Na marginama jučerašnjeg susreta Dodika sa ambasadorima Rusije i Turske: NEPRIMJEĆENI DIPLOMATSKI SKANDAL

Posted: 15. Decembra 2016. in Intervjui

ruski-ambasador-i-dodikturski-ambasador-i-dodik

U novinarstvu važi nepisano pravilo da “nije vijest da je pas ujeo čovjeka, nego obrnuto – ako je čovjek ujeo psa…” Ali, iako je jučer u Banja Luci “čovjek ujeo psa”, nisam pročitao niti čuo da je iko od bh. medija objavio takvu vijest, odnosno komentirao da se u kabinetu Milorada Dodika desio diplomatski skandal kada su mu u pojedinačne posjete dolazili ruski ambasador Petar Ivancov te njegov turski kolega u BiH Haldun Koc. Naime, pokraj sugovornika nije bilo zastave države Bosne i Hercegovine, države u kojoj ambasadorsku dužnost obavljaju ta dvojica ambasadora i države čiji je entietet Republika srpska dio, ma šta Dodik i drugi mislili o tome.

Istovremeno, treba li ikoga da iznenadi da je ovo ostalo neprimjećeno od strane takozvanog službenog Sarajeva i da im se omaklo pa da su  reagirali iz Predsjedništva ili Vijeća ministara BiH, to bi bila vijest… Ovako, “razumijem” bh. medije što se nisu zakačili za tu činjenicu da Sarajevo nije reagiralo, ali ih ne opravdava što nisu oni sami primjetili i javno obznanili ovo o čemu ja pišem, odnosno o diplomatskom skandalu.

Dalje, valjda je sada i posljednjem naivcu jasno koliko je službena Turska prijatelj državi Bosni i Hercegovini. I, više je nego indikativno da su Rusija i Turska jedine dvije države koje nisu osudile neustavni Dodikov referendum od 25. septembra. A neka se onaj Bakir svako malo šepuri po Stambolu na Bosforu i prodaje maglu bh. građanima da nam je Turska prijatelj!!!

Bedrudin GUŠIĆ

vrbas-miso

komentara
  1. Midhat kaže:

    Nažalost Bošnjački političari nisu dorasli dužnostima koje obavljaju. Oni su okrenuti vlastitom bogaćenju a država BiH im nije ni na kraj pameti. Oni ća Bošnjake na Balkanu pretvoriti u evropske Palestince.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s