Saopćenje Stranke Dijaspore i Domovine Bosne i Hercegovine u povodu sutrašnjeg referenduma

Posted: 24. Septembra 2016. in Intervjui

Image result for stranka dijaspore i domovine bih

Pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine u zemlji i inostranstvu  da se ne odazivaju i  bojkotuju sutrašnji referendum kojim se ignorišu i krše presude najviših domaćih i međunarodnih pravosudnih organa  i teži konačnoj podjeli BiH.  Svako sudjelovanje u pripremi i provedbi neustavnog referenduma predstavlja krivično djelo zbog ćega pozivamo Tužilaštvo BiH kao i Visokog predstavnika da u okviru svojih nadležnosti preduzmu mjere u cilju  zaštite ustavnog  poretka države.

Sirenjem straha i osjećaja ugroženosti nastoje se etnički mobilizirati glasači  na predstojecim lokalnim izborima  sa ćijim se glasovima nastoji legalizirati enormna  pljačka države. Pozivamo vas da umjesto na referendum masovno  izađete na opće izbore  2 oktobra gdje ćete povjerenje dati ljudima koji ga zaslužuju a time pružiti priliku pravosudnim instancama da nastave svoj rad.

Sutrašnji referendum je direktna posljedica straha istog tog kriminalnog političkog miljea, gdje se  destabilizacijom društveno-političkih prilika u zemlji pokušava  pobjeći  od odgovornosti pred zakonom, zbog istražnih postupaka  u vezi sa korupcijom i kriminalom,

Pozivamo sve građane da zadrže mir i razboritost  i ne nasjedaju na preizborne trikove pojedinih političkih  stranaka koje danas sve više liče na mafijaške organizacije nego partije u službi svojih  građana.

Za

Predsjednistvo Stranke Dijaspore i Domovine Bosne i Hercegovine

Mr.Sci Edin Osmancevic www.strankadijaspore.com

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s