PROGLAS

Posted: 29. Avgusta 2016. in Intervjui

refrendum-RS

 

1. Bakire IZETBEGOVIĆU

– Poštuj Ustav Republike BiH i rezultate referenduma građana iz 1992. o RBiH kao suverenoj i nedjeljivoj državi;

– Poštuj Odluku Ustavnog suda RBiH iz 1992. o ništavnosti formiranja Srpske Republike BiH;

– Odbaci ilegalni Dajtonski Sporazum zbog kršenja njegovih odredbi i pozovi se na Ustavni zakon iz 1995., te na zakon o ugovorima po kojima automatski vraćamo u život Ustav RBiH;

– Proglasi vraćanje Ustava RBiH na snagu i vraćanje RBiH za kakvu su se izjasnili građani na referendumu iz 1992. i momentalno obustavi svako finansiranje genocidne Dejtonske tvorevine i  njenih predstavnika, uključujući i one koji su u Predsjedništvu i Vladi BiH, te svih njenih institucija;

– Poštuj Konvenciju o sprečavanju i kažnjavanju genocida – ius cogens normu – presude Tribunala pojedincima za genocid i Svjetskog suda pravde koji je presudio da je RS kriva za genocid;

– Odmah vrati prof. Boylea na čelo zastupničkog tima RBiH na Svjetskom sudu kako bismo nastavili proces protiv Srbije i Crne Gore za genocid, naplatili ratnu odštetu i potvrdili ukidanje genocidne RS. Sve što je potrebno učiniti jeste dodati ga na ovlaštenje za pokretanje revizije.

-Promijeni svoju politiku, prihvati RBiH – pa će i međunarodna zajednica promijeniti politiku prema našoj državi i prihvatiti RBiH na osnovu domaćeg i svjetskog prava.

– Ukoliko ne želiš provesti navedeno odmah podnesi neopozivu ostavku, jer nemaš mandat bošnjačkog naroda za sramotnu i krajnje pogubnu politiku kaju vodiš.

 1. SDA

–  Napustite izdajničku politiku koju vodite prema bošnjačkom narodu i drugim lojalnim građanima RBiH,  i od Bakira Izetbegovića tražite da odmah provede gore navedene zahtjeve. Ukoliko on to neće, tražite da odmah podnese neopozivu ostavku na sve pozicije ili ga odmah smijenite.

– Ako to odbijate sprovesti, onda odmah opozovite sve svoje kandidate sa izbornih listi, jer nemate mandat bošnjačkog naroda i drugih lojalnih građana RBiH,   voditi politiku koju vodite pa se nemate pravo ni kandidovati.

 1. Nevladine Organizacije

– Opravdajte svoje postojanje i organizujte masovne demonstracije pred OHR-om i Američkom ambasadom i tražite da se referendum u Rs-u otkaže.

– Od Bakira Izetbegovića zahtjevajte da u slučaju održavanja referenduma momentalno proglasi povratak Ustava RBiH na snagu te obustavi svako finansiranje Dejtonske genocidne tvorevine i njenih predstavnika i institucija ili da u suprotnom odmah podnese neopozivu ostavku na sve pozicije koje obnaša.

– Ukoliko to ne učinite, odreknite se svakog vida finansiranja i samog svog postojanja, jer ni za vase postojanje ni za finansiranje ne postoji opravdanje.

Pare koje trošite i vi i Bakir Izetbegović su naše pare! Ne dozvoljavamo da svoju i nesreću svoje države financiramo kao do sada svojim novcem!

Postpinici:

 1. Ramo KOLAR, urednik “Oslobođenja” u penziji
 2. Ibrahim HALILOVIĆ, slobodni novinar (prognanik iz Mrkonjić Grada- Varcar Vakufa, živi u Kanadi)
 3. mr. sci Fatmir ALISPAHIĆ, književnik iz Batve
 4. mr. sci. Dženana DELIĆ, profesor Poslovnih studija i prava (u penziji) (izbjeglica iz Travnika, živi u Britaniji)
 5. mr. sci. Marjan HAJNAL, profesor filosofije, prognanik iz Sarajeva (zivi u Tel Avivu, Izrael)
 6. dipl. oec. Bedrudin GUŠIĆ, slobodni novinar i publicist (prognanik iz Banja Luke, Boston, USA)
 7. Selma ĆEHIĆ, bivša Viša savjetnica za područja okoliških i energetskih statistika i statistike sigurnosti hrane; doktorant na interdisciplinarnom studiju „Zaštita okoliša“ (rođena u Sarajevu, živi u Republici Sloveniji)

Image result for zastava BiH sa ljiljanima

komentara
 1. bmesih41 kaže:

  Za Bakira i Aliju očito vrijedi ona narodna:
  “Ne pada iver daleko od klade!”

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s