Dok Beograd i Banja Luka otvoreno prijete ratom Bošnjacima, Bakir Izetbegović za govornicom UN bistri visoke svjetske teme – SELO GORI A BABA SE ČEŠLJA !

Posted: 24. Septembra 2016. in Intervjui
mali-sloba
                      Dačić kao Sloba: Muslimani u BiH žele rat? E, pa dobit će ga!
Dijeli nas noć od antiustavnog referenduma u manjem bh. entitetu. Mnogi su već rekli da se neće desiti ništa, a neki upozoravaju najmanje na oprez. Pripadam ovim drugima, jer imamo već iskustva iz 1992. pa nadalje, a ne pripadam velikoj većini svojih sunarodnika koji boluju od amnezije. One, koji su iz ovih ili onih razloga rekli da se neće desiti ništa, podsjećam da se već desilo i dešava. Desila se izjava ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića koji je doslovno rekao: “Ako Muslimani hoće rat, imat će ga…”, što je ničim izazvana otvorena prijetnja službene Srbije jednom bh. narodu jer se  njegov boss, premijer Vučić, nije ogradio od iste. I desila se izjava ministra unutrašnjih poslova u Vladi Rs-a Dragana Lukača koji navodi kako imaju pouzdane informacije da u nekim mjestima u Rs-u, tokom održavanja referenduma, neke ekstremističke grupe  planiraju izazvati sukobe… Mislio je na vehabije i njima slične, a nije naveo na kom biračkom mjestu se to kao planira izvršiti, ali je zato mobilizirao sve policijske snage u tom entitetu da pokrivaju s dugim cijevima (kao da su vojna formacija, a ne policijska) cijeli teritorij Rs-a. To je također prijetnja nesrbima u Rs-u te miru u tom dijelu BiH kao i u cijeloj BiH te regionu.
 
Bakir o klimatskim promjenama, Siriji, Iraku…
 
Da, dok sa zebnjom slušamo te ratne pokliče iz Beograda i Banja Luke u kojima se doslovno Sefer Halilović spominje kao “portparol Bakira Izetbegovića”, što je nonsens, jer zna se kako stoji Sefer sa porodicom Izetbegović naročito nakon njegove smjene te ubistva njegove supruge i šurjaka, dakle dok slušamo i čitamo takve podmetačine i zamjene teza  iz Beograda i koje treba iščitavati kao navodnu pripremu napada na Rs s najvišeg bošnjačkog nivoa, čime bi sljedbenici Miloševića, Šešelja i Karadžića valjda opravdali vlastiti ratni scenarij, predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SDA za govornicom UN-a govori o visokim svjetskim temama – klimatskim promjenama, terorizmu, Iraku, Siriji, Isilu…
Teško j izvagati šta više ledi krv u žilama – te ratne prijetnje malog Slobe i prvog Dodikovog pendreka ili šutnja tog Bakira.  I ne samo njegova.
 
Dabogda sutra i kasnije sve prošlo bez incidenata ili ne daj Bože nečega gorega, ali apeliram na svoje sunarodnike koji žive na prostoru Rs-a da ne izlaze na referendum, kako mu ne bi dali legitimitet, ali i da  izbjegavaju bilo kakve situacije u kojima bi mogli biti isprovocirani i izloženi bilo kakvoj opasnosti.
 
Mnogi na potezu, naročito državno tužilaštvo
 
Sutra, kada se desi referendum, bit će flagrantno prekršen Anex-IV Dejtonskog mirovnog sporazuma, odnosno Ustav BiH, te Krivični zakon. Normalno bi bilo da neko meritoran iz državne vlasti (Bakir, naravno) nakon toga proglasi da je Dejtonski ustav mrtav, te da se BiH vraća u prethodno ustavno stanje. Ali, budući da znamo s kim imamo posla, to nije realno za očekivati. Na potezu je i visoki predstavnik, a naročito Tužilaštvo BiH da podigne optužnice protiv onih koji flagrantno krše Ustav i Krivični zakon Države. Ne bude li takvih reakcija to će Dodiku i njegovim mentorima iz Beograda biti vjetar u leđa za onaj referendum kojeg je već najavio da će se desiti 2018.
 
Bedrudin GUŠIĆ
vrbas-miso
komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    tako je.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s