Izjava za javnost Semira Halilovića, člana Predsjedništva BPS-a

Posted: 30. Decembra 2016. in Intervjui

semir-halilovicNakon što je glavna kantonalna tužiteljica Kantona Sarajevo, Burzić Dalida, izdala saopćenje za javnost da je ona prebacila predmete političkih ubistava u Tužilaštvo BiH, te da je tužilaštvo kojim ona rukovodi bila stvarno nenadležno za rad na ovim predmetima, član Predsjedništva BPS-a Semir Halilović obratio se izjavom za javnost u kojoj stoji:

“Tužiteljica Burzić je višestuko upozoravana da nije nadležna za vođenje predmeta terorizma u predmetu “Halilović” (vjerovatno i ostalim predmetima političkih ubistava koji su okarakterisani kao terorizam) ali je, umjesto reakcije prije gotovo godinu dana, izabrala da obmanjuje javnost i predmet drži u ladici. Tužiteljica Burzić je izjavila da nije kapacitirana da radi ovakve predmete političkih ubistava ali, ipak, sve do rekacije Tužilaštva BiH, a nakon zahtijeva g.Semira Halilovića v.d. glavnoj tužiteljici gđi.Gordani Tadić, Burzićka nije uradila ništa. Dezavuisanje javnosti od strane Burzićke u vezi političkih ubistava spada u njen redovan PR angažman i nema nikakvih dodirnih tačaka sa istinom niti profesijom a njeno odlaganje informisanja porodice i javnosti u vezi ovih ubistava, zabrani da porodica izvrši uvid u predmet koji se tiču njenih terorizmom ubijenih članova, te neistinita saopćenja za javnost govore da se Burzićka rukovodila nečijim drugim interesima, a ne interesima pravde, i oštećenih nepravdom”.

Član Predsjendišva BPS-a
Semir Halilović

 

komentara
  1. Mito kaže:

    Potpuno se slažem sa izjavom Gosp. Halilovića. I na nju politika i pojedinci imaju uticaja te i ona podliježe istim ! To mogu ilustrirati još jednim primjerom nelegalno izgrađene zgrade u Mjesnoj zajednici “Čengić Vila 2” u Općini Novo Sarajevo. U ovom slučaju nije reagovala na zahtjev za privremenom obustavom radova mada je po Zakonu to morala učiniti.

  2. damir kaže:

    eto vidis daje to sve isto.nema tuj nista da se radi ispravno i posteno to sve koce ti iz vodeci stranaka.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s