KLADUŠKI BABO PONOVO NA PUTU IZDAJE

Posted: 5. Septembra 2016. in Intervjui

 

Izdaja ima sto lica, a čovjek koji je izdao samo jedno – izdajničko

https://tse1.mm.bing.net/th?&id=OIP.Me9b0f29f54d3ae45e31e98a69758a92do2&w=299&h=199&c=0&pid=1.9&rs=0&p=0&r=0

Kladuški Babo je ponovno na putu izdaje. Izjava Fikreta Abdića, lansirana ovih dana u brojnim bh medijima, da Rs i Dodik uz sebe imaju 20.000 Kladuščana, uzburkala je bh javnost i uznemirila građane. Možda Abdić u svemu što čini ima iza sebe jedan broj Kladušana, ali ni na koji način ne može argumentirati da je nakon svega i danas uz njega cijela V.Kladuša. Kandidat Laburista za načelnika Velike Kladuše, nekad popularni kladuški Babo –  Fikret Abdić, je opet onaj prepoznatljivi otpadnik svoga naroda, koji je u najsudbonosnijim danima odbrane pružio ruku neprijatelju i svojoj domovini zabio nož u leđa.

Fikret Abdić (77g)  vratio se u V.Kladušu kao 70-godišnjak nakon 17 godina provedenih u progonstvu i izdržavanju zatvorske kazne za zločine počinjene nad svojim narodom. Prije rata je bio cijenjen privrednik ”Agrokomerca” i značajno doprineo da se Cazinska krajina izvuče iz bijede i siromaštva, a u toku agresije na BiH bio je jedan od “gospodara rata“. Zloupotrebio je povjerenje i izdao svoju zemlju i narod. Njegova vojska je u saradnji sa agresorskim Srbijanskim specijalnim jedinicama pod komandom DB ratovala protiv ABiH, što je rezultiralo velikim brojem mrtvih  Bošnjaka, od kojih su mnogi završili u logorima otvorenim za Bošnjake.  U Cazinskoj krajini mnogi  još vjeruju da se njihov Babo bori za njihovu budućnost  i da jedini bh političar koji ne radi  za svoj džep.

Po ugledu na predsjednika Rs i mnoge druge bh političare, ovaj predratni  političar i privrednik ne bira  sredstva da se opet vrati u politički vrh države, koju je izdao i okrenuo se se neprijatelju u njenim najsudbonosnijim danima. Prema šturoj vjesti na portalu vijesti.ba,  koju su istovjetno prenijeli i drugi mediji, Fikret Abdić je na strani naroda iz Rs i njihovog predsjednika. Izdajniku Abdiću ne smeta, ili mu čak imponuje, što su srpski agresori okupirali polovinu bh teritorija, etnički ga očistili, na njemu počinili brojne zločine i posijali masovne grobnice s tijelima Bošnjaka, počinili genocid koji osuđuje cijeli svijet. Da ponovno okusi slast vlasti, ne smeta mu ponovno stati uz M. Dodika, neprijatelja bh broj 1, kao u vrijeme agresije uz Karadžića, Mladića i Miloševića, svom narodu  i svojoj domovini zabijati nož u leđa.

Nažalost, nije Abdić jedini koji se srpskim vlastima uvlači u stražnjicu i ljubi im krvave skute i rukave. Nismo zaboravili ni nebuloze akademika Muhameda Filipovića, koji je nakon svega doživljenog, okrivljujući pok. Aliju Izetbegovića za odvajanje BiH od Jugoslavije, predložio bezuslovni istorijski sporazum sa Srbima, koji ni do danas nisu dali do znanja da se kaju za počinjeno, pa ni onda kada su sticajem okolnosti njihovi čelnici morali prisustvovati masovnim dženazama bošnjačkih tijela izvađenih iz novootkrivenih masovnih grobnica.

Prema polemici na fb i pisanju medija može se zaključiti da i danas znatan broj Kladušana, zaluđenih zabludama jednoumlja, ne mnogo dručijim od opijuma kojim je zaluđen srpski narod Rs, ostaje uz svog Babu, iako su svjesni da je to što on sada čini nečasno, neprijateljsko i izdajničko. Mnogi Babini obožavaoci ga i sada slijepo obožavaju i bezrezervno podržavaju, jer ih je, kako tvrde, izvukao iz bijede i sačuvao u ratu. S druge strane,  ima i onih koji mu poručluju  „Marš srpska slugo u Srbiju, dok ti neko oči ne izvadi”.

Abdićeva izdaja ponovno prijeti  Bosni. Inficira i truje, udara na dušu nacije i potkopava temelje. I ova izdaja ima sto lica a izdajnik samo jedno – izdajničko.

Nepobitna je istina da su Kladušani, građani Cazinske krajine, više stotiona godina branili i čuvali sjeverozapadne granice Bosne, što ih je više puta koštalo života, o čemu i danas svjedoče broje masovne grobnice u Ljutočkoj dolini, oko Kulen Vakufa. Kladušani su bili prvi koji su se digli protiv nepravde u prvim godinama postojanja Titove Jugoslavije. I sve tako dok neke od njih na put izdaje nije poveo izdajnik Fikret Abdić, do tada njihov popularrni Babo, kojeg su slijedili i slijepo mu vjerovali.

S pravom se može vjerovati da Dodik i nacionalistički vrh Rs, koji na strateškim pravcima objedinjuje poziciju i opoziciju, ima zeleno svjetlo iz Srbije i Rusije za sve što čini, mada u mnogo slučajeva iz vana dopiru drugačiji glasovi i čujemo drugačiji ton. I ovaj put na velika zvona, uz orkestralnu pratnju trubača, Vučić i Nikolić se ograđuju od najavljenog referenduma kojim se želi 9. Januara ozvaničiti kao dan Rs, mada je više nego jasno da vlasti Srbije svesrdno podržavaju sve što vodi učvršćivanju i osamostalenju njihovog nedonoščeta –  genocidne Rs.

I ovaj put Fikret Abdić je izabrao pogrešan put da se izdigne iz zaboravljenih i mrtvih i vrati sebi popularnost. Srbija i Rs i dalje imaju teritorijalne pretenzije na BiH, ne odriču se ratne strategije i svaka podrška takvim njihovim  nastojanjima  je svrstavanje na stranu agresora i izdaja domovine.

Nema nimalo sumnje da će vlasti Srbije i Rs izdaju Fikreta Abdića znati dobro iskoristiti u predizbornoj kampanji, za vanjsku politiku i promociju.

Burlington 5. septembra 2016                                                            

Zijad Bećirević

Zijad_Becirevic2

komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    pa normalno nisu buddale da neiskoriste nesloznost bosnjaka.znas sta prijatelju za bosnjake u bih je naj bolje da im rugi vlada.lao i za nas kojismoi po ijaspori i mkoramo postovati zakone u drzavama kojim zivimo .kao u Americi kao u Knadi. kao i u Australiji.toje za izdajnike licemjere izetbegovicevce kjoji krau sebi grabe.a narod nista nema od toga.samo siromasan i unazadjen.pogledaj ko tebe kako je jeliti bolje daje tuj taj kradljivaRaradoncic ili BAKIR,pa da nemas ni socijalne pomoci ni posla niti zravstveno ljecenje.i da moras ito placati a nermas okuda ko oni u rs.ilje bolje dasu ti kod koji imas sve to.ma brate je be sss takvu DRZ\AVU DAJE MILION PUTA I TVOJA I MOJA.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s