Sefer Halilović odgovorio Aleksandru Vučiću, Ivici Dačiću i Miloradu Dodiku: Koga će vikend četnik Vučić i mali Slobo Dačić uvjeriti da su za mir?!

Posted: 20. Septembra 2016. in Intervjui
sefer-halilovic_0

Predsjednik BPS-a Sefer Halilović od jučer je glavna vijest u regiji. Mediji u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj prenose izjave predsjednika BPS-a kojima je, nakon šutnje svih bošnjačkih politčara, uputio javno pismo vodstvu Srbije i bh.entiteta “RS” koji putem referenduma već mjesecima prijete ratom u BiH. Danas su srbijanski premijer Aleksandar Vučić, ministar vanjskih poslova Ivica Dačić i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik osuli po Haliloviću paljbu optužujući ga kako je dao “ratnohuškačke izjave”. Halilović im je u kratkom telefonskom razgovoru sa urednicom BNN-a, odgovorio.

Pokretanjem priče o referendumu i, na kraju, njegovim konkretnim organizovanjem, štampanjem referendumskih listića, rukovodstvo bh.entiteta zvanog “RS” pokazalo je da slijedi politiku koju je 1992.godine otpočeo Radovan Karadžić kada je uradio istu stvar koju danas radi i Milorad Dodik čime BiH direktno vodi u rat kao što je to uradio i njegov prauzor Karadžić“, kaže na početku razgovora predsjednik BPS-a Sefer Halilović.

Na optužbe iz Beograda i Banja Luke da je dao “ratnohuškače izjave” Halilović kratko odgovara: “Ja odlično znam šta je rat i ne pada mi na pamet da ga zagovaram, jer znam koje je to stradanje i nesreća. Rat danas, kroz priču o “pravu na samopredijeljenje”, zagovaraju razni dodici, vučići, dačići, kao što su je 1992. zagovarali njihovi stranački i politički uzori i šefovi Slobodan Milošević i Radovan Karadžić. Teško će bilo koga u svijetu vikend četnik Aleksandar Vučić koji je pucao po Sarajevu, ili ratni švercer Milorad Dodik, ili mali Slobo Ivica Dačić ubijediti da su za mir. Oni svojim referendumima, negiranjem genocida, rehabilitacijom Draže Mihailovića, slavljenjem Mladića i Karadžića cijelu regiju guraju u rat i sukobe i njima međunarodna zajednica mora pokazati mjesto u ćošku. Ja sam za mir ali neću dati moju državu da cijepaju kojekakvi novi mali miloševići i karadžići. Žao mi je što niko od predstavnika vlasti u BiH, naši premijeri i ministri šute pred klasičnim napadom na državu BiH i njenu teritoriju. Da li čekaju da otmu dio BiH pa da izdaju saopćenje za javnost!?“, zaključio je Halilović u izjavi za BNN.

Izvor: BNN.BA/A.R

komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    BAS TAKO ONI SE PONASAJU KAO A JE TO NECIJA DRUGA RZAVA,ONAJ LOVATOR BAKIR SAMO O PARAMA MISLI ISTO I RAONCIC,ONI IMAJU I BRIGAJIH.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s