FB Grupa za povratak Ustava R BiH Bakiru Izetbegoviću: PROGLASITE DEJTONSKI UGOVOR NIŠTAVNIM I POVRATAK U ŽIVOT USTAVA RBiH

Posted: 24. Septembra 2016. in Intervjui

Gospodine Izetbegoviću!

Referendum u Rs-u ruši Dejtonski ugovor. Podsjećamo vas da prema Ustavnom zakonu od 12.12.1995., u ovoj situaciji na snagu stupa Ustav RBiH koji je nelegalno i neregularno suspendovan u Dejtonu, te se uspostavlja Republika Bosna i Hercegovina bez entiteta. Ustavni zakon je donešen sa jasnim ciljem da se zna šta je činiti onome ko bude na vlasti ako i kada dođe do rušenja Dejtonskog ugovora.
Nadalje, ne zaboravite da je Dejtonski ugovor samo ugovor koji se kao i svaki drugi ugovor smatra pravno ništavnim ako se prekrši i na snagu stupa pravno stanje koje je postojalo prije tog ugovora. To je princip ugovornog prava svuda u svijetu.
Od vas tražimo da odmah proglasite Ustav RBiH i povratak Republike Bosne i Hercegovine jer vi to možete i morate učiniti shodno Ustavnom zakonu i bez konsenzusa u Predsjedništvu, te da odmah prekinete sa finansijskom pomoći genocidnom entitetu pošto ovim prestaju sve finansijske obaveze prema entitetima.
Ako naši predstavnici u vlasti nisu ništa učinili za sve ove godine na povratku i zaštiti naših povratnika u genocidnu tvorevinu, čime je brutalno kršen Annex VII Dejtonskog ugovora, učinite to sada kada vam se pruza legalna prilika da ukinete genocidnu tvorevinu i teror manjine nad većinskim bošnjačkim stanovništvom.
    FB GRUPA ”ZAHTJEV ZA POVRATAK USTAVA RBiH sa 65.319 članova

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s