

Na tebi je da izabereš. Pošto vremena za gubljenje više nemamo, od tebe tražimo da taj izbor napraviš u što kraćem vremenskom roku.

U ime FB grupe “Zahtjev za povratak u život Ustava R BiH”:

1. mr sci. Dženana DELIĆ, profesor Poslovnih studija i prava (u penziji) izbjeglica iz Travnika, živi u Velikoj Britaniji

2. dipl. oec. Bedrudin GUŠIĆ, slobodni novinar i publicist, prognanik iz Banja Luke, Boston, USA

3. Ibrahim HALILOVIĆ, slobodni novinar (prognanik iz Mrkonjić Grada- Varcar Vakufa, živi u Kanadi)

4. Anto TOMIĆ, direktor NVO Građanski monitoring, preživio logore Keraterm, Omarska i Trnopolje,(rođen Banja Luci, živio u Ljubiji, radio u rudniku Omarska, sada u Hamburgu, Njemačka)

5. Selma ĆEHIĆ, bivša Viša savjetnica za područja ekokoliških i energetskih statistika i statistike sigurnosti hrane; doktorant na interdisciplinarnom studiju „Zaštita okoliša“ (rođena u Sarajevu, živi u Republici Sloveniji)

6. dipl. iur. Nihad FILIPOVIĆ, Bosanac, Krajišnik, oćeran…..

komentara
  1. damir kaže:

    KOJI JE TO LOPOV I KUKAVICA IZDAJNIK LICEMJER TO ZEMLJA NEDRZI NIGJE VISE.

    • Sacir Hodzic kaže:

      Mi sxvi koji smo doživjeli i svojim očima gledali agresiju na swuverenu članicu UN ,nikada nikom više nesmijemo dozvoliti ,da u ime nas potpisuje bili kakve sporazume bezh refedrendumaq građana ove naraćene prelijepe zemlje i njenog naroda.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s