Nakon šokantne vijesti da je ministrica odbrane BiH odobrila sudjelovanje Oružanih snaga na obilježavanju neustavnog 9. januara u Banja Luci – MARINU PENDEŠ KRIVIČNO GONITI !

Posted: 4. Januara 2017. in Intervjui

marina-pendesVijest koja je upravo stigla iz Sarajeva ma koliko bila očekivana za one koji nisu politički naivci, ipak je šokantna. Dakle, ta hadezovska isturena igračica na političkoj i državnoj sceni BiH Marina Pendeš je u svojstvu ministrice odbrane BiH odobrila sudjelovanje Oružanih snaga BiH na obilježavanju neustavnog 9. januara u Banja Luci kojeg, anamo oni, slave kao “Dan Republike srpske”. Time je Bosna i Hercegovina putem jedne od svojih bitnih poluga vlasti sebi zabila autogol s nesagledivim posljedicama. Ona je zapravo počinila krivično djelo jer je povukla potez kojim osporava odluke Ustavnog suda države, čime negira i taj sud i samo državu.

Naravno, ovo je malo dublja priča i sa decenijskim backgroundom. To je, ustvari, jedna od visokih cijena koju Država i svi njeni lojalni građani plaćaju ne samo zbog postojanja antibosanskohercegovačkog HDZ-a, nego i zbog koaliranja, kako s njima, tako i sa SDS-om i drugim političkim subjektima u zemlji koji su radili i rade na uništenju države Bosne i Hercegovine. Dakle, ta Marina Pendeš je samo eksponent i osoba koja njeguje kontinuitet antibosanskohercegovačkog djelovanja u kojem preko četvrt stoljeća aktivno sudjeluje njen HDZ, bilo kao partner sa Miloradom Dodikom, bilo sa Bakirom Izetbegovićem ili do jučer sa Zlatkom Lagumdžijom i sl. Svi su oni rušitelji Bosne i Hercegovine i kao takvi trebaju nestati sa političke scene BiH.

Djeluje više nego licemjerno saopćenje SDA u povodu počinjenog krivičnog djela Marine Pendeš jer “papir trpi sve”. Pravi potez bi bio podnijeti tužbu protiv Čovićeve omiljene ministrice odbrane BiH. Sve drugo je puko lamentiranje i prodavanje magle naivnima.

Prst u oko kojeg će 9. januara zabijati jače, srpskije i pravoslavnije nego dosad Dodik i svi tamo, eto ovjeren je muhurom i sa državnog nivoa. S druge strane ima nas na stotine hiljada koji ćemo taj dan obilježiti kao dan početka zločina i genocida nad Bošnjacima, ali i nad dijelom bh. Hrvata. To je istina, sve drugo je laž!

Bedrudin GUŠIĆ

bg-26-12-2016-1

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s